Забраниха на роднините на Бен Ладен да напускат Пакистан

Ограничението е от комисията, разследваща операцията по ликвидирането му
6 юли 2011 12:57, Елка Василева
3
Забраниха на роднините на Бен Ладен да напускат Пакистан
Снимка: Reuters

На съпругите и децата на лидера на „Ал Кайда“ Осама бен Ладен, който беше ликвидиран от американска спецчаст на 2 май 2011 г. в Пакистан, е забранено да напускат страната, съобщи АП.

Налагането на забраната беше поискано от пакистанската комисия, която разследва обстоятелствата около проведената от американците операция. Ограничението ще остане в сила до следващо специално разпореждане на комисията.

Агенцията припомня, че трите съпруги на Бен Ладен и няколкото му деца бяха задържани от пакистанските власти веднага след операцията на американската спецчаст. През последните дни по данни на АП властите в страната давали да се разбере, че се готови да изпратят най-младата съпруга на Бен Ладен в родината й – Йемен.

В средата на юни беше съобщено, че пакистанските власти са задържали и няколко информатори на ЦРУ, помогнали на американците да влязат в дирите на Бен Ладен.
 
Специалната комисия разследва също  така и как Бен Ладен се е укривал няколко години в град Аботабад, където се намира пакистанска военна академия.

Въпросите, по които работи комисията, са крайно деликатни за американо-пакистанските отношения. Ръководството на Пакистан е недоволно, че САЩ не са го информирали предварително за провеждането на операцията по ликвидирането на Бен Ладен. От своя страна пък в САЩ често се чуват предположения, че пакистанските спецслужби са помагали на Бен Ладен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май според закона на шериата, роднините и децата на престъпник също получават наказание. Роднините на Осама, имам предвид жените му, винаги са живеели в Пакистан и не вярвам някога да са искали да го напускат, считам, че трябва да ги вкарат в затвора, тъй като са укривали престъпник, а това по всички закони е престъпление.
2
1
 
1
 
! Отговори
Тим Осман преди 12 години
Аз Осама потвърждавам ,че май месец бях убит от хамериканците ,моля престанете с *** теории на конспирацията , убиха ме точка!
1
1
 
2
 
! Отговори
Томас преди 12 години
че от кога роднините на обама са в пакистан? Да заминават заедно с обама в пакистан и да не излизат от там