Кадафи призова привържениците си да се готвят за битка

"Наближава краят на плъховете и на колонизатора"
15 авг 2011 07:31,
51
Кадафи призова привържениците си да се готвят за битка
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Либийският лидер Муамар Кадафи призова привържениците си да се готвят за битка за освобождаване на градовете, превзети от бунтовниците, предаде АФП.

Призивът му бе отправен в послание по телевизията, голяма част от което звучеше неразбираемо заради техническа повреда.

Словото му се e излъчвало на живо от Зеления площад в центъра на Триполи, където се били събрали неколкостотин поддръжници на режима, носещи либийски зелени знамена и портрети на "вожда".

Кадафи заяви, че "наближава краят на плъховете и на  колонизатора" - имайки предвид бунтовниците и НАТО. Откъси от обръщението му по телевизията бяха предадени от либийската агенция "Джана".

Междуврумунно представители на режима на Кадафи и на бунтовниците са преговаряли снощи в хотел в южен Тунис, съобщи Ройтерс, като цитира източник от преговорите. Те не бяха потвърдени нито от правителството в Триполи, нито от бунтовниците.

Откакто бунтовниците предприеха настъпление в град Зауия, западно от Триполи през уикенда, зачестяват слуховете, че Кадафи се опитва да преговаря.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
4
 
11
 
! Отговори
ЗЕНГА ЗЕНГА преди 12 години
В ТАЗИ ВОЙНА ВЕЧЕ НЯМА ДА ИМА ПОБЕДИТЕЛИ И ПОБЕДЕНИ.ДЪРЖАВАТА Е РАЗКЛАТЕНА ИЗОСНОВИ И ДАЛИ И СЛЕД 10 ГОДИНИ ЩЕ СЕ ВЪЗСТАНОВИ Е ПОД ВЪПРОС.ТУРИЗМА Е СЪСИПАН НАПЪЛНО.ИРАК НОМЕР 2.
29
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За Куба мои роднини ходиха на почивка там преди 2 години и казаха че по принцип полежението е зле за обикновенния кубинец, а магазините не са добре заредени и много скъпи.
28
8
 
21
 
! Отговори
убиват наред преди 12 години
Долу агресията на убийците от НАТО срещу либийския народ. НАТО убиват наред, както привържениците, така и противниците на Кадафи!
27
3
 
7
 
! Отговори
Ър преди 12 години
"Разделяй и владей"..... класика
26
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, Кадафи цени собствената си свобода :) да се облагодетелства за сметка на народа, който е управляван от един простоват диктатор.
25
7
 
6
 
! Отговори
akud преди 12 години
тоя кадафи още ли го бавят?
24
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Rad"Кадафито цени свободата и затова се опъва на американските колонизатори"хахахаха,това беше вица на годината!Кадафи ценял свободата-хахаха
23
14
 
12
 
! Отговори
До Стас преди 12 години
Айде кажи какъв е стандарта в Куба! Още няма американец да бяга в Куба, а все кубинци емигриратс гуми и салове в Щатите.Прави сметка за стандаяртъ,комунисте.Стандартът в Куба е плачевен! 5 долара на месец.Това е стандарта в Куба,много по-зле от България.МНОГО. И водещата икономика е АМЕРИКАНСКАТА и продължава да бъде тя!Това са фактите,другото е комунистическа пропаганда!
22
7
 
23
 
! Отговори
Nic преди 12 години
Натовците клекнаха на Кадафито за половин година , какво ли щяха да представляват при един по-сериозен противник.
21
6
 
13
 
! Отговори
Stas преди 12 години
До 19/Беко- Като те чета, май не си си показвал носа от бугаристан. Нямаш представа какъв е стандарта в Куба и че в сравнение с кубинците си тотален ***. А за Китай да пишеш, че е като Сев Корея е наистина доста смешно. А що се касае до американската икономика-доларът се видя докъде стигна. Сигурно ще го разменяме и за левче.
20
3
 
7
 
! Отговори
Пътник преди 12 години
Трябва и ние да пратим воски в Либия ако трябва на страната на Кадафи. Ако не пратим как ще искаме петрол после? Французите и англичаните ще го окупират и ще ни го продават скъпо. Те по-богати ние по-бедни.
19
4
 
11
 
! Отговори
спонсор на МВР преди 12 години
Ако искате да хванете Кадафи-то по най-бързия начин, пуснете му някое от безбройните "интервюта" на пожарникаря и причакайте Кадафи в тоалетната. Със сигурност той ще отиде там да повръща!
18
16
 
6
 
! Отговори
Беко преди 12 години
Дано отидат и там, защото в Северна Корея корени ядат,а в Куба още компютри нямат и получават по 5 долара на месец! Китай пък извън Пекин ситуацията е като Северна Корея. Защо водещата световна икономика е американската,а не Кубинската,китайската или севрно-корейската. Как може да има такива промити мозъци да защитават диктатори?!
17
9
 
6
 
! Отговори
AZ преди 12 години
nqma li koi da obesi tozi izverg
16
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кадафи няма да му бъде позволено да спечели. Независимо какво стане той изгуби легитимност
15
6
 
22
 
! Отговори
Deko преди 12 години
Интересно е, защо янките не проведат "освободителните си операции" в Куба която е под носа им, Сев Корея или Китай. Тогава навярно Виетнам ще им се стори една сладка приказка, откъдето избягаха позорно.
14
15
 
14
 
! Отговори
Rad преди 12 години
За разлика от бугаристанците, които никога не са извоювали сами свободата си, а винаги са чакали наготово освобождението си, Кадафито цени свободата и затова се опъва на американските колонизатори, които не си взеха поука от Виетнам, Ирак и Афганистан и не проумяха от историята, че агресорът никога няма спечелени войни.
13
12
 
18
 
! Отговори
четете м/у редовете преди 12 години
Хора, не се хващайте като баламурници на драсканиците в пресата и не бъркайте желанието на политиците ни с действителността.Всъщност войната в Либия свърши преди около месец и НАТО (и ние покрай тях) загуби с гръм и трясък войната. Всички коментарии и платени статии и псевдо победи на псевдо бунтовниците са единствено и само опити и действия на запада да се измъкне с чест от срамната ситуация. Даже и да убият Кадафи нищо няма да се промени. Там се води кланова война и ние взехме грешната стана.
12
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Комунистите като нещо не им изнася казват "Това не е вярно" или "аз не вярвам на това". Еми не вярвай бе, чети северно-корейска преса.
11
0
 
6
 
! Отговори
;) преди 12 години
Чак сега ли?Досега са си играли на жмичка?