Чешкият президент отказа да мине през металдетектор

Охраната в австралийския парламент не се смили над Вацлав Клаус
Обновена: 26 юли 2011 12:43 | 26 юли 2011 12:36, Елка Василева
67
Чешкият президент отказа да мине през металдетектор
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Чешкият президент Вацлав Клаус смая днес австралийските си домакини, отказвайки да мине през металдетектора в сградата на парламента в Канбера, предаде ДПА.

Клаус е в Австралия за поредица речи и трябвало да даде интервю за националната телевизия Ей Би Си в парламентарното й студио.

Щом видял контролното устройство, той спрял и казал: "Няма да мина през това." Казах му, че всички минават през него, но той повтори, че не иска, разказва Мишел Ейнсуърт от Ей Би Си.

Обясних на охраната, че това е чешкият президент, който е дошъл за интервю, но не иска да мине през детектора за метал, на което охраната безцеремонно отвърна: "Не ме интересува кой е, всички минават през него", разказва тя.

Информирах президента, че изключения не се правят, а той отговори, че няма да мине през детектора, че си тръгва и ще се върне в хотела си. Ако искате интервю, ще трябва да го направите там, добавил Клаус пред Ейнсуърт.

Дори не каза довиждане. Просто си тръгна, допълва тя.


(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още по темата: Вацлав Клаус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вацлав Клаус се следи особено внимателно навсякъде където отиде,защото не се знае какво може да направи. Известен е със сепаратистките си изказвания срещу ЕС и други президенти. Държи се сякаш е имератор на Римската империя а не президент на една безгласна в световен план държава.
4
10
 
26
 
! Отговори
Чичо Чочко преди 12 години
Браво на чешкия президент.Пич и половина е!
3
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този вдетинен *** освен да се прави на интересен друго знае ли? Интересно как са го избрали,чехите уж не са толкова глупави.
2
10
 
24
 
! Отговори
Жо преди 12 години
ВАЦЛАВ КЛАУС е президент на Чехия- държава от Европейския съюз и заслужава уважение заради страната, която представлява. А, австралийските бюрократи нека да прекарат през металдетектора кралица Елизабет , щом са толкова принципни!
1
8
 
2
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
NALI NIKOI NE SI POMISLI CHE SME DIVACI