Афганистанка беше убита, защото родила трето момиченце

"Палачите" на жената са съпругът и свекърва й
30 яну 2012 21:40, Елка Василева
204
Афганистанка беше убита, защото родила трето момиченце
Снимка: архив, Reuters

Афганистанка беше убита, защото родила за трети път момиченце, предаде ДПА.

Тридесетгодишната Сторай била удушена от съпруга си и от свекърва си, разгневени, че тя за трети път родила женска рожба.

Трагедията се разиграла в отдалечено село в окръг Ханабад, в провинция Кундуз.

Полицейски говорител разказа, че жената била заплашена от съпруга си с убийство, ако роди още едно момиченце. Засега убиецът се издирва, а свекървата на Сторай вече е арестувана.

Още по темата

Миналата седмица в съседната афганистанска провинция Баглан полицията спаси непълнолетно момиче, след като нейните свекър и свекърва я държали заключена в тоалетна 6 месеца за наказание, защото отказвала да стане проститутка.

Правозащитници редовно изразяват тревогата си за съдбата на жените в Афганистан, посочва БТА. През 2010 г. в доклад на ООН бе отбелязано, че една трета от афганистанските жени са изложени на физически и на психически тормоз, а 25 процента стават жертва на сексуално насилие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: Афганистан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
15
 
! Отговори
Tlaxcala преди 12 години
Тези са ***. На тях не им трябват такива мисионери като нашите дето само се правят на рамбовци. На тях им трябва някой като Ернан Кортес. Или да се покръстват или под ножа.
33
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
100% ПропагандаОтврат
32
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Posle pak nqkoi dami govori, 4e tezi tam sa hora i zaslujavat milustinq. Izrodiiiii!
31
3
 
34
 
! Отговори
артемида преди 12 години
До 32 - Много плосък коментар. В християнския свят говорим за изключения, докато в страни като Афганистан, това са си напълно нормални обичаи, или разбирани, т.е. редовна практика. Толкова ли не можеш да схванеш разликата? За онези *** трябва масово изтребление.
30
0
 
16
 
! Отговори
Ташунко преди 12 години
Съшата процедура и с *** ! Бражо! Тогава един яма да остане
29
1
 
29
 
! Отговори
Да, да преди 12 години
Къде е Българският хелзински комитет, да ни обясни как и ние трябва да приемаме мюсюлманите, щото са ни братя?!
28
6
 
46
 
! Отговори
БГ преди 12 години
Това е исляма - най-варварската от всички религии..,
27
33
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А какъв извод да си направим, когато узнахме, че христянинът от Австрия дълги години държал затворена собствената си дъщеря и имаше деца от нея. Калко е извратена христянската религия и какви чудовища са християните. Не се връзвайте така глупаво. Това е манипулация, *** опит за създаване противопоставяне на религиозна основа. Но съм християнин. И не се оставяйте да ни правят на ***..
26
3
 
21
 
! Отговори
БГ Съдия преди 12 години
Ислямът е много кофти религия. Мога само да се надявам, че Турция няма да загърби досегашния си прогрес в превръщането и на светска държава и може да служи като пример за другите държави покварени с тази религия.
25
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДО 20. Ела да те обрежа и да ти нахакам отзад и тогава да видим какво искаш.
24
2
 
24
 
! Отговори
До 18 преди 12 години
Няма как да се наложат в Европа. Това, което става тук или там е режисирано с определени цели.По принцип съм против войните, но може би агресията в Афганистан е оправдана макар само заради това, че при победа на САЩ ще се въведат някакви промени там, включително очовечаване на нравите.Не случайно се казва, че и колониалната политика на Великобритания би могла да бъде оправдана само заради това, че отучи индийците да изгарят живи овдовелите жени.
23
0
 
11
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
не мисля че си прав , между Иран и Афганистан разликата е прекалено голяма . вторите са раскъсвани о 40 годишни войни а грамотното населенеие е едва пет процента и произвеждат единственно макови полета .
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
там няма петрол.американците им точат хероина и диамантите.
21
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви неграмотни ***.като, че тя сама си го прави детето.Ами то от мъжа зависи ама кой да му го обясни на оня илитерат!
20
9
 
7
 
! Отговори
аз преди 12 години
Koментари на *** български ***.Срамота и позор.Радвам се на това,че българи на българи си го набутват и то то двадесет години та така са се наредили че си си го набутали до шия...
19
28
 
6
 
! Отговори
психопат преди 12 години
искам абсолютен ислям и в България !
18
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига глупости, стига настройване едни срещу други , селяни срещу софиянци, левски срещу цска, мъже срещу жени , престанете с тази елементарна схема .....
17
4
 
20
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Радвам се, че американците им точат петрола и ги бомбардирват. Ако тия *** успеят да се наложат в Европа, незнам какво ще се случи.
16
1
 
17
 
! Отговори
Всичко е напразно преди 12 години
Супермодерни самолети, оръжия и пр.................напразно е всичко -простотията винаги побеждава.Утрепаха Осамата, да се маха НАТО от там, *** сами ще продължат да се самоунищожават...
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва всички международни воени сили да се изтеглят от Афганистан ,да ги оставим тия *** 5 год да се избият и тогава там да направим нещо подобно на Лас ВЕГАС.