Германия посегна и на изборите в Гърция

Финансовият министър Волфганг Шойбле предложи вотът да се отмени
16 фев 2012 11:51, Миглена Иванова
98
Германия посегна и на изборите в Гърция
Финансовият министър на Гърция Евангелос Венизелос и президентът на страната Каролос Папуляс. Снимка: Reuters

Берлин предложи изборите в Гърция, които трябва да се състоят през април, да бъдат отложени, съобщи The Financial Times.

Министърът на финансите на Германия Волфганг Шойбле каза в интервю, че е необходимо в Атина да бъде назначено надпартийно, експертно правителство по модела на Италия.

Според него в новия гръцки кабинет не трябва да участват политици, каквито са финансовият министър Евангелос Венизелос и лидерът на дясноцентристката партия „Нова демокрация“ Антонис Самарас, който се очаква да е новият премиер на страната.

Подобно становище са изказали финансовите министри на Финландия и Холандия по време на конферентния телефонен разговор на финансовите министри на държавите от еврозоната снощи. Заедно с Шойбле те са казали, че вероятно ще поискат гаранции за изпълнение на строгите икономически мерки и от по-малките политически партии в Атина, а не само от коалиционните партньори.

Финландия и Холандия освен това са призовали новата спасителна програма да не бъде одобрявана преди изборите в страната през април и назначаването на постоянно правителство, посочва анонимен източник.

Предложението на Волфганг Шойбле за отлагането на изборите обаче разгневи управляващите в Атина.

Финансовият министър на Гърция Евангелос Венизелос обвини "силите от Европа" за изтласкването на страната му от еврозоната. Президентът Каролос Папуляс пък коментира, че Шойбле няма право да обижда страната му по този начин.

"Всички сме длъжни да работим усилено, за да преминем през кризата, но не можем да приемем обиди от г-н Шойбле. Кой е Шойбле, че да обижда Гърция?", коментира Папуляс по време на среща с представители на гръцкото военно министерство.

"Кои са тези холандци и финландци? Винаги сме защитавали не само свободата на Гърция, но и свободата на цяла Европа", допълни Папуляс.

Каква цена ще плати Гърция, за да получи ново спасително финансиране, четете в Investor.bg

Всичко за гръцката криза можете да прочетете тук.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: дълговете на Гърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
4
 
1
 
! Отговори
дакос преди 12 години
Аз съм грък и се възхищавам на беликите българи за тяхната работливост и ум. Лошо е, че ние сме толкова прости. Сега ще трябва дебелите ни жени да ходят на Дунав мост. Пък ние мързеливите елини ще трябва да чистим *** в България.
81
4
 
1
 
! Отговори
касилис преди 12 години
Защо сме толкова *** ние гърците незнам. Получихме толкова пари назаем и ги изядохме и ги изпихме. А сега децата ни ще го духат, ама няма проблеми ние нали са наядохме и напихме.
80
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ние гърците станахме *** на Европа и сега за жалост ще трябва да правим свиртаки и да ни ши*ат в гъзакис.
79
2
 
4
 
! Отговори
николай преди 12 години
Ние ще си останем ***, Курвистан......."стадо овце с комплексарска психика" както характерно вика Проф. Пантев!
78
2
 
4
 
! Отговори
«Keep walking Greece преди 12 години
Keep walking Greece, We are all Greeks, Υou' ll never walk alone. Гледайте новата реклама на най-известната марка whisky в подкрепа на гърците.....ВЕЛИК НАРОД А НИЕ ЩЕ СИ ОСТАНЕМ МИШКИ И ***.....
77
2
 
4
 
! Отговори
Жалки плюнки преди 12 години
Думата политик идва от гръцки и означава общественик, човек активно ангажиран с обществените дела, човек имащ позиция и отстояващ я. От гръцки идва и думата ***, която значи човек интересуващ се само от себе си. В този смисъл докато гръцкото общество е общество от общественици, то българското е общество от ***, *** до най-високо държавно ниво. Политиците ви са ***.
76
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Направо потресаваща е разликата между нас и съседна Гърция, докато там обществото е особенно активно, да не кажа хиперактивно по отношение защитата на правата и свободите си и по площадите можете да видите десетки хиляди активни граждани отстояващи своята позиция, то тука в България, ако на едно място се съберат 50 човека с дадени искания това се счита за небивал успех.
75
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А бе гърците са си добре а ние продължаваме да им бачкаме най-мръсната работа и така ще продължава да е. Голяма част от парите които са 'потънали" в Гърция ги виждаш къде са-висок стандарт на живот,земеделие,туризъм,улици,градове всичко чисто,красиво и подредено.В България също се краде и всичко отива из швейцарски банки,мутри,к*рви,яхти,джипове.Това е разликата между двата народа и затова винаги ще си останем техните бачкатори за полето,миячи на *** и млади к*рвички за дърти гръцки дедовци.
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кои са тези холандци и финландци? Винаги сме защитавали не само свободата на Гърция, но и свободата на цяла Европа", допълни ПапулясРазликата е очевидна. За разлика от нашите политици които са кукли на конци, гръцките имат топки между краката си. Браво! НИЕ СМЕ ПОКОРНИ И НАГЪЗЕНИ ЧАКАЩИ ПОРЕДНАТА ПОРЦИЯ *** СЕКС, НО ПРЕЗ 2-ТА СВЕТОВНА ВОЙНА НИ НАЕБАХА *** ОТ БОРБАДИРОВКИТЕ ЗАЩОТО ВОНАГИ СМЕ ИЗИГРАЛИ РОЛЯТА НА *** И СМЕ БЛИЖИЛИ *** НА КАЙЗЕР И НА ХИТЛЕР!!
73
5
 
0
 
! Отговори
235345345 преди 12 години
*** си :)))
72
1
 
7
 
! Отговори
Ратка Пиратка преди 12 години
Аман от леваци и мухльовци.Затова всички красиви женки забягнахме в Гърция. Кака ви Ратка=яка пичка калпав к*р храни.
71
8
 
1
 
! Отговори
1 преди 12 години
Кой е Шойбле? Ами той е от тези които навремето ни дадоха излаз на Бяло море. Сега пак ще стане същото. Гърция ще фалира и ще си вземем нашето.
70
6
 
2
 
! Отговори
до 80 преди 12 години
Те хубо топки, ама да им са яки и гащите, че голямо осиране тепърва започва...а *** ще са много.
69
6
 
6
 
! Отговори
Анализатор преди 12 години
ЗАПОМНЕТЕ - елините ги чака тотално обедняване и глад. Фашистите искат да превземат гърция и ще успеят.Гърците ще бъдат клошарите на ЕС.
68
5
 
1
 
! Отговори
до 80 преди 12 години
Да и аз видях ,че имат топки ,ама са по ЧЕТИРИ......
67
3
 
7
 
! Отговори
Анархист преди 12 години
Герт Вилдерс"Холандската крайна десница: България вън от ЕС!"От българска страна никаква реакция."Белгия е една от десетте държави в ЕС, които поддържат забраната за назначаване на български и румънски работници. А без разрешително за работа тук не дават разрешение за пребиваване извън европейското право на тримесечен престой.Най-сетне Белгия е световно известна и с това, че политиците й вече повече от година и половина не могат да съставят правителство. България има правителство, но то пък копче не смее да каже дори на държава като Белгия.".........................................................................."Германия посегна и на изборите в Гърция"Кой е Шойбле, че да обижда Гърция?Кои са тези холандци и финландци? Винаги сме защитавали не само свободата на Гърция, но и свободата на цяла Европа", допълни Папуляс........................................................................Разликата е очевидна. За разлика от нашите политици които са кукли на конци, гръцките имат топки между краката си. Браво!
66
2
 
9
 
! Отговори
чичо Тиквичка преди 12 години
Чета и се радвам, колко наясно са вече хората с гръцката криза. Хора, гърците имат почти толкова на брой чиновници, колкото имат германците, макар, че те са седем пъти по-многочислени. Колкото до финансовия министър - станал е вече за клане!
65
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом гърците подскачат като ощипани, значи всичко е наред.Като не им харесва в Европа, да си се връщат обратно в Африка.
64
1
 
13
 
! Отговори
j преди 12 години
....Кой е Шойбле?....ами,този от когото чакате пари за узаки и сиртаки.....
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гърците сега ще обеднеят жестоко и германците ще им изкупят: и държавата и бизнеса и всичко. Гърците ще бъдат само в ролята на послушна прислуга.