Неуспешно изстрелване на севернокорейската ракета

Отломките са паднали в Жълто море, не са причинени щети
13 апр 2012 09:21,
249
Неуспешно изстрелване на севернокорейската ракета
Южнокорейските телевизии отразяваха без прекъсване подготовката за изстралването. Снимка: Ройтерс

Северна Корея изстреля без успех ракета, която трябваше да изведе в орбита спътник за наблюдение на Земята и събиране на метеорологични данни. Това съобщиха южнокорейски медии и японския министър на отбраната, а впоследствие самата КНДР призна, че не е успяла да изведе спътник в орбита.

КНДР бе обявила, че изстрелването е в чест на 100-годишнината от рождението на основателя на страната Ким Ир Сен. Международната общност се опасяваше, че всъщност става дума за изпитание на ракета с голям обсег и многократно прикани Пхенян да се откаже от плановете си.

Източници от Южна Корея, Япония и САЩ потвърдиха, че ракетата е била изстреляна в 7,39 часа местно време (22,39 по Гринуич в четвъртък) от космодрума Чолсан, разположен в северозападната част на страната.

Японски източници заявиха, че ракетата се е разпаднала на части във въздуха след около около една минута полет. Отломките са паднали в Жълто море и не са причинили никакви щети.

Японските Сили за самоотбрана са били поставени в пълна бойна готовност, но противоракетните системи не са били задействани.

Още по темата
Говорител на южнокорейското министерство на отбраната също каза, че южнокорейски и американски разузнавателни сочат, че изстрелването се е провалило. Южнокорейската армия съобщи, че отломки от севернокорейската ракета са паднали на 190-210 км от град Кунсан, разположен на западното крайбрежие на Южна Корея.

Неуспешното изстрелване е удар по престижа на затворената и бедна севернокорейска държава, отбелязва Ройтерс. Това е вторият провал на КНДР при подобен опит за извеждане на спътник. Пхенян твърди обаче, че през 2009 г. е извършил успешно изстрелване на ракета.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да не ги подценяваме.Влезте в гугъл карти и разгледайте страната им от сателит.Вярно имат само една магистрала, но нямат нито едно пустеещо място.Всичко е обработва.
79
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
България като е капиталистическа страна та каква полза, даже българските ракети бяха нарязани за скрап от Иван Костов по искане на Турция.
78
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Преди държавата вземаше от всички и строеше, сега капиталистите вземат и не строят нищо, плащат някви мижави данъци, а народа им плаща ДДСето и толкоз, а сме построили 20 км магисрали, а сме фалирали добре че е ЕС малко да се включи иначе сме умрели както искате тъй го разбирайте.
77
9
 
14
 
! Отговори
Корейска ракета преди 12 години
Явно запасът от въглища на ракетата са се свършили и затова е паднала в морето.Интересно дали огнярите и въглищарите на борда са успели да се спасят?!
76
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Екипът,провалил изстрелването на ракетата по повод годишнината от рождението на великия и непостижим *** Пий Чай вече работи в мината,където са от година севернокорейския национален отбор по футбол.Още от първия ден в чест на Пуй *** гУЙ те са преизпълнили нормите си 300%.
75
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 88Я виж какво си написал,и без да искаш си познал на 100%"Комунистите какво построиха? Построиха си луксозни къщи с басейни, вили, купиха си луксозни автомобили и уредиха децата си в чужбина. Друго нищо."Точно така е!
74
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Спомням си един хубав виц от комунизма в България,че когато комуниста умре и се озове в ада там го чака Хитлер,който е дежурен по кухня и го кара да се храни само със сърп и чук в ръцете
73
9
 
12
 
! Отговори
до 81 преди 12 години
А сега нека преведа на български какво искаш да кажеш: Комунистите построиха некадърни пътища, неадекватно разположени и зле работещи заводи, електроцентрали(ок), училища - не, болници - не, почивни станции толкова издръжливи, че първият дъжд ги отнася. А под "антикомунистите" разбираш синовете на доскорошните комунисти като СерГЕЙ Станишев и господин Заяков.. така де .. "Пирински"
72
1
 
7
 
! Отговори
81 преди 12 години
Подкрепям. Преди се строеше от народа и за народа. Сега строи този който има пари за себе си.
71
7
 
3
 
! Отговори
до 87 преди 12 години
Хаха Великден поредната измама на масоните. Я потърси в тубата папа Бенедкт призовава Луцифер клипчето е от преди 2-3 дена.
70
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе тези нали едвам връзвали двата края. Как така ракети ще изстрелват.
69
5
 
6
 
! Отговори
До 81 преди 12 години
Комунистите построиха пътища, заводи, електроцентрали, училища, болници, почивни станции, аграрни стопанства.Комунистите какво построиха? Построиха си луксозни къщи с басейни, вили, купиха си луксозни автомобили и уредиха децата си в чужбина. Друго нищо.
68
4
 
2
 
! Отговори
Любо преди 12 години
Абе СЕРОПОЗИТИВНИ БЪДЕТЕ МАЛКО ПОЗИТИВНИ ВЕЛИКДЕН Е ДАЙТЕ МАЛКО ПО ЛАРЖ !!!!!!!!!!
67
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Джон Атанасов май беше българин.Признавам го на американците,че умеят с чужди пити /купени мозъци/ помен да правят.
66
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кажете какво стана с Индонезия наскоро като обявиха че няма да спрат да купуват петрол от Иран още ли се съмнявате коя е империята на злото.
65
4
 
11
 
! Отговори
до 81 преди 12 години
Абе ненормалник,кои комунисти постриоха заводи,пътища и т.н.Партийните секретари ли?Държавна сигурност ли?Комсомолските секретари -*** ли?Хората,народа ги построиха въпреки тях .Лекувай се макар че е късно .Но пиши за да се смеем .
64
2
 
5
 
! Отговори
kiko преди 12 години
NA GOL TUMBAK 4IFTE PI6TOVI.
63
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прочетете този шедъовър -връх на тъпанарщината и идиотизма!21 век!"Да, такава новина в щатите няма да има! Защото американците нямат такива ракети. Ако не се смилят руснаците да им подарят някой двигател. За това, там подобно изстрелване го правят като празник за 4 юли. Такива хора трябва да са обект на специални изследвания на психоклиниките.'Явно пристрастяването към комунистическата идеология води до трайни психически и генни изменения в човека.
62
11
 
9
 
! Отговори
Комунист преди 12 години
Демокрацията е СМЪРТ и РАЗРУХА!!!!
61
4
 
8
 
! Отговори
за 76 преди 12 години
Повечето неща са от Китай даже и компа ти сигурно така че не реви толкоз много.