Кадафи има самоубийствен план за Триполи

Според руски представител полковникът може да взриви града
Обновена: 14 юли 2011 15:14 | 14 юли 2011 13:50,
60
Кадафи има самоубийствен план за Триполи
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Полковник Муамар Кадафи има самоубийствен план за Триполи – да взриви града, ако бъде атакувана от въстаниците. Това обяви специалният представител на руския президент за Либия Михаил Маргелов в интервю за вестник "Известия".

"Либийският премиер ми каза в Триполи: "Ако бунтовниците превземат града, ще го покрием с ракети и ще го взривим", пояснява Маргелов, който беше в Либия миналия месец.

"Според мен, режимът на Кадафи наистина има самоубийствен план от този род", добавя специалният пратеник на руския президент.

Пратеникът на Кремъл е скептичен по отношение на предположението, че либийският режим страда от недостиг на боеприпаси.

"Кадафи не е използвал нито една ракета земя-земя, а разполага с голям брой такива ракети. Това прави съмнителни твърденията, че му липсват оръжия. Теоретично Триполи може да изпитва недостиг на муниции за танковете и за леките си оръжия, но полковникът има много ракети и експлозиви", казва Маргелов пред "Известия".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
3
 
16
 
! Отговори
до17 преди 12 години
Не, *** ми липсва.Скот.
17
23
 
7
 
! Отговори
до16 преди 12 години
Аве *** варшавския договор ли ти липсва.
16
12
 
44
 
! Отговори
НАТО са слабаци преди 12 години
Една подобна ситуация, като тази в Либия, показва колко слаба организация е НАТО, неспособна да се справи с даден конфликт максимално бързо и без големи последици за мирното население. Три месеца не могат да свалят един Кадафи, който дори не ги атакува, а какво ще стане ако възникне конфликт в голям мащаб.НАТО е една смешна организация, която незабавно трябва да се разпусне...
15
1
 
21
 
! Отговори
Корвалан МижитЮркоф преди 12 години
НАВЯРНО ДОБРЕ Е ИЗВЕСТНО, НЯКЪДЕ КЪМ 1947, СССР НАСТОЯВА ПРЕД ООН ЛИБИЯ ДА МУ БЪДЕ ПРЕДОСТАВЕНА ЗА ПРОТЕКТОРАТ. ООН - НЕ ПРЕСТАВА ДА ГРЕШИ ...
14
19
 
17
 
! Отговори
Бял преди 12 години
Колкото по-малко арабели толкоз по-добер. Дано взриви цяла северна Африка. Няма да се сърдим и надолу да погърми, че и *** нещо се надигнаха от кошарите и се правят на хора.
13
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А дано да взриви Триполи. Може да продължи с Турция и всичко на изток от нея.
12
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво има тоя бе. Има няколко стари самолета и военни машини, които СССР е използвал 60-те. Либия е мизерна държава. Либийците са мизерен народ. Кадафи е измислен племенен вожд като в средновековието. Тези мулета нямат право на тези богатства та те дори не могата да ги извличат без помоща на запада.
11
26
 
8
 
! Отговори
Льо Пари преди 12 години
На бесилото!! Псевдо водач на 4-5 милиона бедни, глупави, мизерни арабели. Западния свят е измислил всичко, с което този *** сега заплашва. Ще го унищожът като долно куче този ***. *** скапан. Дано те хванат бунтовниците и те изгорят на клада.
10
6
 
39
 
! Отговори
реалист преди 12 години
Това са пълни глупости и дезинформация. Единственото вярно нещо е, че Кадафи има мнооого оръжия и амуниций. Преди 20-тина години руските инструктури в Триполи твърдяха,че Кадафито е изкупил цялата съветска военна продукция за една година, а от тогава колко още е купувал.. А това,че НАТО му взривил няколко десетки танка - бълха го ухапала.Ако го притиснат до стената ще взриви не Триполи а Бенгази.Същото ще се случи и с този който се доближи до Триполи.Кадафи все още има шанс да подчини клановете.
9
1
 
49
 
! Отговори
123 преди 12 години
Кадафи:- "Най хубавото предстои!"
8
3
 
32
 
! Отговори
фикс за 3 преди 12 години
Полковник, ти не разбираш ли, че ще сториш груба грешка ако ни нападнеш? ние сме във валутен борд, цените се повишават. Ако ни нападнеш ще плащаш горивото по новите цени за машините си и ще си на загуба. Ако пък изчакаш още година, ще ни довършат и ще измрем, така че няма кой да нападаш. Другите те изпревариха. Откакто вкараха нашите политици американо шефове тука, започнахме да мрем като мухи?
7
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Gospodi dano go napravi. Ako moje da vzrivi i celiq Arabski svqt 6te napravi nai-golqmoto dobro na sveta.
6
2
 
22
 
! Отговори
пю преди 12 години
А, защо да взривява Триполи, когато може да взриви нападателите с тия ракети? Не ги разбирам тия неща? Щом има ракети и му хвърлят ракети защо не ги използува? А може би готви пъклен план, за накрая, с което ще унищожи армията на НАТО? Предполагам, че сега ще постави по една гола топ-манекенка на всяка ракета и ще я изстреля към корабите на САЩ. След което моряците ще хукнат да спасяват мацката а ракетата ще се забие в кораба и ще го потопи не от взрив, защото сигурно ек леясала вече от годините прашасали в някакви си складове, а вследствие на пробойната, която ще направи в корпуса на кораба. Агресора ще зареже мадамите и ще хукне да си спасява корабите, а Кадафи ще изпрати баретите си да спасят мацките и да ги заведат на ресторант. След, което ще наблюдава с бинокъла си, как се тюхкат НАТО-рейнджърите и свалят лодките товарейки колбаси и Уиски за да се спасят. И от удара на ракетите, самолетите на борда няма да могат да зилетят, защото Кадафи ще е изпратил бригада пъргави терористги от вторични суровини и всичките им части ще са приватизирани. Изморени от дългото гребане в океана НАТОморяците ще се предадат и Кадафи ще започне преговори с Вашингтон за размяна на военнопленници ии прекратяване на огъня. Войната ще свърши, Кадафи ще иде на плаж, НАТО-армчията ще иде на почивка на някой лазурен бряг, а тарикатите поръчали войната там ще прибавят още милиарди към и без това фантастичните си сметки. Мисля, че така ще се развие бъдещето?
5
38
 
12
 
! Отговори
Прави са Русняците преди 12 години
И в този план ще му помогнат Руснаците.Безмозъчния Кадафи си намери още по-безмозъчни приятели в лицето на руснаците!
4
11
 
37
 
! Отговори
Deko преди 12 години
Янките и натовците къде ли не разпалиха войни в света. Така не си взеха поука от виетнам, Афганистан и Ирак-не проумяха от историята, че агресорът няма спечелени войни. Либия е възможно да им се стори една сладка приказка в сравнение с Виетнам.
3
43
 
12
 
! Отговори
полковник Кадафи преди 12 години
Сте взрива Софиа, взицки европейски столизи.Сте пренесем войната в Европа и васите домове и офизи сте станат наси саконни мишени!!!
2
1
 
61
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Че то това ще си е подарък за американците.... на тях им дреме само пред журналята за либийския народ...
1
30
 
51
 
! Отговори
БенгЪзи преди 12 години
Кадафи ми е любимият диктатор. Давай Кадафи, размажи мишките!