Чешкият президент отказа да мине през металдетектор

Охраната в австралийския парламент не се смили над Вацлав Клаус
Обновена: 26 юли 2011 12:43 | 26 юли 2011 12:36, Елка Василева
67
Чешкият президент отказа да мине през металдетектор
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Чешкият президент Вацлав Клаус смая днес австралийските си домакини, отказвайки да мине през металдетектора в сградата на парламента в Канбера, предаде ДПА.

Клаус е в Австралия за поредица речи и трябвало да даде интервю за националната телевизия Ей Би Си в парламентарното й студио.

Щом видял контролното устройство, той спрял и казал: "Няма да мина през това." Казах му, че всички минават през него, но той повтори, че не иска, разказва Мишел Ейнсуърт от Ей Би Си.

Обясних на охраната, че това е чешкият президент, който е дошъл за интервю, но не иска да мине през детектора за метал, на което охраната безцеремонно отвърна: "Не ме интересува кой е, всички минават през него", разказва тя.

Информирах президента, че изключения не се правят, а той отговори, че няма да мине през детектора, че си тръгва и ще се върне в хотела си. Ако искате интервю, ще трябва да го направите там, добавил Клаус пред Ейнсуърт.

Дори не каза довиждане. Просто си тръгна, допълва тя.


(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: Вацлав Клаус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
3
 
! Отговори
електорат преди 12 години
А нашият цар като беше на власт го накараха на летището във Виена да си свали цървулите!!!!
64
0
 
6
 
! Отговори
респект преди 12 години
Браво , така се показва суверенитет на една държава и се кара другата да я уважава. Вече разбрах защо чехите си запазиха енергетиката , а взеха и нашата и сега си товарят всеки месец камиона с пари и си го карат в Чехия.
63
1
 
2
 
! Отговори
СКЕУГ преди 12 години
Кога българия ще има Президент, като него? - дали ще сме живи да видим ...?ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ПРИСЪЕДИНИМ към Чехия, нещо като провинция, без Праламент и самостоятелно управление - залагам си едногодишния доход, че ще сме много по-добре от сега !
62
8
 
2
 
! Отговори
Умерен преди 12 години
Правилата са за всички......това деде се мисли за нещо изключително....знам кой е, но се излага
61
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво искате от държава създадена от каторжници бандити,пирати и ***,преди 150г.
60
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голямо неуважение е това държавен глава да бъде третиран като престъпник или терорист и като имате в предвит,че те са го поканили ,браво на този достоен мъж!!!
59
12
 
3
 
! Отговори
мноу важну преди 12 години
комплексиран източноевропеец...ние сме същите...
58
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Случката е позор за Австралия. След като са поканили гост, ми да го бяха посрещнали подобаващо. Някакъв ***-полицай ще ми взема отношение относно визитата на чужд държавен глава. Сега цяла Европа трябва да започне единно да кара всички австралийци да танцуват нещо избрано от местния полицай, докато минават през металдетекторите. Ако започнем с посланниците - още по-добре.
57
2
 
1
 
! Отговори
bg преди 12 години
Kralicata,4arls,maimun Obam,Merkel,Bludnicata,i te li minavat prez detektori?Sus sigurnost.Ohranata e bezkompromisna.Ama dali e taka?
56
2
 
13
 
! Отговори
bg преди 12 години
Bravo na Vaclav Klaus!
55
1
 
11
 
! Отговори
Швейк преди 12 години
ще ми се и нашите да изглеждат така достолепно и самоуверено. но те никога не намират начин да го правят. дори да направят подобно нещо ще изглеждат ***. естествено че е прав. какви са тези полицейски простотии. ако на един президент не може да се вярва за какво говорим... да си заврат метало-детекторите в рунтавите ***... ***, обърнаха света на лудница с проверки и видео наблюдение.
54
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прав е разбира се !Това е ВИП персона,която навсякъде включително и на летището минава през специален коридор.А охраната след като е елементарен и е отговорил че не го интересува кой е този да духа супата!Това е излагация за техният парламент а не за Влацлав Клаус!
53
5
 
13
 
! Отговори
4oko преди 12 години
Вацлав, трябваше и да се изпикаеш на охраната в устата преди да си тръгнеш!
52
1
 
11
 
! Отговори
Томас преди 12 години
12becherovkaявно си пропуснал/а изобличителните изявления на чешкия президент към световната изродска клика - именно за това е следен под лупа навсякъде - бил взел една химикалка??? Вие нормални ли сте - други президенти са вземали много повече - но те мълчат и изпълняват - за това за тях не се говори.
51
1
 
13
 
! Отговори
Томас преди 12 години
8Това, че световните *** се опитват да накарат, хората да си мислят, че сигурността трябва да е на първо място и самите хора да искат все повече контрол над себе си, не значи, че това е правилно. Президента на чехия е един от малкото, които им казва нещата право в очите на *** от новия световен ред.
50
2
 
17
 
! Отговори
malart преди 12 години
Достойна постъпка на достоен мъж! Нашите щяха да минат, защото гледат да се не изложат пред чужденците. какво да правиш - комплекси яки тресат нашите политически бай ***.
49
3
 
11
 
! Отговори
Томас преди 12 години
Много хубаво е направил- чешкия президент е един от малкото, който казва на световните *** нещата в очите. Вероятно има някакво вредно въздействие тоя детектор - кой знае.
48
7
 
2
 
! Отговори
mi5 преди 12 години
Държавен глава на Австралия е ... английската кралица, толкова за аборигените. А иначе отказът на президента да мине на металдетектор е вероятно, защото ще звънне, което може да се дължи и на подарък от Цв.Цв.
47
16
 
4
 
! Отговори
koko преди 12 години
КАТО Е ПРЕЗИДЕНТ ДА НЕ Е С ДВА ЧИФТА ТОПКИ.ЕГА ТИ КАПРИЗА.ДНЕС ПРЕЗИДЕНТ УТРЕ НЕ.
46
2
 
20
 
! Отговори
zzz преди 12 години
До 45! Възпитанието има и обратна страна на медала! Вацлав Клаус е по покана. След, като си поканил някого( и то, не кого, да е) , нормално е и домакините, да проявят разбиране! А относно, определението: капризно старче, ако в България имаше, повече "капризни старчета", като Клаус, нямаше да сме на това ниво!