Чешкият президент отказа да мине през металдетектор

Охраната в австралийския парламент не се смили над Вацлав Клаус
Обновена: 26 юли 2011 12:43 | 26 юли 2011 12:36, Елка Василева
67
Чешкият президент отказа да мине през металдетектор
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Чешкият президент Вацлав Клаус смая днес австралийските си домакини, отказвайки да мине през металдетектора в сградата на парламента в Канбера, предаде ДПА.

Клаус е в Австралия за поредица речи и трябвало да даде интервю за националната телевизия Ей Би Си в парламентарното й студио.

Щом видял контролното устройство, той спрял и казал: "Няма да мина през това." Казах му, че всички минават през него, но той повтори, че не иска, разказва Мишел Ейнсуърт от Ей Би Си.

Обясних на охраната, че това е чешкият президент, който е дошъл за интервю, но не иска да мине през детектора за метал, на което охраната безцеремонно отвърна: "Не ме интересува кой е, всички минават през него", разказва тя.

Информирах президента, че изключения не се правят, а той отговори, че няма да мине през детектора, че си тръгва и ще се върне в хотела си. Ако искате интервю, ще трябва да го направите там, добавил Клаус пред Ейнсуърт.

Дори не каза довиждане. Просто си тръгна, допълва тя.


(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: Вацлав Клаус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
14
 
4
 
! Отговори
до zzz преди 12 години
Точно като такава обществено значима фигура не трябва да се държи като капризно старче.Я ми кажи като по-запознат с дейността му в колко страни на посещение е ходил и сам може да се досетиш през колко детектора е минал до сега.Защото няма обществена сграда ,летище или институция без детектор.А като патриот трябва да я наясно че е от голямо значение да се зачитат правилата на домакините.ВЪЗПИТАНИЕТО го изисква.А и това е само едно минаване през *** метален праг и отнема секунди. Срамота.
44
3
 
17
 
! Отговори
Joe преди 12 години
*** пича. И на мен ми писна да ме правят на *** по летищата.
43
3
 
17
 
! Отговори
zzz преди 12 години
Клаус е фигура от световен мащаб!Един от най-големите икономисти в света. Човек с богат опит и много познанства в световния елит. Не на последно място е невероятен патриот! Нормално е човек от неговия ранг, просто да отклони посещението! Поздравявам го!
42
12
 
11
 
! Отговори
Джулиан Мантъл преди 12 години
Браво на охраната! Какво като е президента на Чехия? Правилата са за всички!!!
41
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Вацлав
40
7
 
9
 
! Отговори
>HCC преди 12 години
Какво е това възпитание, да бъдеш овца ли? Виждам добре са те дресирали.
39
5
 
7
 
! Отговори
НСС преди 12 години
до 38, Разбира се, че мога да ти обясня, дори в твоя случай е много лесно, прави се с една дума:'ВЪЗПИТАНИЕ'
38
6
 
6
 
! Отговори
33 до HCC преди 12 години
Можеш ли да ми обясниш какво значение има че бил президент от ЕС,Южна Америка или Китай? Като е от НАТО какво,ще ги нападнат защото не са го пуснали без проверка и не са се навели да му лъснат обувките ли? Радвам се,че не всички са като теб,ти ако беше сигурно щеше да чупиш поклон след поклон и със треперещ гласец да обясняваш на другите че тове е ПРЕЗИДЕНТЪТ! Страхотия направо.
37
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не може да си поканил президента на една държава и да го подлагаш на унижение. Най-малкото това е погазване на дипломатическия протокол. Аз минавам безропотно през детекторите, защото нямам избор, но Вацлав Клаус може да си позволи, да има държавническо достойнство.
36
7
 
6
 
! Отговори
Ха ха ха преди 12 години
Някои от тук коментиращите явно са готови да изближат до блясък ана.лния отвор на всеки който е по-богат или по-властимащ от тях. Робско поведение.Че и примери дават колко правилно разсъждават.Хахаха.Споко и такива като вас са нужни.За да има върху какво да стъпват тия които по един или друг начин се сдобият с власт и пари.Браво на охраната.Върши си работата.А поведението на чешкия президент е повече шум и PR акция отколкото някакъв протест.Минал е до сега през десетки детектора що сега не иска
35
3
 
6
 
! Отговори
НСС преди 12 години
Май сте голями мечтатели. При всички детектори в режима на пропуск има правила, които описват подробно в кои случаи и кои хора могат да не бъдат прекарвани през детектора. В конкретния случай е станало недоразумение, защото не е предупреден поста при детектора! до 33, ти какво се правиш на умник, не става дума за Кадафи, а за Президент на държава от Европейския съюз, член на НАТО.
34
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕВАЛА НА ЧЕХО !!!! ГОУЕМ !
33
7
 
6
 
! Отговори
do HCC преди 12 години
Не говори глупости,никой президент или какъвто и да е ръководител няма такава еднолична власт именно защото е обикновен човек и не може да се знае кога ще откачи. Тук изключение са диктаторите които и без това са изолирани от света.
32
6
 
6
 
! Отговори
Георги преди 12 години
do 31. То и Кадафи е като президент на държава и много други има такива. А що се отнася до Обама сигурно и той ще мине. Не вярвам чешкият президент да е най-високопоставената личност минавала през детектора
31
8
 
10
 
! Отговори
HCC преди 12 години
Георги, ти представяш ли си Обама да го бяха накарали да мине през детектора? Не нали, защото всички го познават и е вожд на най-силното човешко племе. Време е да си размърдате мозъците и да мислите. Един път приемате, че законите трябва да се изпълняват сляпо, формално, а друг път има изключения. Това е Президент на държава! Утре той, може да те изтреска с ядрена ракета (ако има такава) и трябва да му се оказва необходимото доверие. Ако нямате това доверие тогава, за какви закони говорим?
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Онези диваци в Австралия може и да имат европейски корени, но не е останало много от прадедите им. Още като кацнеш в Сидни, почват да ти ровят из багажа като кокошки в стърнище и съвсем възпитано да се държат с теб като с престъпник, дошъл да им взриви колибите. Този овчарски финес е съвсем типичен за тях. От вродена тъпота те дори не са в състояние да забележат, до каква степен е обидно просташкото им поведение, с което по подразбиране вменяват вина всекиму.
29
1
 
5
 
! Отговори
Мирес преди 12 години
А нека ви попитам, как това се различава от отказа на турския президент да използва преводач на посещението си в България?Двойни стандарти има навсякъде, но нека ги употребяваме с мярка.
28
6
 
8
 
! Отговори
Георги преди 12 години
Абе що за глупости пишете: добре направил чешкия президент. Щом е казано че всички минават ,значи всички трябва в това число и високопоставените местни политици. Законите са за всички. Както на улицата обикновенния полицай глобява високопоставените така е и при охраната на парламента. С тези си мнения вие се съгласявате, че политиците са над закона. Ако обаче го беше направил наш политик съм сигурен че тука щяха да се излеят какви ли не вулгаризми по негов адрес.
27
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОЗИ ОТ СМИКАТА Е ПСИХОПАТ!
26
7
 
12
 
! Отговори
HCC преди 12 години
Правилно е постъпил чешкия президент!Виждате, че освен в нашите институции и в австралийските работят толупи - факт!