Русия ще използва ядрено оръжие при едно условие

Ядреният юмрук ще се стовари при опит за ликвидиране на държавността й
Обновена: 16 фев 2012 18:11 | 16 фев 2012 18:11, Елка Василева
303
Русия ще използва ядрено оръжие при едно условие
Генерал Николай Макаров. Снимка: архив, Reuters

Русия може да използва ядрено оръжие, ако е застрашена нейната териториална цялост. Това заяви началникът на руския Генщаб Николай Макаров пред радио „Ехото на Москва“.

По думите му във военната доктрина на страната ясно е предписано при какви условия може да се използва този вид оръжие.

Ядрените сили са основата на стратегическата стабилност и затова Русия много сериозно работи по модернизацията на своя ядрен потенциал.

Говорейки за възможността да избухне ядрена война, Макаров каза, че в руската отбранителна доктрина ясно са посочени условията, при които страната си запазва правото да използва този вид оръжие.

Шефът на руския Генщаб не за първи път казва, че Русия е готова да пусне в ход ядрения си потенциал, пише Утро.ru. През ноември 2011 г. той изрази опасения, че локалните конфликти край границите на Русия могат да прераснат в пълномащабна ядрена война, в която ще бъде въвлечена и Русия. Като една от причините за това тогава той посочи стремежа на Грузия и Украйна да влязат в НАТО.

А преди две години генерал Макаров предупреди военните аташета на чуждите държави, че Русия няма да се поколебае да използва най-страшното оръжие на съвремието, ако трябва да се защитава от военна агресия или да защитава своите съюзници. Третият повод, при който военните са готови да ударят с ядрен юмрук, са „опитите за ликвидиране на руската държавност“.

Утро.ru отбелязва, че днешното войнствено изявление на началника на руския Генщаб идва на фона на изострянето на международната обстановка във връзка с ядрената програма на Иран и вътрешнополитическата ситуация в Сирия. В понеделник Николай Макаров предупреди, че в случай на военен удар по иранската територия Ислямската република може да даде адекватен силов отговор на агресорите. По-рано шефът на Пентагона Леон Панета не изключи военен удар срещу Иран да бъде нанесен тази пролет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
1
 
6
 
! Отговори
do 271 преди 12 години
Gledai sega tuka zapoznai se malko s neshtata: youtu.be/TeAfJmKmcc8
219
2
 
9
 
! Отговори
Анчо преди 12 години
Ало, 271-ият! Много навътре си в материята! Да не си онзи образ от знаменитите снимки на Янко Ваташки от затвора, дето ги показваха по ТВ. А СЕГА ЧЕТИ ВНИМАТЕЛНО! Мери си думите! Имам начини да ти вгорча живота така, че и на витрина да видиш компче, да си обръщаш главата на другата страна! Лошото е, че тези, дето се прехранват тук, ще имат също главоболия - ще отговарат не вземат ли страна, неутрални ли са, защо не спазват собствените си правила и т.н. Искате ли да видите как става това?
218
5
 
11
 
! Отговори
До 271 преди 12 години
Тук к..ре няма руски ануси! Тук се намират само *** (като теб)А за ракетите е верно.
217
6
 
3
 
! Отговори
Светлото бъдеще преди 12 години
След откриването на нови енергиини източници, Руссия продаде на Китай Сибир за неуточнена сума в долари...парите ще се използват за внос на лекарства и храни за бедстващото населени каза другарят ***, като обеща на изборите след месец да изберем другаря Медвед за негов наследник
216
18
 
5
 
! Отговори
за 270 преди 12 години
Ами и няколко образовани люде са прочели статията също, не само зомбирани *** на руски ануси......
215
5
 
10
 
! Отговори
Анчо преди 12 години
Хайде обяснете ми, как за 6 минути се натрупаха 15 плюса за свръхтъпия ("стотиците поробени народи") пост No 269? Мир-р-рише!!!
214
25
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Русия иска да използва ядрено оръжие срещу стотиците поробените народи които се борят за свобода.
213
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Путин да си завре една ядрена ракета отзад и да натисне червеното копче, че ме дразни много.
212
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВМЕСТО ДА СЕ ПЛЮЕМ И ОБИЖДАМЕ ДА ПОМИСЛИМ ТРЕЗВО: КОГА И КЪДЕ ВОЕННИТЕ НАМЕСИ СА ДОНЕСЛИ НЕЩО ДОБРО НА ХОРАТА? - РУСИЯ НА ЧЕХИЯ, ПОЛША, УНГАРИЯ ,АФГАНИСТАН/САЩ - НА ВИЕТНАМ, КАМБОДЖА, КОРЕЯ, НИКАРАГУА, АФГАНИСТАН, ИРАК ????? КАЖЕТЕ АКО ГРЕША А ЗАЩО НЕ ВИДЯХ НЕИКЪДЕ СВЕТОВНАТА НОВИНА ЗА УЧЕРЕДЕНИЯ В БРЮКСЕЛ ЕВРЕЙСКИ ЕВРОПАРЛАМЕНТ - РОЖБА НА НАША СОЦ ЕВРОДЕПУТАТКА? ТА ЗАЩИТИХМЕ НАШИТЕ ПРАВА КАТО ДЪРЖАВА И НАРОД ТА СЕГА ЩЕ ПРЕДСТАВЛЯВАМЕ И 3.5 МЛН. ЕВРЕИ ЖИВЕЕЩИ В ЕВРОПА! НЕ Е ЛИ ЦИОНИЗЪМ ??
211
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
eaaaa
210
2
 
21
 
! Отговори
ттт преди 12 години
Относно климатичните оръжия: Те ракетите могат да летят и в студ и в дъжд и в сняг и в пек.Относно Сърбия: Руснаците тогава бяха слаби. Въпреки това изпратиха един батальон в Прищина и цяло НАТО в поза "за почест" ги чака да се изнесат от там.Относно Либия: Остаря Кадафи и загуби хитростта си. Помисли си, че като го потупват по рамото, западните ръководители са го обикнали. Е друг път тази грешка няма да направи.
209
0
 
1
 
! Отговори
до 263 преди 12 години
И аз не сАм 261, но като ти гледам правописа, си правя извод какви неща четеш ...
208
3
 
6
 
! Отговори
do 261 преди 12 години
Абе аз не сам 255 ама я сподели с мен какво знаеш за Курск ....че маи на теб ти обягва нещто !!! Ама аз нали съм с по-добра папет ще ти припоня . Курск отиде да пробва нов тип торпедо ( маи беше реактивно ;) ) . А като го извадиха се оказа , че няма боеприпаси на борда ?!?!?! да не би Нептун и Рускалите да са го взели ???
207
1
 
18
 
! Отговори
260 Васко преди 12 години
Васко, щеше да си Озгюр, или костите на баба ти и дядо ти щяха да са някъде в Диарбекир, както се случи с много арменци и асирийци.. и това ако я нямаше Русия, дето толкова я плюеш... но мерзавецо ти ще си получи заслиженото, за безграничната ти омраза към един народ, който остави костите си за да се наречев Васлиев, въшка ***
206
12
 
2
 
! Отговори
до 255 преди 12 години
промитата ти кратуна стигна ли дотам, че освен да гледа видеото, да прочете в полето "by" юзърите, които ги пускат тези видеа. За теб явно е достатъчно да се гледа видеото и вече си се наакал от кеф и носталгия по "матушка русия". Ще ти припомня една случка само: Курск и кой я извади след това? Хайде със здраве... ***
205
5
 
45
 
! Отговори
един от всички преди 12 години
Оптимистите учат английски, песимистите учат китайски, а реалистите изучават Автомат Калашников.
204
0
 
15
 
! Отговори
до 257 преди 12 години
Това че ги "изоставиха" говори само за едно. Че са по-разумни.Иначе щеше да се стигне до война и по-наглият спечели. Американосите са в задънена улица. Ако не намерят скоро много, ама много свежи пари, държавата им ще рухне.
203
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Vashite priateli i sadrujnitsi Amerikantsite shte vi Ostaviat da se SAMOUNISHTOJITE---------------Както руснаците оставиха Югославия, Ирак и Либия, нали?
202
2
 
22
 
! Отговори
ФеннаСибирскатамечка преди 12 години
Абе НАТО фена . Тебе ато те четя имам чуството че не си излезал от филма " Звевдни Рейнджари " . Та я ми кажи точно .... кой Американски самолет , вертолет , танк та дори и авомат ( понеже аз сам служил казарма и имах удоволствието да сам в КАМБОДЖА .... и от личен опит знам разликата между КАЛАШНИКА и М16 и половината му производни ) са по-добри . Като не си компетентен не говори . А на всички ви препоръчвам да намерите и прочетете малко за ПРОЕКТА ПОСЕЙДОН . И защто са го Спряли - РУСНАЦИТЕ .
201
6
 
4
 
! Отговори
Do 251 преди 12 години
Влез в youtube и напиши CRAPTOR и разбери много неща за "летящата чиния" на САЩ