Елизабет II си търси прислужник за банята

Заплатата е скромна – само 14 200 лири годишно
13 фев 2012 22:12, Елка Василева
87
Елизабет II си търси прислужник за банята
Снимка: Reuters

Кралицата си търси прислужник за банята срещу годишна заплата от 14 200 британски лири, пише в. "Дейли мейл".

В задълженията на новия служител ще влиза следенето отблизо на мокрото помещение, да пълни ваната и стриктно да следи за желаната температура на водата. Освен това той ще трябва да разопакова и да стяга багажа на височайшите гости на Бъкингамския дворец, да глади дрехите им, да им помага да се обличат, да бди над бижутата им, да пренася за закуска подносите до стаите им.

Предлаганата заплата е доста скромна и е почти на дъното в йерархията на служителите на двореца. Но щастливецът, който получи поста, ще може да контактува пряко с Нейно Величество и принц Филип. Новият служител ще се присъедини към останалите 250 готвачи, прислужници, шофьори, градинари и др., които обслужват кралското семейство.

Прислужникът за банята ще обитава Бъкингамския дворец, но ще трябва да обслужва три месеца в годината и другите кралски резиденции като Балморал и Сандрингам. Работната му седмица ще е 40 часа, като кандидатът трябва да бъде "възпитан, дружелюбен и дискретен".

През 2003 година в британския печат се надигна недоволство, след като се узна, че принц Чарлз имал специален прислужник, който да изстисква пастата върху четката му за зъби, припомня изданието, цитирано от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
1
 
! Отговори
Hristov1984 преди 12 години
Късам си дипломата, отивам да мия *** на кралицата.
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
youtube/watch?v=Y_7ksxvucE0&feature=related
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
youtube/watch?v=MNuCTTvR0WA&feature=related
59
0
 
5
 
! Отговори
Житан преди 12 години
Дали си има прислужник дето да и сменя памперсите ????
58
0
 
1
 
! Отговори
гого преди 12 години
До65 Много станахме драги .
57
0
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 12 години
Отърва тя Евгени Минчев, а за толкова пари дори депутат не може да си вземе от България да и удря по една шпатула на дупето след баня.
56
0
 
2
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
А, бе какво сте седнали да спорите - монархия, или република? Много ясно, че монархията е далеч по-силен израз на държавност! Ако не друго поне Великобритания си е кралство! Да сте чували за бананово кралство? Е, да ама бананови републики има! И, ние сме такива, ама нямаме и банани, даже!
55
0
 
7
 
! Отговори
Темерут преди 12 години
Не знаех, че принц Чарлз си миел зъбите :))))
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
някои от съфорумниците тука са идеални за тази служба, само че не при кралицата, а при някой арабски шейх ...
53
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ще и търкам ли гърба ?
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нахалници. Ще ги обслужват за безпари.
51
4
 
13
 
! Отговори
реалист преди 12 години
Само монархията държи Великобритания да не рухне под нарастващия моралния упадък.Ние сме на дъното(че и под него)именно,защото нямаме институционалност и традиции.Пийте си пърцуцата,слушайте си мазната чалга,хвърляйте гюбеци и продължавайте да си мислите,че републиката е "голяма работа".А ако някога се усетите колко сте жалки и се замислите над нещата,може и да проумеете,че страните с най-висок стандарт в света и с най-стабилно общество са монархиите.
50
3
 
27
 
! Отговори
damata преди 12 години
Как може да се пишат такива простотии за новини?! нима в България няма теми за новини ? Никой ли не си задава въпроси като защо след 89 г има толкова много просяци, защо сме толкова бедни, защо в държавата ни няма пари за образование, култура, здравеопазване и други такива дейности, ами се занимавате с елементарни и повърхностни неща ?Защо някои хора за кратко време стават невероятно богати - такива въпроси май не вълнуват младите хора в страната ни?
49
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
я си напишете, че търсят *** ...
48
1
 
8
 
! Отговори
еа го преди 12 години
Много стиснат тоя пергиш бе?! Ако някой се навие-да знае-първо да я накисне в оцет-да не се скъса,после да я мандръса
47
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ясно е, че всичко това се пише да се нахъсват овцете. Благодарим за "новината"
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
по точно си търси теляк.тая ако я напъна сигурно ще й счупа кокалите.
45
3
 
0
 
! Отговори
sara преди 12 години
Kam optimistTi si edin neshtastnik koito mu triabv a samo cherveno pravitelstvo da niamash rabota da ne te haresvat da niamash dostatchno pari za hrana i jivot zashtoto sa si razdali kufarchetatata a za teb ne e imalo i vaobshte mecchtai si za stanishovci kradci bezkrai.Tezi gerberi koito ne haresvash sa na svetlinni godini ot tezi s kufarchetata da znaesh tova.
44
3
 
5
 
! Отговори
Osho преди 12 години
до номер 57: Ти добре ли си на 12-то място с 450 млн$ :)))))))))) само в България има поне 5 човека с повече пари, мога да ти изброя поне 10 певци и спортисти с повече пари, да не говорим за милиардерите по света ;)
43
20
 
15
 
! Отговори
СУУУУПЕР Е ЗА НАС преди 12 години
Като имате предвид ,че в Англия е доста по-евтино отколкот в България,що да не?С 1000 лири на месец можеш да си плащаш квартира и консумативите й,транспортни разходи ,храна ,алкохол и да успееш да спестиш 80-100 лири.А като си там-за какво ще плащаш?Само за излизане и евентуални свалячки навън.А пък може и да излезе късмета някъде-там толкова моми и ергени се събират по приемите ,току-виж сутрин със закуската нещо ти хване окото и ... и впоследствие си оправиш живота завинаги. ;-))