В Москва започна шествието на опозицията: "За честни избори"

Контрамитинг в подкрепа на Путин събра 100 хилядна тълпа
4 фев 2012 12:11,
119
В Москва започна шествието на опозицията: "За честни избори"
Бялото шествие в Москва. Снимка: Reuters

В центъра на Москва започна многохилядно шествие на опозицията под наслов "За честни избори", предаде ИТАР-ТАСС. По различни оценки броят на протестиращите е 20-25 хиляди души.

Колоните вървят по улица Болшая Якиманка към Блатния площад, където ще се състои протестният митинг.

Хората носят бели балони (бялото е цветът на руските протести - бел.ред.), транспаранти с антиправителствени лозунги, плакати.

Сред участниците в шествието е и кандидат-президентът Михаил Прохоров, граждански активисти, общественици и много опозиционни политици.

В същото време на митинга на патриотичните сили на Поклонния хълм, възприеман като акция в подкрепа на Владимир Путин, са се събрали около 100 000 души, съобщи полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някога е имало "Святая Русь".Сега вече има една псевдодемократична посткомунистическа държава.Имаха шанс след падането на комунизма да направят нещо, но "добри" държави като САЩ и др. попречиха.Също и комунистите вътре в самата държава попречиха.
8
2
 
9
 
! Отговори
234 преди 12 години
Еми сега остава да се окървави бялото движение и да започват размириците. Времето е подходящо - преди приемане на резолюция за Сирия и в подготовката на войната срещу Иран. Много по-добре ще е Русия да има сериозни вътрешни проблеми. Честита арабска пролет на Русия! Да здраствует США!
7
2
 
19
 
! Отговори
мдаааааа преди 12 години
*** мътят водата в световен мащаб .........- защо име нужна развалнувана Русия ? за да могат да си правят каквото искат покрай нея !!!!!! извинете но поживейте си още малко в мир и се гответе за война , мнооооооого голяма война .................. запалена от най - черните души на Земята , слугите на злото .
6
5
 
14
 
! Отговори
Руссифилистик преди 12 години
Кат Русия втора няма, тъй велика на света. Там е най-хубаво, най-.....най. Който не обича братушките и не иска де да идват у нас и да си развяват байрака и да ни изкупуват за жълти стотинки земите е национален предател. Слава на великата Северноазиатска държава.
5
1
 
3
 
! Отговори
Mitko преди 12 години
Комунистите/Зюганов/ искат властта, обаче партийците/ЕдРо/ не им я дават.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе нито белите са едновремешните бели.Как я мислите да се запази елитът на руската нация след толкоз години?Верно, че сега в Русия има организация на хората с кръв от царската династия.Верное, че те са на съвсем друго ниво в сравнение с останалите.Но демокрацията не обича царете.Демокрацията е управление на болшинството - простолюдието.Така че и бели и червени са взели дали на тези площади.
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
хахахаха 25 000 на 100 000,алуууууу,къде тръгнахте бе мужици гладни?
2
3
 
22
 
! Отговори
далтонист преди 12 години
почне ли некъв протест да се асоциира с даден цвят - ясно е, организиран е от Щатите, то не беха оранжеви, зелени, пембени революции, всякакви простотии, всичките по един сценарий
1
4
 
14
 
! Отговори
123 преди 12 години
След 90г. пак сме свидетели на борба между белите и червените в Русия.