Махнаха надгробния паметник на родителите на Хитлер

Мястото привличало неонацисти
Обновена: 30 мар 2012 07:24 | 30 мар 2012 07:24,
98
Махнаха надгробния паметник на родителите на Хитлер
Архивна снимка на Адолф Хитлер Снимка: Reuters

Паметникът на гроба на родителите на Адолф Хитлер беше махнат, защото гробът се превърнал в място за поклонение на  неонацисти, предаде ДПА, като се позова на енорийски свещеник от австрийския град Леондинг. 

Свещеникът Курт Питершастер оповести и изявление нa възрастна далечна роднина на Хитлер. В него тя казва, че гробът няколко пъти е бил оскверняван заради това, че на него са идвали неонацисти, за да изразят симпатиите си към покойните родители  на диктатора. 

Името на жената, която се е грижила за гроба, не се съобщава. С годините обаче за нея ставало все по-трудно да се грижи за гроба и накрая тя решила да преотстъпи правата за ползване на парцела. 

Сега надгробният паметник е махнат, а парцелът може да  се използва от друго семейство, въпреки че костите на родителите на Хитлер ще останат там. 

През ноември някой постави на гроба на Алоис и Клара Хитлер ваза с есесовския символ През 2009 г. върху гроба беше  намерена възпоменателна плоча, в която се припомняше, че Хитлер навършва 120 години. 

Автобуси, пълни с крайнодесни симпатизанти, са посещавали гроба на родителите на диктатора, твърдят местни
жители. Идвали и туристи.

Миналата година германският град Вунзидел премести  тленните останки на заместника на Хитлер - Рудолф Хес, след като гробът му стана място за поклонение за крайнодесни симпатизанти.        

(БТА) 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още по темата: хитлергробродители
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А какво стана със защитата на "човешките права", дискриминацията и др. чести думички в устите на "правозащитниците"?... За *** може, а за други не може... - Оказва се значи, че не всичко е на равни основи и има двойна мярка! :)
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
20 век има само оюе едно по голямо зло от Хитлер и то се нарича Сталин
22
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тепърва всички места ще привличат неонацисти, със и без паметници! Превърнаха Европа в сборище на всякакви ....., поробиха ни банковите измамници от ....... етнос! Има да преоценяваме Хитлер, но късно ще е!
21
0
 
24
 
! Отговори
хе, слаб военачалник преди 12 години
...та кой създаде най-мащабната и перфектна военна машина в световната история? Гениалните проекти на Вермахта и днес са в основата на всички технически достижения и военни разработки...
20
0
 
15
 
! Отговори
Българин преди 12 години
''Историята се пише от победителите'' Уинстън Чърчил (човека си го е казал след войната,няма какво да си криви душата)''Победителите не ги съдят''Екатерина Велика''Никой не пита победителя дали е говорил истината, или не.''Адолф ХитлерВ тоя ред на нещата,след генетично изследване се оказало че Хитлер е с марсиански гени!
19
0
 
25
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Слаб слаб военачалник,колко да е слаб? С една армия завладя цяла Европа,а за няколко дни накара прехвалената и ''велика'' френска армия да се предаде,а накрая се опъна подобаващото на съюзници биещи се за еврейски интереси!
18
5
 
0
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 12 години
...."ВИЖТЕ КОЛКО БЪЛГАРИ СА УПРАВЛЯВАЛИ РУСИЯ. А, ДАЛИ НЕЩО НЕ НИ БУДАЛКАТ?"..ХИХИ.....ДНЕСКА МАНЕТЕ ГИ ТИЯ ЛУДИ БЛОГАРИ ШО СЕ ИЗЛАГАТЕ ДИВО...!
17
0
 
12
 
! Отговори
към полумесеца преди 12 години
Всички сме роднини по линия на Адам и ***, но ако сина на Алоис бе победил, със сигурност Булдога щяха да го изкарат, че е неандерталец...
16
0
 
24
 
! Отговори
Шикългрубер преди 12 години
"Аз бях обикновена жена, но подарих на света необикновен син, чийто дух читавите бели хора ще носят винаги в сърцата си". край на цитата...
15
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Освен че има еврейски гени в кръвта на фамилията на Хитлер, известно е, че не са липсвали и кръвосмесителни връзки и психически отклонения. Майката Клара всъщност е била племенница на баща му, а и самият Хитлер е имал доста скандални отношения със собствената си племенница, която се самоубива. Приживе нацисткият водач не е позволявал посещения на родното му място и преклонение пред гроба на родителите му, за да не се разкрият някои тайни около произхода му.
14
18
 
4
 
! Отговори
xvz преди 12 години
Ненормалник пристрастен към амфетамина, съвършено некадърен във военно отношение, съмнителен произход (което си му остава комплекс) и очевидно страхотен страхливец, умрял по единствения достоен за него начин - натикан в бункер под земята с куршум изстрелян от собствената му ръка, докато децата на Германия *** безсмислено в руините на Берлин. Негодника дори не е имал топки да срещне лице в лице закономерните последствия от идиотските си стремежи.
13
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не съм комунист, нито евреин, нито ***, но не мога да оправдая милионите загинали по концлагерите, нито десетките милиони безсмислено загинали на фронта. Извинявай, че съм хуманен явно за разлика от теб. Да си хуманен стана грях май.
12
4
 
7
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
а ти тва за еврейските гени ,каквото и да значи това по нешанъл ли го гледа
11
5
 
26
 
! Отговори
Българин преди 12 години
@10 Анонимния казваш ''щаха да бъдат концлагеристи'',ти да не си врачка? Щото аз пък знам как след 1945-та много българи умряха в концлагерите на червената комунистическа ***! Да споменавам ли как на запад е забранено да се упоменава един факт,а той е че 80% от комисарите в червената армия са били ЕВРЕИ,както и идеолозите на комунизма също ЕВРЕИ! *** са виновни за всички страдания по света! Кой спонсорира *** организации в България? - Джордж Сорос (Сорош) унгарски ЕВРЕИН!
10
5
 
33
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Комунстче,тая теория родителите ни кви са щели да бъдат я пробутвай в ТКЗС-то! Истината е че щяхме да сме една от най-развитите държави в Европа като съюзници на Райха,а също така Адолф Хитлер връща на България отнетите й територии след Първата световна БЕЗ ДА ЗАГИНЕ НИТО ЕДИН БЪЛГАРСКИ ВОЙНИК! А след края на войната попадаме под комунистическото робство,и на всичкото отгоре същите *** ни взимат северна Добруджа давайки я на мамалигарите,а Македония на сърбите!
9
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много нацисти тука бе. Ако беше сполучил Хитлер, родителите ви щаха да бъдат концлагеристи.
8
5
 
25
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Теорията за скелета при руснаците е,за да се тиражира ''георичния'' подвиг на червената армия и как всичко дължим на тях как са преборили ''лошия и страшен'' Хитлер! По вероятно е Хитлер да е избягал в южна Америка или версията със самоубийството! А и искам да уточня нещо,а то е че се прекланям пред царска РУСИЯ,великата й история,изкуство и богатство,с което са дарили света,но мразя и пикая върху СССР и всичко комунистическо! Червената чума и капитализма са двете страни на еврейската монета!
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има доказателства, че Хитлер е инценирал смъртта си, дегизирал се е до неузнаваемост и е избягал в Латинска Америка.
6
23
 
0
 
! Отговори
* преди 12 години
По Дискавъри преди година имаше едно предаване, където руснаците твърдяха, че изложения скелет в техен музей е на Хитлер. Доказаха го и със зъбна картина. Ако това наистина е вярно, то тогава не знам чии кости се намират в тоя гроб.
5
22
 
6
 
! Отговори
:))) преди 12 години
Знам едно място ,дето Хитлерчо е чишкал като малък ! Елате на поклонение !