Холандското правителство застрашено заради сайта срещу източноевропейците

Член на Партията на свободата на Герт Вилдерс я напусна
20 мар 2012 17:25, Елка Василева
5
Холандското правителство застрашено заради сайта срещу източноевропейците
Марк Рюте. Снимка: архив, Reuters

Правителството на Холандия се оказа застрашено, след като член на крайнодясната Партия на свободата на Герт Вилдерс я напусна, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Още по темата

Четиридесет и седем годишният Херо Бринкман обяви, че напуска партията, тъй като тя е недемократична и в знак на протест срещу създадения от нея сайт, в който холандците се оплакват от имигранти от Източна Европа, отбелязва АП.

Решението на Бринкман да напусне партията е най-сериозният знак за разногласие в редиците на формацията на Вилдерс. Партията е третата по големина в парламента и има 24 места в 150-членната долна камара. Тя подкрепя при гласуването на важни закони правителството на Марк Рюте, което няма парламентарно мнозинство. С нейна подкрепа правителството разчита на крехко мнозинство от един глас.

Бринкман увери, че няма да лиши кабинета на Рюте от този глас и ще продължи да го подкрепя. Ако това не се случи все пак, Рюте ще трябва да разчита на други партии в парламента, за да прокарва закони, предаде Ройтерс.

Например в Сената Рюте разчита на подкрепата на Държавната реформистка партия. Същото може сега да стане и в долната камара, където правителството се опитва да прокара плана си за нови бюджетни икономии. Бринкман обаче увери, че ще подкрепи този план, пише БТА.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Ъц преди 12 години
Абе Хонландия е на път да се превърне в първата западно европейска мюсулманска страна, този тръгнал да реве срещу източно Европейците.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хаха - дего чукаш - де се пука :):):)Бих поздравил правителството на Холандия с вечнозеления шлагер "Г.з глава затрива! Сега без мнозинство как ще ни гонят от шенген хич не ми е ясно:)
2
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тъпите слабоумни холандци не разбират ли че точно ние сме най-малкият им проблем. Имат толкова дива и фанатизирина мюслемска *** която е реална заплаха в милиони пъти по опасна от нас. До някъде са прави - в целия ЕС излязоха много *** (турци) с Бг паспорти и правят поразии. Но погледнато в % Бг *** и турците в холандия са нищо в сравнение с диваците от разни талибански държавици.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано този *** падне от власт най-после, няма друг такъв клоун в ЕС.