Тръгналият по маршрута на "Титаник" кораб се върна

Болен пътник на борда е трябвало да бъде хоспитализиран
Обновена: 11 апр 2012 09:50 | 11 апр 2012 09:49, Елка Василева
21
Тръгналият по маршрута на "Титаник" кораб се върна
Хеликоптер на ирландската брегова охрана пристига, за да евакуира болен от сърце пътник от кораба „Балморал“. Снимка: Reuters

Круизният кораб "Балморал", който в неделя отплава от Саутхамптън и следва маршрута на "Титаник", беше принуден да се върне в Ирландия от открито море заради болен от сърце пътник на борда, който е трябвало да бъде хоспитализиран, съобщиха Ройтерс и Асошиейтед прес.

В Саутхамптън в неделя на борда на "Балморал" се качиха 1309 пътници, точно колкото са били и на "Титаник". По данни на Асошиейтед прес плавателният съд е бил забавен от лошото време и 10-метрови вълни, като е пристигнал в пристанището Коув на ирландския южен бряг с два часа закъснение. Коув навремето се е наричал Куинстаун и е бил последният пристан, в който акостира обреченият лайнер през април 1912 година.

Следобед във вторник се е наложило второ забавяне на кораба заради заболяването на един от пътниците. Не е ясно дали това ще попречи на плавателния съд да изпълни първоначалния си план.

Още по темата

Сред 1309-те пасажери на кораба са и 30 потомци на пътници и членове на екипажа на "Титаник". Някои от техните предци са успели да се спасят, а други са загинали, оставяйки съпругите си вдовици, а децата си – сираци.

В нощта на 15 април, когато ще бъде отбелязана 100-годишнината от крушението на "Титаник", е предвидено пасажерите да пуснат венци във водата на мястото, където е потънал "Титаник" и където се намират останките му.

Друг круизен кораб - "Азамара" потегли вчера от Ню Йорк. Двата морски съда едновременно трябваше да бъдат на мястото на гибелта на "Титаник", а след това всеки да продължи пътя си - към Англия и към САЩ. Сега с поредното забавяне не е ясно дали "Балморал" ще достигне навреме мястото на срещата с "Азамара", пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
4
 
! Отговори
Дано не е така! преди 12 години
Лошо време, 10-метрови вълни, тежко болен пътник, връщане на кораба - все предупреждения от съдбата. Какво още трябва да се случи за да разберат, че около случая Титаник витаят тъмни сили?
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
оня ден писах че съм пуснал айсберг и тия се върнаха.айде побързайте че ще се стопи.
11
0
 
10
 
! Отговори
ттт преди 12 години
Болен пътник! Глупости! Истината е, че не са успели да осигурят айсберг.
10
0
 
3
 
! Отговори
stoyosf преди 12 години
на титаник са били над 2000 и са спасени 700 кви са тия глупости 1309!
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия като лапнат дървото да не тръгнете да ревете за тях...
8
3
 
2
 
! Отговори
:@ преди 12 години
Ei pak shte otgradnali statiqta ot BBC... Pone kato kradete promenqite a nedeite samo da prevejdate..
7
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези авантюристи предизвикват съдбата.
6
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оффф... Не мога и тия да ги мисля сега...
5
2
 
11
 
! Отговори
Discovery преди 12 години
До: 8Ххаххаахах... кефиш!!!
4
28
 
12
 
! Отговори
Касандра преди 12 години
Моят съвет е тези кораби да се връщат обратно откъдето са дошли за да не им се случи нещо!Дразнят дявола дърпайки го за опашката!Това е било Божие знамение да се връщат ама не слушат...!Помнете ми думата-един от тези кораби ще пострада много лошо на 14 срещу 15 април 2012!Точно на същото място,където е потънал "Титаник"!Не ходете там,моля ви!!!!Ще се случи нещо много лошо там...!
3
8
 
30
 
! Отговори
дааа преди 12 години
Тоя кораб дори и Господ не може да го потопи!-това бе казал капитана на Титаник преди отплаването.Бог си направи една шега-"откъсна" нищо и никакъв айсберг,който кой знае как "по случайност" нацели най -слабото място на Титаник.Най-добрите професионалисти по онова време направиха Титаник!А няколко века един пълен аматьор /Ной/ направи друг кораб/ по Божия план и преценка/ и спаси човечеството!Няма случайни неща!Титаник е пример,че когато богохулстваш последиците може да са много ,много тежки!
2
0
 
27
 
! Отговори
една преди 12 години
Ми сега сигурно ще се наложи да побърза, случайно да не изтърве срещата, точно както Титаник е бързал, за да спечели Синята лента. Хората е трябвао да платят с живота си за постигането на една цел от не особено значение. А тези сега дърпат дявола за опашката, но да видим.
1
1
 
13
 
! Отговори
Koe e вярно сега преди 12 години
В друг сайт пише ,че се е развалил и се връща.