Наши рейнджъри предотвратиха кървава баня в Кандахар

Застреляният от българите терорист бил обучаван от самите тях
16 апр 2012 15:30, Бойчо Попов
163
Наши рейнджъри предотвратиха кървава баня в Кандахар
Снимка: архив, Reuters

Български рейнджъри в Афганистан предотвратиха кървава баня в Кандахар, след като застреляха терорист, пише „Стандарт“.

Войниците от българския екип за обучение в натовската база били нападнати в понеделник сутринта от афганистански войник, който открил огън по тях.

Българските рейнджъри отговорили и убили нападателя. Терористът бил обучаван от българските войници като част от съвместните екипи за връзка и обучение между българската и афганистанска армии. Той бил от северната провинция Такхар.

Атаката е част от поредицата нападения, които талибаните предприеха в цялата страна в дните около Великден.
„Войник откри огън по превозно средство на Международните сили, при което военнослужещите отвърнаха на огъня и убиха нападателя”, уточни командирът от афганистанската армия генерал Абдул Хамид Хамид.

Пред „Стандарт” военният министър Аню Ангелов коментира, че е запознат със случая и българските войници са реагирали по стандартните процедури. Няма ранени и всички са си в базата, коментира още Ангелов.

Вчера пък талибани извършиха серия координирани атаки в Афганистан. Нападенията започнаха с повече от 12 силни експлозии, разтърсили два квартала на столицата Кабул, като в единия се намират дипломатическите мисии на САЩ, Великобритания, Германия, Иран и Турция, офисите на ООН, както и щаб квартирата на силите на НАТО в Афганистан /ИСАФ/.

Междувременно днес сраженията в Кабул приключиха, след като всички талибани, участвали в започналите вчера атаки в афганистанската столица, са убити. Двете сгради - в дипломатическия квартал и близо до парламента - където бяха заели позиции нападателите, са били обезопасени днес, съобщи говорителят на афганистанското министерство на вътрешните работи Седик Седики. Той обобщи, че "всички нападатели са мъртви, сраженията приключиха".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
2
 
! Отговори
редик преди 12 години
до 159 браво пи4 сасипа го тоя 156 тук много пи6ат ама ако са там сигорен сам 4е 6те се насе.ре хахаха ***.
108
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ама много си ***, дано не попадаш никога на мястото на момчето, което е стреляло!
107
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бог да ги пази! Дано се върнат живи и здрави! А нашите политици,като гласуват разни закони да помислят за своите деца и внуци и тогава да пращат нашите,като пушечно месо!
106
1
 
10
 
! Отговори
редик преди 12 години
приятел не си ходил и не знаеш и не ядат парите на държавата като незнаеш не пиши,аз сам бил там 3 пати
105
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много добре са го обучили щом не е ранил никои голем талибан ха ха ха. браво. само ядат парите на даржавата.
104
3
 
82
 
! Отговори
tosh преди 12 години
истината е една, а именно, че правителството на Афганистан тръгна да спира производството на дрога, защото осъзнаха, че държавата им не може да продължава така.Тук обаче се намеси САЩ, които под предтекст, че там има терористи, ги напднаха и възстановиха производстово на опиум, като в момента в Афганистан се произвежда 90% от дрогата в света. Единствено съжалявам за българите, които са отишли там и рискуват живота си, за да защитават производството на дрога. КОНГРАЧУЛЕЙШЪН.
103
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И какво излиза? Нашите *** изяждат пенсиите на хиляди пенсионери, за да обучават терористи на Ал Кайда?
102
4
 
18
 
! Отговори
Брайвик преди 12 години
ИСЛЯМСКИТЕ ФАНАТИЦИ СА НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО ЗА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА !
101
2
 
3
 
! Отговори
istinata преди 12 години
avganistancite sa hora niakoi vse triabva da im pomogne sre6to onia nenormalnici s mizernite bradi.poznavam avganistanci i avganistanki-normalni hora prosto religiata gi ***
100
3
 
3
 
! Отговори
БГ преди 12 години
Информация за така наречените български рейнджъри - Американската армия записва войници и ги изпраща в Авганистан с много голяма заплата и американски паспорт в джоба и пенсич отгоре на всичко.
99
6
 
14
 
! Отговори
офицера преди 12 години
Другата година заминавам за Афганистан. Ипотеката ми е 700 лв на месец. Мислех да оставя апартамента на банката, но наемите за обзаведен двустаен апартамент са от 400 лв нагоре, а жена ми взема 240 лв майчински. Отивам за пари, не искам да ме оплакват ако не се върна. Друг избор нямам....или може би не трябваше да си купувам апартамент и да имам дете...
98
3
 
21
 
! Отговори
за глупавите преди 12 години
Знам че са ви резнати и без това малките ви азиатски ***, но явно са резнати и без това малките ви мозъци ! Какво защитавате вие, талибаните, нека ви светна, полухора, какво проповядват те:забрана на телевизиятя ,защото обижда алах, забрана на изобразителното изкуство, защото обижда алах, киното по същата причина , медицината по същата причина работещи жени пак обида, ако това искате нямате място в прогресивна Европа!
97
17
 
13
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Бъгария е най-великата нация, българите сме дали писменост на света, българите сме дали компютъра на света, България е люлката на цивилизацията на целия свят - без България нямаше да има цивилизация! Българите са най-почтените, най-трудолюбивите, най-честните и най-талантливите хора на света, а българските убийци са най-добрите убийци на света. Ако има някъде окупирана страна и трябва да се убиват местните маймуни които не са съгласни с окупацията то най-добрите убийци за тази работа сме ние българите и се гордеем с това и е новина номер едно във всички медии! Българите сме велики убийци - дай пари на българина и го прати в чужда държава да избива местните за пари и после да пишат по новините и да се гордеем с нашите убийци - да живее България.
96
8
 
11
 
! Отговори
обективен преди 12 години
какво беше това затрито "сравнение" между натовската окупация на афганиста и халюцинациите ти за имагинерна гръцка окупация на България, хич не ми е ясно?!?1. гърците са християни, точно като нас, а пък афганистанците именно защото са мюсюлмани мразят европейците- тва трудно ли го схващаш? 2. въпросните афганци не се борят за родина, а за вярата си, заради която биха гръмнали всеки, който не е от техните.От кой руски сайт смучете че сме били "окупатори" на чужди "родини", егати смешниците.
95
14
 
5
 
! Отговори
Армия??? преди 12 години
Това са наемници.Те не пазят България.Обслужват чужди интереси срещу пари,така че не ми ги защитавайте.
94
7
 
7
 
! Отговори
обективен преди 12 години
скапаните руски подлизурки тук са се събрали да хулят българската армия, ама ще го ядете бахура май и вие, като афганистанците. браво на нашите момчета, точно така трябва да действат!!!
93
2
 
1
 
! Отговори
6666 преди 12 години
до румен221 Това е самата истина.има и други ама за тях друг път
92
2
 
1
 
! Отговори
do mamaligata 127 преди 12 години
Ei . Shto si slojil TURSKOTO ZNAME NE NIKA SI BE .
91
8
 
12
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Откакто САЩ окупираха Афганистан, там се произвежда близо 92% от световното количество суровина за хероин... Провинция Хелманд заедно със съседната провинция Кандахар е най-големият производител на опиум...!!!- Аз ще продължа информацията...:1. Американците контролират Кандахар, а Талибаните - Хелманд... и заедно снабдяват Света с наркотици...!!!2. Американците, преди време решиха, че не искат да делят тази далавера и... Пребиваха от бой довчерашните си "ортаци"...3. Сега обаче, талибаните и АлКайда им го връщат- Въпроса е...:- Какво правим Ние в Афганистан и как от рота (120 души), без решение на НС, контингента ни сега е 717 души... и харчим по милиард годишно, в тази *** вайна..., а децата и пенсионерите ни мрът от глад и болести???- А ХИЛАРИ ПОИСКА ОНЗИ ДЕН ОЩЕ ЕДИН БАТАЛЬОН
90
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе то и в Турция същото, ама и те пратили от техния башибозук в Афганистан. Турците са си стари американски ***, още от войната в Корея.