Кадафи: Жив и здрав съм! Ще се боря до край!

Бунтовниците влязоха в резиденцията и стрелят от радост
Обновена: 23 авг 2011 18:52 | 23 авг 2011 18:41,
136
Кадафи: Жив и здрав съм! Ще се боря до край!
Снимка: БТА

Либийският лидер Муамар Кадафи се намирал в Триполи и нямал намерение да напуска Либия.

Председателят Международната федерация по шахмат Кирсан Илюмжинов е разговарял по телефона с него, предаде Ройтерс.

„Жив съм и съм в добро здраве. Намирам се в Триполи и нямам намерение да напускам страната”, е посочил Кадафи в разговор с Илюмжинов.

По думите на Илюмжинов разговорът се състоял днес в 18 ч. московско време. Обадил му се Мохамед Кадафи, един от синовете на либийския лидер, и заявил, че силите, верни на баща му, преследват бунтовниците в Триполи, които нарекъл "плъхове".

След това предал телефона на баща си.

Кадафи благодарил на всички по света, които "съчувстват на либийския народ", предаде Илюмжинов, цитиран от световните агенции.

"Сигурен съм, че ние ще победим", заявил Кадафи. Той уверил събеседника си, че е жив и здрав, няма намерение да напуска Триполи и ще се бори до край.

Илюмжинов познава либийския лидер от години. През юли той бе на посещение в Триполи и обсъжда с Кадафи организирането наесен на международен турнир по шах в Либия, припомня БТА.

Междувременно либийски бунтовници влязоха в резиденцията на Муамар Кадафи в Триполи - Баб ал Азизия и стрелят във въздуха от радост, предаде Ройтерс, като се позова на свои кореспонденти на място.

Още по темата
 Силите на Кадафи първоначално се опитали да защитават комплекса, но след това прекратили съпротивата.

Резиденцията Баб ал Азизия представлява комплекс от няколко сгради, разположени на голяма територия. В комплекса освен самата резиденция на Кадафи се намират и армейски казарми и редица други сгради.

По данни на въстаниците под казармите има система от тунели с обща дължина от 30 километра, като някои от тях излизат извън Триполи към морето.

Все още не е ясно дали самият Кадафи се намира в резиденцията.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: Ударът срещу Кадафи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За да разсеем малко мъглата на руската пропаганда, ще цитираме Известия:...в Ираке после американской оккупации. Тогда все ожидали полной передачи иракских нефтяных мощностей под контроль США. Однако по итогам недавних аукционов значительная доля иракских месторождений досталась и российскому Лукойлу, и китайским компаниям. .... Ето защо си трае Путин...
128
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
а като се замисля че тези от Google са си направили социализъм на частно...ум не ми го побира! (вижте материали за офисите им ако не вярвате)Защо социализЪма е нещо толкова лошо след като все натам отиват хората?
127
0
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
na vajeto i sapyna niama da se otarvesh.
126
1
 
2
 
! Отговори
съчувстващ преди 12 години
Тъжно! Как един извратен и смихотворен диктатор става повод да си изплачем мъката по социализма и да заклеймим за пореден път западните демокрации. Жалко и че нашият любимец Путин малко късно се "качи на влака" за Либия. Изглежда се чудеше дали да не прати ракети на Кадафи, както някога Хрушчов на Кастро.
125
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кое не им е демократичното на САЩ, Англия и Франция? :)) Да не би президентите им да идват на власт с революция и да стоят по 40 години? Ама в САЩ до 1967 имало сегрегация! Ама нали сега няма, бе тъпан! Сега сме 2011, кога е била тая сегрегация? Да не говорим, че сами са си я махнали, а у нас сегрегацията по патриен признак я имаше допреди 20 години.
124
4
 
6
 
! Отговори
до "ясновидеца& преди 12 години
когато всичко приключи КЪДЕ ЛИ ЩЕ СЕ СКРИЕШ С ТВОИТЕ "ПРОЗРЕНИЯ"?ВЕЛИКИЯ САДАМ СЕ КРИ КАТО МИШКА И ГО ИЗМЪКНАХА КАТО ПЛЪХ,ПОСЛЕ СИ ГО ОБЕСИХА ТЕЗИ,НА КИТО БЕШЕ ПРАВИЛ ДЕСЕТИЛЕИЯ "ДОБРИНИ".тогава ти ги пишеше същите простотии и си въобразяваш,че пак ти е дошъл момента сега? като всеки комунист,наверно си болен от бетониране на мозъка.желаното вземаш за реалност и си вярваш толкова,че искаш и другите да кажат на бялото ,че е черно.
123
4
 
6
 
! Отговори
До 123 преди 12 години
Нещо си се объркал... Медиците патиха в Бенгази. Там сега техните мъчители са кръстени Демократи и радетели за справедливост. Един от главните им мъчители е шеф на "правителството на възстанниците", а сградата на съда в Бенгази е провъзгласена за официална сграда на правителството. Тези безобразни хора са обявени от САЩ и НАТО за образцови демократи, чисти като сълза. Каква подиграфка само, какъв майтап е всичко в тази "революция", родена от престъпно погазване от НАТО на международното право!
122
2
 
3
 
! Отговори
пак преди 12 години
МОЛЯ ДА МИ ЗАПОМНИТЕ ПАК КОМЕНТАРА.КОЙТО ИСКА ДА ПРОВЕРИ ТОВА КОЕТО ЩЕ КАЖА ДА ВЛЕЗЕ В ГУГЪЛ ДА НАПИШЕ БАБ АЗИЗИА И ИЗОБРАЖЕНИЯ.ИСКАМ ДА ЗАБЕЛЕЖИТЕ САМОЛЕТА ПРЕД КОЙТО СЕ СНИМА КАДАФИ СМАЧКАН ОТ ЕДНА ЗЛАТНА РЪКА.НА САМОЛЕТА ЯСНО СЕ ВИЖДА НАДПИС USA В ЗАДНАТА ЧАСТ ,А НА САМАТА ОПАШКА Е ЗНАМЕТО НА ЩАТИТЕ.НА КЛИПА КОЙТО АЛДЖАЗИРА ВЪРТИА ОТ ТАМ И НАШИТЕ ТВ.НЯМА НИТО НАДПИС НА ОПАШКАТА НИТО АМЕРИКАНСКО ЗНАМЕ.ВИЕ СИ ПРАВЕТЕ ИЗВОДИТЕ ТОВА БАБ АЗИЗИА ЛИ Е ИЛИ НЯКОЯ СНИМАЧНА ПЛОЩАДКА.МОЖЕ БИ В КАТАР
121
0
 
1
 
! Отговори
tdj преди 12 години
Do "86"Tova go kaji na Balgarskite medici v Libia
120
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много странно това настъпление бе. Дълго време въстанниците не можеха да мръднат напред а сега за една седмица заеха цяла западне Либия. Бас държа че половината от въстаниците са преоблечени натовски войници.
119
5
 
8
 
! Отговори
Леле-леле преди 12 години
.....стрелят от радост...... тия ако имат и най-малка представа какво ги чака ще намерят Кадафи и на ръце ще го носят докато е жив......демокрация в Сахара сред племена с разбирания и порядки от 17 век..... много странно ....като гледам с нас каква се случи, там ще е яко грабене, гласност,плурализъм,мутри с *** -на камили,партии,парламент,леле-леле как сме я оплеле.........смях в залата
118
6
 
9
 
! Отговори
До 115 преди 12 години
И кои са тези "демократични страни"?!? В САЩ до 1967 г имаше сегрегация на ***, убиха М. Л. Кинг и до ден днешен извършват безнаказано престъления по целия свят... Англия кога е била демократична държава, та и сека? Същата е и Франция. Демокрация не е нова каишка от господаря за верните му кучета а нещо съвсем друго... Така наречената демокрация и демократични държави са една пародия на свобода и демокрация - който най-добре прислужва на САЩ, го даряват със статус ДЕМОКРАТ, а останалите не
117
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дали пък няма да се засилят трусовете през океана? Божа работа.
116
1
 
2
 
! Отговори
Кадафист преди 12 години
Евалла. пич!!!!
115
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не мога да се начета от "стойностни" коментари! И вече не ми е чудно, защо 20 години боксуваме. Комунизма и неговата философия си казват думата. Как може да има положителни коментари за диктатор?! Или защото се е прегръщал и целувал с братската партията и дайте да го браним. Ако не знаете и Гоце се излюпи, предвидливо изчакваше до край, и оплю Кадафито. Така, че трябва вече команда от Позитано 20, край на хвалбите. Почват постановки и вмъкване на съмнения. Това го могат мн добре идеолозите.
114
6
 
2
 
! Отговори
До 107 преди 12 години
"Не се бунтуват! ... Бунтуват ги! Цялата акция е режисирана и се провежда по план. Три месеца преди така наречената "революция" от Египет са вкарани камиони с оръжие и "инструктори", обучавани от ЦРУ. После, в нарушение на ембаргото на ООН Франция доставяше оръжие в Либия а англичаните изпратиха инструктори. Всичко това е, защото лидерите на държавите с "революции" са се договаряли да направят арабски северно африкански военен съюз и да започнат своя независима обща политика, без диктата на САЩ
113
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Фактите говорят, че демократичните страни размазват диктатурите, въпреки, че последните имат огромни ресурси. Това трябва да ви говори нещо.
112
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Другото което е, че един диктатор рано или късно омръзва. За 40 години всичките неги хора са се издигнали, а всички други стоят отстрани и нямат никакъв шанс. Това са стотици хиляди хора, които са родени и знаят, че ще си останат на дъното само защото не са от неговото племе. А това нещо не може да се плати с пари, безплатен ток и телефони.
111
10
 
24
 
! Отговори
Калин орела преди 12 години
Кое нормално човешко същество, избива други човешки същества? Всичко това, тази война в Либия се режисира от Рокфелер и Другарчетата му!За да контролират петрола и Китай! Така спасяват временно Измисления Долар Господар и си печатат трилионите свободно!Щастливи са капиталистите......дотогава докато парите им все още имат някаква стойност, и докато КРАЖБАТА чрез печатане на пари е оправдана?НО, ще дойде ден, когато ще трябва да си платят за гяволъка!Нужно ни е освобождение от НАТОвската и ЕС-окупацията и Бялата робия, геноцидно унищожаваща ни днес в лековерието и в мечтателството и индивидуализъма, както и в поголовната приватизация и насилственото раздържавяване наложени ни с клаузулите от МВФ и Световната банка и нейните глави на Отровната й Ламя. Той и Кадафи е, за Арабската лига, и затова го бомбардират. Западът не иска силни Федерации- конкурентни на ЕС. Милошевич, Саддам, Каддафи - силните и соц. лидери ги демонизира и ги изтребват като ***.
110
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Колкото и да се намесват НАТО и ЕС, цялата работа не се дължи само на тях. В Либия има огромна маса народ, които са били оставени без всякаква социална реализация, а това със богатствата най-вероятно е било само за висшия ешелон хора и разни връзкари. И тука беше същото - манифестации, плакати, доволни хора, ама всичкото насила.