Американско градче в шок заради лъвове и тигри по улиците

Собстневикът на местен зоопарк ги освободил и се самоубил
Обновена: 19 окт 2011 21:53 | 19 окт 2011 21:20,
32
Американско градче в шок заради лъвове и тигри по улиците
Снимка: Reuters

Десетки животни, сред които лъвове, тигри и мечки, бродиха днес из малък град в американския щат Охайо, предизвиквайки паника сред местното население.

Собственикът на частната зоологическа градина в град Зейнсвил пуснал на свобода около 50 животни във вторник вечерта, след което се самоубил, съобщи шерифът Мат Луц.

Властите затвориха училищата и призоваха жителите да останат по домовете си, докато се опитват да ликвидират дивите животни.

Мечка гризли, пума и човекоподобна маймуна все още са на свобода. Полицията бе принудена да застреля много от животните, докато те бродеха из града с 25 000 жители.

Още по темата

Останалите животни, които са били упоени или заловени, ще бъдат прехвърлени в зоопарка на град Кълъмбъс, на около 55 км от Зейнсвил.

Собственикът на фермата Тери Томсън бил открит мъртъв от полицаи, които отишли на проверка след сигнал, че са забелязани диви животни в района. Те заварили клетките им отворени.

Дружеството за хуманно отношение към животните в Охайо призова днес щатските власти незабавно да въведат ограничения върху продажбата и притежаването на опасни диви животни.

                                                                                                                                                                                                               (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
3
 
! Отговори
Amerika преди 12 години
Amerikaneca e genialen !!! Super umni deystvia !
4
15
 
11
 
! Отговори
До 2 преди 12 години
По твоята логика трябва да избиваме всички кучета за няколко случаи на ухапвания. Значи трябва заради няколко престъпника да избием всички хора. Няма логика, друг е въпроса че до сега са дадени милиони за кастрация, но огромна част са отишли в нечии джобове.
3
5
 
7
 
! Отговори
12 маймуни преди 12 години
Брус Уилис се е прибрал благополучно у дома
2
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хайде нашите дружества за защита на животните-бягайте в Америка да съдите властите за избиването на тези животни защото тяхното дружество не е така хуманно като вас...Забележете,че никой не е против избиването на опасните животни в града а дори напротив-подкрепят властите и се обявяват за ограничение върху продажбата и притежаването им!А тук защитавате уличните кастрирани но хапещи и сеещи зарази кучета...
1
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами човекът явно е изпаднал в тотално безпаричие и е предпочел да се ликвидира той вместотях. Те затова американицте са по улиците вече месец