Във Венецуела махат безплатно опасен силикон

Десетки хиляди импланти са били използвани в Латинска Америка
Обновена: 28 дек 2011 07:35 | 28 дек 2011 07:35,
15
Във Венецуела махат безплатно опасен силикон
Снимка: Reuters

Венецуела предлага на жените безплатно отстраняване на имплантите за бюстове, произведени от банкрутиралата френска компания "Поли имплант протез", която използвала индустриален силикон за производството на евтини протези, свързано с рискове за здравето.

Десетки хиляди импланти са били използвани в Латинска Америка, където търсенето на козметични процедури е голямо. 

Министърът на здравеопазването Еухения Садер, цитирана от венецуелската държавна информационна агенция А Ве Ен, заяви, че пациентките могат да посетят държавните болници, разполагащи с отделения за пластична хирургия, за контролен преглед и ако пожелаят, техните импланти ще бъдат отстранени безплатно, но подчерта, че протезите няма да бъдат заменени.

Според нея голяма част от тях са внесени във Венецуела нелегално, без официално разрешение, излагайки пациентките на риск. 

В Аржентина група от около 50 жени заплаши със съд, ако техните пластични хирурзи не им осигурят безплатна замяна за опасните френски импланти.

Водачка на групата е адвокат Вирхиния Луна, която самата има импланти на бюста от френската фирма. Аржентинските клиники обещаха, че ще сменят спукани импланти с изтичане на гел, но симптомите не винаги са различими, отбелязва агенцията. 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: силиконВенецуела
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
9
 
! Отговори
гого преди 12 години
Благодарим ти д-р Енчев!Няма за какво, пак заповядайте...
14
2
 
9
 
! Отговори
Срам преди 12 години
Голяма новина!!!Затова не мога да спя напоследък!!!Все за циците на тия си мислех!!Бре!!А че Чавес национализира частните банки,че онзи ден дигна заплатите с 30% на цялото население на Венецуела.....кой,КОЙ ЩЕ НИ КАЖЕ?????Лапай мухи българино....Така поне си проветряваш поне устата...
13
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Идиотизма и масовата простотия доведе до извратеността да се боготворят пластмасови чучила,в които вече няма нищо човешко.Родители дето слагат силикон на децата си за бала...чалгарница и простотия......и от всичко това печелят единствено разни алчни доктори и компании произвеждащи козметики и цици...
12
4
 
13
 
! Отговори
ТЕТКА МАРА преди 12 години
РАЗБИРА СЕ във Венецуела е нормално да премахнат вредните за здравето силикони за държавна сметка. Това е, защото Венецуела е социалистическа държава и в нея грижата за човека е на първо място. Днес във Венецуела, във всяко село -- колкото и забутано в джунглата да е -- има добре оборудвана медицинска служба с лекар и акушерка, минимум. Впрочем така беше и в България по времето на Социализма, по-възрастните добре го знаят. И всичко това напълно безплатно.Днес в България социализъм няма, а Здравеопазването -- доколкото го има в по-големите населени места -- е лошо и скъпо, а в по-малките населени места и в дълбоката провинция -- въобще няма никакво.Дай Боже Венецуела да си остане социалистическа, а не да замени Социализма с "Демокрация" като нас.
11
3
 
2
 
! Отговори
do 2 i 8 преди 12 години
kato gi slagahte koi pla6ta?da ste mislili.nqma az da vi pla6tam masrafa kuhi prosti..t(p)utki
10
1
 
9
 
! Отговори
до 7 преди 12 години
Ти явно учиш,или си учила чужд език,освен майчиния.Примерно английски.Според теб,ти пишеш и говориш езика,който учиш като англичанин ли?Може да не схващаме словореда,но ме разбираш,какво пиша или говоря.Тука се коментира за опасния силикон,с твоето IQ,ти май се замечта от сутринта.Да не те е пренебрегнал някой турчин
9
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо трябва държавата да плаща на чалгарките? Да им платят хирурзите, които със силиконовите цици направиха удара на живота си
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хахахаххахахаахахахахахахахахаххахахаахахахахахахахахаххахахаахахахахахахахахаххахахаахахахаха--- И ПАК, И ОТНОВО САМО В НАШАТА МИЛА ТАТКОВИНА ЩЕ СЕ ПЛАЩА ЗА ДА СЕ МАХНЕ ... ХАХАХАХАХАХАХАХ, КОЛКО СМЕ ЖАЛКИ
7
8
 
6
 
! Отговори
До 4 преди 12 години
Никой българин не си забравя езика.Само турците не схващат словореда на българският език!Впечатлява ме разбира се,- неграмотността ти!Това не значи ,че имаш високо IQ.Както не значи ,че моего е ниско.Защо не си написа името.Защото ще се окажа права.
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма "безплатно" бе хора,разберете го!Някой друг(или държавата,или фондове) ще плати(тоест-всички останали).
5
5
 
13
 
! Отговори
do 4 преди 12 години
ne tur4in, a 4ovek, koito zivee ot mnoooooogo godini v 4uzbina i kato gledam kakvo te vpe4atliava i kak obizda6 na nazia si pravia smetka kolko ti e IQ to. priaten den!
4
12
 
4
 
! Отговори
Абе 2 преди 12 години
Разбираш или имаш разбиране??????????????Пак турчин бляк
3
7
 
21
 
! Отговори
Инна преди 12 години
Навсякъде е безплатно, само тук като винаги ще си плащат.НО- от друга стран пък щом са имали пари да си слагат, сега да си намерят пари да си го махат!!!
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
da se namaliat gyrdi, za6toto sa ogromni i pri4iniavat bolki - imam razbirane, no s tia ugolemiavania, za da se haresat na myzete - NE.
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Г*з глава затрива :)))