Стотици арестувани при демонстрации в Русия

Няколко хиляди души протестираха срещу Путин и партията му
Обновена: 6 дек 2011 08:28 | 6 дек 2011 07:45, Елка Василева
74
Стотици арестувани при демонстрации в Русия
Снимка: Reuters

Няколко хиляди души протестираха вчера в Москва срещу руския премиер Владимир Путин и партията му "Единна Русия", която спечели победа на парламентарните избори, оценени от наблюдатели като нечестни, предаде Асошиейтед прес.

Според агенцията това е била може би най-голямата антиправителствена демонстрация от години. Арестувани бяха около 300 души.

Броят на протестиращите в столицата бе между пет и десет хиляди, които скандираха "Русия без Путин". Неколкостотин от тях тръгнаха към сградата на Централната избирателна комисия до Кремъл, но полицаи преградиха пътя им и започнаха арести.

Близо 400 комунисти излязоха в Москва, за да изразят възмущението си от изборите, които според някои са били най-мръсните в най-новата руска история.

В Санкт Петербург, където също имаше протести, бяха арестувани около 120 души.

Сред задържаните са и блогърът и борец против корупцията Алексей Навални и опозиционният деец Иля Яшин, които "активно призоваваха към неподчинение на полицията".

Арестуваните са откарани в полицейски участъци "за процесуално оформяне на техните действия и за вземането на решения за тяхното подвеждане под административна отговорност в съответствие със закона".

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: Русияизборни измами
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
9
 
! Отговори
иванов преди 12 години
Ами вие имате граждански свободи и канализация на село? Яз живях в 70-е години на село в Русия и се кыпих в ванна , ако знаешь какво е това. В 90-е година във българско село не намерих нито водопровод вътре в къща, нито канализация , нито обзавеждане,/пода в къщата от бетон/, нито отопление, до къщите дори градинки нямаше освен так там дива кисела слива. Браво , че знаешь как живеят Русия на село.
46
2
 
10
 
! Отговори
До 49 преди 12 години
Ха ха, тя "Арабската пролет" вместо да иде там, където я насочва Обама, взе че отиде в САЩ. Де го чукаш, де се пука - някой подклажда огъня другаде, а му се пали чергата.Явно много им е на ниво демокрацията в САЩ, та се появи "Окупирай Уолстрийт" и в "най-демократичната" държава в света, се наложи да громят собственото си население, което протестира
45
0
 
11
 
! Отговори
До 49 преди 12 години
А ти джудже на интелекта, ти каква съдба имаш?Я се огледай каква съдба имаме всички българи и помисли за себе си.Лишават ни от исконни права, натикаха ни в миша дупка и в "прехода" измряха толкова хора, колкото не са измирали през войните....
44
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
джуджетата в кремъл ще имат съдбата на кадафи - арабската пролет стигна до москва
43
1
 
10
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
2-3-4 хиляди за колкото стигнат парите на Сорос сега и другите 'правозщитни организации ' парвани на ЦРУ ,малко но от сърце дет се вика!
42
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоест платените американски агенти са само стотици?Тоест те са нищожна част от населението?Тогава от какъв зор ни занимавате с тях, освен ако не се занимавате с антируска пропаганда?Тук в България, в момента протестиращите против ГЕРБ и г-н Борисов са стотици, дори хиляди пъти повече. Защо не се захванете с анализ на това събитие, вместо да ни будалкате с нещата в Русия? Там миналата година същия този Путин вдигна петорно пенсиите и 1,67 пъти заплатите. За 2012 по план +25%
41
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом Асошиейтед прес казва 10 хиляди, значи са били 5 хиляди. И да са 10 хил, за 10 милионна Москва това е като да събереш 100 човека на площада пред Ал. Невски. Гоуема опозиция, нема що! хахаха!
40
4
 
15
 
! Отговори
Митя преди 12 години
Хаха... шепата реститути и проамерикански *** на Явлински и Немцов са руският еквивалент на псоледните мохикани на Костов у нас. Както Костов може да изкара 200-300 пенсии на митинг, така и руската "опозиция" може да вдигне 5-6 хиляди да врякат под прозорците на путин Отвсякъде бита карта, ама се опитват да си заслужат разкладката от Сорос или ЦРУ.
39
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
САЩ СА МНОГО "обезпокоени" че дамгосания горбачов не можа да победи ПУТИН ,които изкара страната си в първите две места на икономиката в света.
38
3
 
10
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
Близо 400 комунисти излязоха да протестират срещу Путин? От над 8 -милионен град само толкоз ли червени останаха . По-добре да не бяха излизали да се излагат:)))
37
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това са 1000% провокатори от вън Р У С И Я.
36
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скотове сте вие, невиждате кой ви опоска държавата ама Руснаците ви виновни. 22 години още ви правят на маймуни с комунизъм, тероризъм и незнам какво още. Като сте толкова велики и отворени що не си зададете въпроса, защо сме най-бедните, защо всичко е разруха, защо ...А да, Руснаците са ви ограбили...Жалки полу-*** сте.
35
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ало, "демократите" много сте кресливи бе, дразните с граченето си. Вие докато не вземете лопатата у главата нема да мирясате да грачите. Гладни въшки.
34
4
 
6
 
! Отговори
до 36 преди 12 години
Не говори лошо за турците, защото точно твоята партия БСП си има турски клон - ДПС
33
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ох колко турци и нещастници дето плюят всичко славянско има тук....Кой ви плаща бе клоуни..Крепостни селяни, бедяци...Алоооо, вие май никога несте били в Русия охлюви. Идете в който и да е голям град сега да ви видим колко сте богати и отворени. Има да ви гледат презрително какви *** сте и само гледате ол инклузиф да има щотото сте ***. Няма Българин да мрази Руснаци, всички плюещи са турци и провокатори на заплата...Те и *** са на заплати..
32
8
 
9
 
! Отговори
до Позитано 20 преди 12 години
ДРУГАРИ ИЗПЕДЕРАСТЕНИ ***,ДОБРЕ ПРОЧЕТЕТЕ СТАТИЯТА И ВИЖТЕ, ЧЕ КОГАТО УПОТРЕБЯВАТЕ ИЗМИСЛЕНИ ХИПЕРБОЛИ КАТО: - ПОЛИЦЕЙЩИНА - ГЕНОЦИД - ДИКТАТУРА ВСЪЩНОСТ ТЕЗИ ИЗПРАЗНЕНИ ПРИ ВАС ОТ СЪДЪРЖАНИЕ ДУМИЧКИ ВАЖАТ ЗА ХОРА КАТО *** КОМУНИСТА, НО В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ЗА ГЕРБ И БОЙКО, ПРИ КОЙТО ИМАТЕ СВОБОДА ДА ГО ПЛЮЕТЕ, ПРОТЕСТИРАТЕ И ПРАВИТЕ КАКВОТО ПОИСКАТ ДОЛНИТЕ ВИ ИЗПЕДЕРАСТЕНИ ДУШИЧКИ. ПРАВЕТЕ РАЗЛИКА, ВЪПРЕКИ ЧЕ СТЕ ЛЪЖЦИ И КРАДЦИ ПО НАТУРА...
31
5
 
7
 
! Отговори
ronin преди 12 години
В България е същия режим, положението е по-зле от Русия, но народът си мълчи, не протестира.По-големи *** не съм виждал!
30
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
скоро очаквайте и в бг да стане така, стотици смачкани след протест срещу правителството.
29
9
 
13
 
! Отговори
qze преди 12 години
руасснаците имат едни от най-дебелите глави, също като електората на бсп.
28
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Славянска му работа.