САЩ и Румъния подписват договора за ПРО

Парафирането на договора ще се състои във Вашингтон
Обновена: 13 сеп 2011 10:55 | 13 сеп 2011 07:39, Красимир Ангелов
134
САЩ и Румъния подписват договора за ПРО
Снимка: Reuters

Държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън и външният министър на Румъния Теодор Баконски ще подпишат споразумение за разполагането на румънска територия на елементи от американската система за противоракетна отбрана (ПРО), съобщава РИА Новости.

"Това юридическо споразумение ще позволи разполагането в Румъния на наземна система за прехващане SM-3", се посочва в съобщение на Държавния департамент.

Подписването на договора ще се състои във Вашингтон, като след това Клинтън и Баконски ще дадат пресконференция.

В началото на май румънският президент Траян Бъсеску заяви, че Вашингтон и Букурещ са се споразумяли  за разполагането на румънска територия на американска система за противоракетна отбрана, припомня РИА Новости.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
1
 
1
 
! Отговори
славянин преди 12 години
А новото поколение не чичо Сам какво е? Като се има в предвид, че от1997 година в САЩ и Канада масово се консумира ''хай тек'' храна в бъдеще тези две нации ще бъдат масово стерилни и изродени.
131
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз пък си мисля ,че трябва да си поставиме пак ракетите насочени на юг към анадола. Но това какво аз мисля никой не го интересува. Фактите са ,че единствения агресор са янките ,а Русия по никакъв начин не се противопоставя и това е видно от последните случаи със Сирия и Либия. А подписването за ПРО показва само едно, че агресията е безгранична и не се изчерпва само с инвазии в слабо развити или изолирани държави, а вече се престъпва към директна конфронтация с държави като Русия.
130
3
 
5
 
! Отговори
Горд Натовец преди 12 години
Време е и унас да се разположи радар и батареи .Трябва да мисли за защитата си от рашки , китайци, иран и пр. шит режими
129
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, новото поколение на руснаците са пълни ***, това е ясно на всеки, който разбира руски и се е ровил из ру-нета.
128
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво сте се хванали за тоя ответен удар. Никой няма намерение да напада руснаците. Само трябва да им се сложи чатала на врата да не правят глупости. Че с тоя дивашки милитаризъм взеха да стават опасни.
127
2
 
5
 
! Отговори
Мюра преди 12 години
Контролирана ядрена война няма да има. Ответният удар е сигурен. Руснаците мразят янките в червата си. Даже новото поколение е още по брутално.
126
2
 
9
 
! Отговори
Руснак преди 12 години
А последвалите ядрени удари по Русия ще бъдат с цел сплашване и "вразумяване", че е по-добре да се капитулира и руснаците да жертват държавата си в името на бъдещето на човечеството. Ситуацията е много сложна. Не можахме да разберем какво лошо пък стори Бразилия, Китай, Индия и русия, че днес бяха обявени от шефа на пентагона като една опасни елементи, наред с тероризма, Северна Корея и Иран???!!!!
125
3
 
2
 
! Отговори
Мюра преди 12 години
Гледай в youtube как през 80 години два руски бойни кораба таранират два американски в Черно Море, да видиш каубойте как *** гащите. Като видят твърда съпротива свиват перките, с тях само така се работи.
124
2
 
4
 
! Отговори
Руснак преди 12 години
И сега вероятно са замислили нещо подобно-нещо като контролирана ядрена война, в която единственият шанс да не изчезне всичко живо на планетата е Русия да капитулира в един момент след премерена размяна на ядрени удари, ето защо е ПРО-то, да послужи като мишена, където да паднат руските ракети, естествено източна европа ще трябва да плати последващата гощавка на Великите сили от Запад.
123
1
 
5
 
! Отговори
Руснак до 123 преди 12 години
Щатите играят доста хазартно- при техните действия те разчитат на благоразумиението на противниците си. Обичат да казват " ще стане еди какво си или ще използваме дори и ядрено оръжие", "наше свещено право е да защитаваме интересите си", "или ще стане така както ние искаме или целият свят ще отиде на по дяволите", или с други думи "ние сме откачени и ще постигнем каквото желаем или ще умрем всички, така че по-добре да стане нашето".
122
2
 
2
 
! Отговори
Мюра преди 12 години
ПРО има за цел да запази НАТО, като организация и да държи Европа в хватката на САЩ. А 109 се лъже, че при война ще се размине на янките. Всички междуконтинентални ракети ще се изстрелят срешу тях, за Европа и ПРО- то има други ракетки с по близък обхват.
121
1
 
4
 
! Отговори
Руснак преди 12 години
Малките държави са най-неоправдани, техните политици са готови да ги пуснат в месомелачката "демократично" без изобщо да ги попитат-спомням си протестите в Румъния против елементите от ПРО-то, румънският народ постъпи миролюбиво, човешки, но никой не се поинтерусва отново какво мисли и чувства "избирателният материал". Или той, избирателният материал, така или иначе е лош, поне да послужи като пушечно месо. Но трябва да се вярва в силата на доброто и здравия разум.
120
2
 
7
 
! Отговори
Руснак преди 12 години
Русия няма да се принизини до арогантното, нападателно поведение на НАТО и ще продължи да полага усилия за запазване на мира. Отделните народи и култури могат да се допълват прекрасно едни друг, ако не им се пречи и не се противопоставят изкуствено една на друга. Русия вярва, че разумът ще надделее и натовските ръководители ще осъзнаят овреме ужаса и безсмислието на войната.
119
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След тази статия се чувствам като на първия ред в киното, когато прожектират военен филм - Румънците ще стрелят, а ние ще обираме гилзите.........
118
1
 
3
 
! Отговори
НАТО=Агресия преди 12 години
От реалността на тези заплахи се обосновава решението за създаване на единна система за Въздушно-космическа отбрана (ВКО) на Русия, за което през ноември 2010 година беше обявил президентът Дмитрий Медведев. В момента системата за ВКО на Русия е практически създадена, и приключването на процеса е набелязано за 1-ви декември тази година.Друго важно събитие на годината стана започването на бойното дежурство на три зенитни ракетни полка, въоръжени в най-новите зенитни ракетни системи за далечно действие С-400 Триумф. Производството на предишните комплекси на противовъздушната отбрана (ПВО) на Русия С-300 е спряно.В течение на близките 20-25 години системата огневи средства на ВКО с наземно базиране ще се основава върху четири ракетни комплекса и системи: Морфей (свръхмалка далечина), Витяз (средна далечина), С-400 (далечно действие) и С-500 (противоракетна отбрана ПРО).Комплексът Морфей ще се намира на последната граница на ешелонираната отбрана ще сваля крилати ракети, високо точното оръжие и по този начин ще осигурява защита, в това число и на С-500. Далечината на стрелбата на Морфей е до 5 километра, той има както активни (бойни машини), така и пасивни (радари) средства за водене на бой. Уникалността на Морфей е в типа на използвания в него локатор. Той ще бъде изпълнен във вид на купол и ще обхваща всички ракурси.Относно новата система за ПВО Витяз, това е дълбоко модернизиран вариант на системата С-300 с многократно увеличение на бойните възможности. По-специално, всяка уредба на Витяз има не по 4 (както С-300), а по 16 ракети.Зенитната ракетна система С-400 е предназначена за поразяване на всички типове летателни апарати самолети, безпилотни летателни апарати и крилати ракети. Системата има възможност да действа не само във въздушното пространство, но и в близкия космос, да изпълнява задачи на нестратегическата ПРО. Триумф има уникални характеристики и няма аналог в света. Той може едновременно да съпровожда до 300 цели и да стреля с ракети по 36 от тях.Следващите огневи средства за ПРО, които ще сменят С-500, ще бъдат не с наземно, а с въздушно базиране. Те вече са в стадий на създаване и дори минават изпитания.
117
3
 
5
 
! Отговори
Великата Отечествена преди 12 години
Навремето доста критикуваха легендарният Съветски маршал Жуков , затова , че буквално размазал от бой Румънците ! Не било трябвало видите ли , чак толкоз да ги бие... Сега обаче се оказва , че всъщност товарищ Георгий Константинович , не само , че е бил прав , ами дори ГИ Е БИЛ МАЛКО ...
116
3
 
4
 
! Отговори
Факти преди 12 години
Планът на Р. Рейган от 80-те години се възражда. Този план наречен "Звездни войни" имаше значителна роля в разпада на ссср! Тогава договорката е била Да се прекратят всякакви действия по изграждането на ударни космически оръжия и да се премине към глобален свят без противопоставяне,демократизация на източния блок. В сделката също е имало и договореност за не разширяване на НАТО на изток! Обаче тази част от сделката на големите не се спази и вина за това носи Елцин! русия е в тежко положение!
115
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
сега щеше да има две българии,едната я изтри от лицето на земята русия
114
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
про ще пази румънците от русия,а про разположена в турция ще пази нас българите от иран
113
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От кого ше ги пази тази ПРО румънците?.... от Русия ли? оле боже....