Касапница в Сирия. Стотици убити в Хомс

ООН ще обсъжда резолюция, осъждаща режима на Асад
4 фев 2012 09:16,
145
Касапница в Сирия. Стотици убити в Хомс
Снимка: Reuters

Най-малко 217 души са били убити при стрелба с миномет тази нощ в сирийския град Хомс в централната част на страната, съобщи Сирийската обсерватория за човешките права, цитирана от Ройтерс.

"Около 138 души, сред които жени и деца, са били убити в квартал Халидия, а 79 - в други квартали", съобщи организацията, като призова "сирийският народ от всички райони да излезе по улиците в градовете и селата и да се изправи срещу режима, който извършва истинско кръпоролитие в Хомс".

Още по темата
Според информациите минометният обстрел е бил наосечен срещу цивилни цели.

"Това е истинска касапница", заяви за АФП директорът на организацията Рами Абдерахман, който призова за "незабавната реакция" на Арабската лига.

Официалната сирийска информационна агенция САНА отрече армията да е обстрелвала няколко квартала Хомс.

Съветът за сигурност на ООН ще проведе днес открито заседание от 9.00 часа местно време (16.00 часа българско време), на което ще бъде гласуван европейско-арабският проект за резолюция за Сирия, съобщи пресслужбата на ООН.

Проекторезолюцията подкрепя плана на Арабската лига, призоваващ сирийския президент Башар Асад да се оттегли от властта.

Все още не е ясно дали Русия ще гласува в полза на резолюцията, ще се въздържи или ще наложи вето.

През октомври Русия наложи вето на европейски проект за резолюция, осъждаща режима в Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
11
 
14
 
! Отговори
Данчо преди 12 години
Същото е било в Испания 1936-39г.Като зяпате телевизия,сте пропуснали предупреждението на Иран!Изсреля спътник с ракета среден клас!А го нападнаха,не амо Исраел,ами и нас ще ни отняма уммници!Втората Световна ще е бледа игра на война.Така че Асад трябва да затрие тази интернационална ***!
113
16
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А повечето американофили са олигофренчета, които са гледали Рамбо и си мислят, че лесно се печелят войните, но ако се случи при тях война ще бъдат първите, които ще напълнят гащите.
112
8
 
21
 
! Отговори
до 115 преди 12 години
Съгласен съм, ако требва Асад да се жертва, нека го наричат къвто щат янките и *** и техните клакьори, но да спаси народа си от либийския сценарий! По-добре да изтреби вносните бандити с цената на някакви цивилни жертви, отколкото да ги остави да пуснат корени и да превърнат държавата в кървава клоака като Либия. Има шанс, че руснаците и китайците нема да допуснат операция на НАТО като в Либия и да мачка наред, докато още има време! Кадафи немаше този шанс, самолетите го спреха.
111
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На всички демократи мога само да им кажа - ДА ВИ ПИКАЯ НА ДЕМОКРАЦИЯТА, която ни докара супер мизерия и престъпност, наркотици и *** ни се качиха на главата заради вашата глупава и *** демократична система!
110
18
 
10
 
! Отговори
Сокол преди 12 години
Кеф, ли ви е, другарю Путин? Учите се от другаря Асад как да се справите с опозицията в Русия?:)
109
4
 
8
 
! Отговори
до 114 преди 12 години
Той правилно ти е казал човека , че вие наричате всички дето не ви приемат демокрацията комунисти. А *** истинските комунисти и диктатори сте вие. Манията да се владее света ... И Сирия и Ливан не са водили войни и са във военно положение относно Израел от десетилетия. Освен да плюете и да наричате хората комунисти за друго не ставате
108
6
 
19
 
! Отговори
Цуки преди 12 години
Асад ако милее за народа си, да пусне армията с цялата й сила срещу гадовете, защото после жална им майна на обикновените хорица - да гледат Либия и Египет и да си представят каква демокрация ги чака. Да ги изгребе с катюши, танкове, ако трябва отрова, никаква милост за уахабитските демократизатори! Всичко е за въздуха на Сирия, откъдето трябва да летят израелските бомбардировачи на път за Иран. Това е целта, за сирийския народ никой не мисли и ще последва кървава анархия, тогава иде масов мор!
107
10
 
8
 
! Отговори
Антикумонист преди 12 години
ДО 113- ДА ДОЙДЕ *** И ДА ВИ ПРИБЕРЕ БСПАРСКИ ***.до 109-спирам да се занимавам с теб,антиционисте арабско руски лакей.Отсносно Сирия и Израел - май не разбираш от политика заради промитият си мозък.Израел и Сирия не са водили войни скоро от десетилетия,а при ново правителство начело с някой фанатик към израел на 100 процента ще летят бомби.Затова си напрегни промитят мозък и виж реалноста
106
6
 
14
 
! Отговори
До Антикомунист преди 12 години
Сега утре като дойде Хилари , на тръгване да вземе и теб и всички *** като теб, че да разчистим малко от ***
105
3
 
8
 
! Отговори
до 108 преди 12 години
То и Кадафи се грижеше ама го махнаха, нали. Саудитите са абсолютна средновековна монархия, даже по зле и без подкрепата на ЦРУ краля да е изгонен отдавана.
104
6
 
14
 
! Отговори
Крис преди 12 години
До 103, прав си и за Русия, но Русия не се намесва във всеки конфликт случващ се по света и не ходи да ограбва петрола и богатствата на държавите, Русия не води политика на световна агресия и не се прави на спасител на човешкия род, отбележи това. До 104- Много уместен въпрос, като се има впредвид какво е в Саудитска Арабия, отношение към жени и т.н. , защо ли не ходят там да демократизират...
103
4
 
6
 
! Отговори
до 107 преди 12 години
Много знаеш ти какво става и е Сирия и в Саудитска арабия. Важното е, че няма демокрация, но нали купуват американско оръжие , значи няма проблем да си управляват.
102
5
 
10
 
! Отговори
ДО АНТИКОМУНИСТА преди 12 години
Е ГЛУПЕНДЪР В И ИЗРАЕЛ НЯМА НИТО ЕДИН ИСТИНСКИ ХРИСТИЯНИН . ТЕ СА ЦИОНИСТИ . ТЕ РАЗПНАХА ИСУС НА КРЪСТА И ТИ МИ ГОВОРИШ ,ЧЕ СА ХРИСТИЯНИ. И СИРИЯ И ИЗРАЕЛ СА ВЪВ 'ПЕРФЕКТНИ" ВОЕННИ ОТНОШЕНИЯ ОТ 1968 Г. , КАКТО И С ЛИВАН. И ЦЕЛТА НА ИЗРАЕЛ СЪС СИГУРНОСТ И ДА СВАЛИ АСАД ЩОТО ИМ СЕ УДЪРВИ НА ДЕМОКРАЦИЙКАТА . И ПОВЕЧЕ НЯМА ТИ ОБРЪЩАМ ВНИМАНИЕ НА ТЪПИЗМИТЕ. С ПРОМИТ И ДЕМОКРАТИЗИРАН МОЗЪК КАТО ТЕБ НЕ СИ СТУВА ДА СЕРАЗПРАВЯШ. ЕМ НИЩО НЕ ЗНЕАШ ЕМ КАТО НАПИШЕШ САЩ И ИЗРАЕЛ ИМАШ ЖЪЛТО НА ГАЩИТЕ И
101
8
 
6
 
! Отговори
Антикумонист преди 12 години
104 - В Саудитска Арабия е 70 процента от световният петрол,лумпел.Без този петрол знаеш ли за какви пари ще караш кола а,най малко 25 лева на литър.Можеш ли да си го позволиш.Саудитска Арабия е бастионат в персииският залив срещу комунистическите *** и е важен съюзник на демократичнят свят.В саудитска Арабия,кралят се грижи за населението си и не живеят като скотове,както в Иран или Сирия
100
8
 
4
 
! Отговори
за 104 преди 12 години
Там режима не си обстрелва с танкове хората............напъни си пилешкия мозък
99
4
 
11
 
! Отговори
tosh преди 12 години
не мога да разбера защо българите винаги трябва да спорят за глупости и даже да се обиждат и да си пишат с главни букви. Истината е една а именно, че еврейте си направиха държава през 1948 година(Израел) и оттогава се опитват да завладеят Близкия изток. Справяха се с бавно темпо и затова инсценираха 11 септември, за да могат законно да навлезнат с войски.В момента единствените държави там не под техен контрол са Сирия и Иран. Това е.
98
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крайно време е русия да бъде изритана от Съвета........винади подкрепят буклуцит
97
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Американците що не демократизират първо Саудитска арабия, а . Айде кой ще отговори, демократи, ха ха ха .
96
7
 
5
 
! Отговори
Антикумонист преди 12 години
до Крис - ами в Русия няма ли ществия срещу олигархът престъпник ***.Който не се знае още колко десетилетия ще управлява чрез терор и фалшифицирани избори.Нима Русия не върши терор спрямо бившите съветски републики и как нито една от тях неможе спокойно да се обвърже в търговски договори с някоя западна страна,без разрешението на кремъл.А относно нашите политици е ясно че няма по големи лакей от тях обслужващи Руски,американски и всякакви други интереси но не и българските
95
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
опозицията трепат а после разпространяват че Башар ги трепе,както в Либуя.ще свалят Башар за да им наложат шария защото арабелите много започнаха да се правят на демократи а това не се харесва на свеовния елит.*** народ,абе да се трепат,нали *** трябва да си продаде оръжието