Стотици арестувани при демонстрации в Русия

Няколко хиляди души протестираха срещу Путин и партията му
Обновена: 6 дек 2011 08:28 | 6 дек 2011 07:45, Елка Василева
74
Стотици арестувани при демонстрации в Русия
Снимка: Reuters

Няколко хиляди души протестираха вчера в Москва срещу руския премиер Владимир Путин и партията му "Единна Русия", която спечели победа на парламентарните избори, оценени от наблюдатели като нечестни, предаде Асошиейтед прес.

Според агенцията това е била може би най-голямата антиправителствена демонстрация от години. Арестувани бяха около 300 души.

Броят на протестиращите в столицата бе между пет и десет хиляди, които скандираха "Русия без Путин". Неколкостотин от тях тръгнаха към сградата на Централната избирателна комисия до Кремъл, но полицаи преградиха пътя им и започнаха арести.

Близо 400 комунисти излязоха в Москва, за да изразят възмущението си от изборите, които според някои са били най-мръсните в най-новата руска история.

В Санкт Петербург, където също имаше протести, бяха арестувани около 120 души.

Сред задържаните са и блогърът и борец против корупцията Алексей Навални и опозиционният деец Иля Яшин, които "активно призоваваха към неподчинение на полицията".

Арестуваните са откарани в полицейски участъци "за процесуално оформяне на техните действия и за вземането на решения за тяхното подвеждане под административна отговорност в съответствие със закона".

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: Русияизборни измами
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
XRumerTest преди 2 години
Hello. And Bye.
66
0
 
1
 
! Отговори
Raymondden преди 4 години
Клиника лечение алкоголизма
65
2
 
6
 
! Отговори
Крети преди 12 години
На запада му трябва някой корумпиран *** като Елцин за да копне руските ресурси! И се опитвак както в Африка и навремето в Бълагария да продават Демокрация и да лапатЖивеят ли сега Българите добре ?Живеят ли в Ирак , Либия , Афганистан добре?КАЖЕТЕ КЪДЕ Е УСПЯЛА НАЛОЖЕНАТА ДЕМОКРАЦИЯ?А ПРОТЕСТИТЕ В ЛОНДОН И НЮ ЙОРК СРЕЩУ БАНКЕРИТЕ ТАМ НЯМАШЕ ЛИ НАСИЛИЕ?*** ЛИЦЕМЕРИ ?
64
0
 
3
 
! Отговори
georgi преди 12 години
Точно така, да се знае кой кой е. Ако е както нашата демокрация по добре така
63
1
 
3
 
! Отговори
Жалко преди 12 години
Банановата демокрация е обсебила тази изостанала територия
62
0
 
5
 
! Отговори
Глаша преди 12 години
А Вие, любезни ми господине, за коя руска партия сте? Освен "Единна Русия", конкуренцията е от- комунистическата, партията на Жириновски, която според моето скромно и не дотам компетентно мнение е ултранационалистична /чудя се защо все още не е забранена/ и остава партията на Немцов, близък приятел и съпартиец на олигархката с прозвището "Газовата принцеса".
61
1
 
3
 
! Отговори
Глаша преди 12 години
Но моля ви се 69. Тези "протестиращи" са абсолютни криминалисти. Викат, барабанят, бият хората, грабят и изнасилват. Подобна свободия не би се толерирала в никоя друга държава. Друго-ако в Русия изборите са нечестни, то за последните в България трябва изобщо да не говорим.
60
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Наистина многовековна "демокрация"!
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Казват, че някои от активистите на СДС и ГЕРБ активно обменяли доларовите си сметки в рубли, а пък други са се записали в "Дружеството на приятелите с Русия" Времена..
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да ....Още малко да напредне "Демокрацията" тука и да се поскапе САЩ + слугите му в западна Европа и някои ще си бият *** тикви, защо не сме с Русия а пак сме на губещата страна.Само след 10 г ако са верни прогнозите на икономистите за бъдещето на BRICS, ще заничаме на Изток, точно както правехме при социализма заничайки на Запад.
57
0
 
2
 
! Отговори
Николов преди 12 години
До 62добавен от: АнонименГрешката е моя, исках да кажа осигуровките а не данъците. Нямам бизнес нито тук нито там. В България аз и жена ми работихме в сферата на услугите и заплатата която съм обявил в предишните ми коментари е брутната. Прецени колко ми остава след като си платя осигуровките, сметките и квартирата.
56
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нормално е да плащаш корпоративен данък в БГ нали е 10% иначе си си намерил нишата и е естествено да си я хвалиш , в това няма лошо
55
0
 
3
 
! Отговори
Николов преди 12 години
До "58добавен от: Анонимен" Върнах се защото ми свърши визата, след няколко дни взимам нова и заминавам. Дали ще остана си е моя работа и ще го реша единствено аз. Плащам си данъците в България но искам да живея там където семейството ми се чувства спокойно и не се чуди коя сметка е по-важна и да плати първо нея а за храна и дрехи каквото остане.Последните 20г. все ни "оправят" някакси но на мен ми стига. Ще се радвам не Вие да се оправите а да се оправи България!
54
1
 
2
 
! Отговори
До 55 преди 12 години
***, стига с лубимия ти лаф за рубладжийство, който имаше някакво значение в края на социализъма, когато едни изкарваха пари в Либия, а други в Коми.Хайде огледай се, ослушай се и се осъзнай.Сега е 2011 и почти 30 г по-късно.Ти да не си ДОЛАРИСТ случайно или си с кухи левчета, но се чувстваш велик защото нямаш ни рубли ни долари?
53
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледах един филм по нашта телевизия на Никита Михалков май заглавието му беше някаква цифра 12 или 24 нещо такова , издържах го цели 3 часа , но такава дисекция на обществото в Русия само те могат да си напраявт ,никой друг не може и се ужасих , а вие си ги хвалете , но само да са по далече от нас
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А защо се върна бе Другарю Николов , остани си там , върти бизнес , печели , имат и много хубави жени , какво правиш тук в глухата провинция на Европа остави ни и без теб ще се оправиме все някак си
51
3
 
7
 
! Отговори
Николов преди 12 години
32добавен от: Петровкупуваме в България.Пътищата им са несравними с нашите и колкото и да не ви се вярва несравнимо по-хубави.Всичките им заводи работят,аз започнах работа на 4 ден след пристигането ми и за 10 дена си изкарвах българската заплата(900лв).Минах 10 000км с кола и смея да твърдя че видях достатъчно за да си създам конкретно впечатление.В същото време се огледай и виж колко български села пустеят и са почти без комуникации с останалият свят.
50
2
 
6
 
! Отговори
Николов преди 12 години
До " 32добавен от: Петров" Ти кога беше последно там? Защото аз се върнах от Русия преди месец и всичко което твърдиш е пълна глупост! В малките селца и градчета има не само канализация но също така са газифицирани и навсякъде са с парно. За цените в магазините ако не те мързи погледни във веригите АШАН и IKEA или на кварталните като например Кировский. Можеш да пазаруваш онлайн навсякъде. Цените с изключение на наеми и жилища са като у нас а качеството няма нищо общо с турските *** които. .
49
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чуждите медии пишат за много хиляден митинг в Москва - това са повече от 3-4 хиляди души както твърдят рубладжиите.
48
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
време беше руснаците да се вдигнат срещу дикатата на путин