Чешкият президент отказа да мине през металдетектор

Охраната в австралийския парламент не се смили над Вацлав Клаус
Обновена: 26 юли 2011 12:43 | 26 юли 2011 12:36, Елка Василева
67
Чешкият президент отказа да мине през металдетектор
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Чешкият президент Вацлав Клаус смая днес австралийските си домакини, отказвайки да мине през металдетектора в сградата на парламента в Канбера, предаде ДПА.

Клаус е в Австралия за поредица речи и трябвало да даде интервю за националната телевизия Ей Би Си в парламентарното й студио.

Щом видял контролното устройство, той спрял и казал: "Няма да мина през това." Казах му, че всички минават през него, но той повтори, че не иска, разказва Мишел Ейнсуърт от Ей Би Си.

Обясних на охраната, че това е чешкият президент, който е дошъл за интервю, но не иска да мине през детектора за метал, на което охраната безцеремонно отвърна: "Не ме интересува кой е, всички минават през него", разказва тя.

Информирах президента, че изключения не се правят, а той отговори, че няма да мине през детектора, че си тръгва и ще се върне в хотела си. Ако искате интервю, ще трябва да го направите там, добавил Клаус пред Ейнсуърт.

Дори не каза довиждане. Просто си тръгна, допълва тя.


(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: Вацлав Клаус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
5
 
8
 
! Отговори
нинджа преди 12 години
1во няма австралийци , има аборигени , 2ро прав е и са длъжни да го пускат както той иска , знаете всяка страна създадена от гастербайтери е страна на лъжата и моралната низост , но това е друга тема и не забравяйте че президентат на една страна като иде в друга представлява цялата страна народа и и е суверен в действията си особено пред един детектор , щото ако и позволи да го джобат , ще джобат и народа му :) *** пример бг цели 20 години :)
24
8
 
10
 
! Отговори
Попов преди 12 години
Баа колко комплекси за малоценност има тука. :)Вие прости ли сте? Това е ПРЕЗЕДЕНТ и е нормално да има самочувствие. Има толкова големи хора в света. Но проблема е в малките, които не са постигнали нищо в живота си и само мрънкат, че са недооценени и че някакъв президент е по-голям от тях. :D
23
3
 
7
 
! Отговори
до 21 преди 12 години
щом има традиция да си прибереш писалката,просто я прибираш по нормален начин,не се оглеждаш като мишка в трици.
22
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
когато се ходи на гости,се уважават правилата на дома на домакина. особено,като се отнася за държавна сигурност. особено...ами ако чешкия господин беше посетил преди това завод за нещо ураново,и беше си откраднал дреболийка за късмет...както една химикалка наскоро. абе,щом в една къща ти казват да не си лягаш с галошите в чаршафите им - просто не го правиш,кое му е обидното?
21
3
 
10
 
! Отговори
Жо преди 12 години
До 12- becherovka: Има традиция при държавните мъже, след подписването на важен междудържавен договор да си прибират писалката за спомен. Смешно е, да се твърди, че това е кражба на някаква си писалка. Тъпите журналисти тогава раздухаха случая, като сензация. Има, обаче, и други случаи с писалки. Александър Стамболийски е освободен от затвора за да оглави правителството и веднага е принуден да подпише Ньойския договор. След полагането на подписа си, той счупва писалката върху белия лист.
20
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО на ЧЕШКИЯ ПРЕЗИДЕНТ
19
7
 
8
 
! Отговори
Човек преди 12 години
15ти,с нищо не е по различен разбира се. Просто някои овце тук обожават да се прекланят пред *** и пульо само защото пред името има титла. Австралийците обаче са свободни хора и не се съобразяват със разни *** с комплекси за величие.
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако това беше Седефчо щеше да налата и палките на охраната!
17
2
 
3
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
Нещо смислено имаш ли да кажеш или имаш за домашно да напишеш съчинение на тема "невежеството" и си объркал Word с форума?
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
becherovka, след като не правиш разлика между чешкия президент и чистачката как правиш разлика между четката за зъби и четката за т...ата чиния. Как се научи да пишеш преди да си се научил да мислиш?
15
9
 
7
 
! Отговори
becherovka преди 12 години
какво е обидното и непочтителното за един президент да мине през металодетектор? и защо трябва да се дискриминира между чешкия президент и чистачката, която работи там от двайсет години и си върши работата съвестно? с какво чешкият президент е по-достоен или по надежден?
14
4
 
2
 
! Отговори
Извинение 7-ми преди 12 години
Коментар 13-ти е за кухата лейка под 8
13
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Невежеството не е порок, нежеланието да го преодолееш ( а в същото време да го манифестираш по форумите) е грях. В света и историята няма неовъзмезден грях. Гугъл дава възможност и на най-големият *** да прикрие (поне временно) празноглавието си. Ясно ли е 3 , 5 и 7
12
8
 
7
 
! Отговори
Becherovka преди 12 години
Нали си спомняте как Чешкия президент преди няколко месеца открадна химикалка при подписване на споразумение в Латинска Америка youtube/watch?v=uToMvq3yw2A Не знам защо но това не ми прилича на ерудиран човек, който заслужава да му се прави евала за безцеремонно несъобразяване с правилата в институцията на една чужда държава.
11
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Имах по-високо мнение за Австралия!Оказва се, че и те са били диваци :-(
10
5
 
11
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Освен това е потомствен аристоктат:-)))
9
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вацлав Клаус един от най-ерудираните държавни глави в света. Освен това е световно признат икономист и е с главната заслуга за високият стандарт на чехите след промените. Той е един от малкото световни лидери оспорващи с научни аргументи и икономически анализи надцененото влияние на "глобалното" затопляне. Изказването му пред американските сенатори прати в забвение повърхностните тези на Ал Гор. За нормалните хора е етикет на аргументирано и честно защитаване на човешките ценности.
8
15
 
10
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
По цял свят президентите и представителните лица са ПЪРВИТЕ които минават през детектори и проверки за да дадат пример,че сигурността е на първо място и никой не е над останалите! Само един надменен и комплексиран човек ще постъпи така "вижте кой съм аз,само плебеите минават проверки".
7
9
 
24
 
! Отговори
Васил Даков преди 12 години
Разбира се, че няма да мине през металодетектор. За официални държавни лица има протоколи и т.н. Само един австралийски селянин може да каже нещо от сорта на "не ме интересува кой е, всички минават през него". Анонимен 3, чехите не са глупави, а са хора с чест и достойнство!
6
10
 
21
 
! Отговори
Жо преди 12 години
До 3: НЕ ГО ЗНАМ *** ли е или не. Тук става въпрос за уважение към президента на една държава.Това, което са направили австралийците е унижение към цяла Чехия.