Кокаинът – утехата на работещите във Великобритания

Средната класа налива 1 млрд. лири годишно за дрога
Обновена: 3 юли 2012 20:04 | 3 юли 2012 20:00,
34
Кокаинът – утехата на работещите във Великобритания
Средната класа "налива" 1 млрд. в кокаиновия бизнес. Снимка: Reuters

Повече от милион британци ходят на работа след употреба на наркотици, показват изследвания на Острова.

Един на всеки 30 работници, тествани по време на работа, са дали положителна проба за дрога.

Данните от проверките, проведени от фирмите, показват, че служителите злоупотребяват най-често с канабис, опиати и кокаин, пише "Дейли мейл".

Изследванията сочат, че 43 на сто от работещите хора са използвали наркотици поне веднъж в живота си и се очаква тази цифра да нарасне с над 3% през следващата година.

В началото на 2012 г. от полицията на Острова призоваха работодателите да помислят за тестването на представителите на средната класа за употреба на кокаин, за да може така да се противодейства на разпространението на наркотика.

По данни на органите на реда добре заплатените работници наливат около 1 милиард лири годишно в търговията с кокаин. Част от употребяващите са хирурзи, учители и шофьори – все професии, при които употребата на кокаин може да е фатална.

Според последните проучвания най-често положителен резултат за употреба на наркотици дават хората на възраст между 25 и 34 години. Младежите под 25-годишна възраст рядко имат достатъчно средства, за да си позволят употреба на забранени вещества.

Правителството във Великобритания полага големи усилия да спре разпространението на кокаин, защото трафикът на тази дрога се контролира от мощни престъпни групи и едновременно с това употребата му не генерира високи нива на престъпност.

Изследванията показват, че голяма част от работодателите нямат представа, че подчинените им употребяват кокаин.

Паричните потоци към трафикантите на този тип дрога идват точно от добре платени представители на средната класа и затова усилията на властите са насочени предимно към овладяване на употребата сред представителите на тази част от обществото на Острова.

Подобно изследване беше направено миналата година и в Италия и резултатите бяха сходни. Употребата на кокаин на Ботуша е най-голяма сред представителите на т. нар. средна краса – лекари, мениджъри и брокери.

Като цяло профилът на употребяващите този вид наркотици доста се е изменил през последните години – днес кокаин взимат предимно работещи хора, с големи отговорности и нормален социален живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
0
 
! Отговори
Името преди 11 години
Тва ся не разбрах, реклама на кокаин ли е? Аз искам да опитам, ама дори не знам колко му е грама в България. Пробвал съм бая амфети, някой от които доста чисти и наистина дигат ама за кратко и после просто не можеш да спиш супер дълго време, което в действителност е та*ак. Ама все пак ми е мерак да пробвам кокаин, просто щото не съм. Иначе вчера виях снимка на човек с дупка, свършваща устата с носа, прогорена от кокаин, щото свивал кръвоносните съдове, лишавал ги от храна и кислород и... да
29
2
 
1
 
! Отговори
ES преди 11 години
S tazi zabrana za tyutyunopu6eneto na ob6testveni mesta..........,drugo ne moje i da se o4akva.
28
1
 
1
 
! Отговори
Уорлик преди 11 години
Пък ние с посланника на Великобритания си се разбираме доста добре. Сами го видяхте на София прайд! Тъкмо се чудех какво още ни свързва с него, освен сексуалната ни освободеност!
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А познайте защо човек с добра професия и на пръв поглед, норален живот ще тръгне да употребява наркотици. Отговорът е в една дума СТРЕС! Прибираш се от работа изцеден и психически и физически, не можеш да се отпуснеш от нерви, не можеш да спис и така ден след ден... докато не откриеш, че има неща, които ти отпускат нервите! Дали ще е кокаин, дали ще е алкохол, но хората все по-често имат нужда от нещо само и само да могат да се отпуснат, което е ужасно!
26
4
 
10
 
! Отговори
Бахура преди 11 години
Айде айде... всичките големи моралисти се извъдихте. Значи англичаните са в голяма грешка че са праснали по някоя линия и отиват да бачкат, *** видиш ли наш *** е най-великия, нищо че вечер се напива (може по обед) и наплясква жената...в ляво
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не е полезен за здравето...и за постъпките
24
0
 
13
 
! Отговори
Яснооооооо ! преди 11 години
Ето защо Дянков и Бибитко задържат доходите в България. Ако почнете да печелите като... гърци (примерно) кой знае какви дроги ще си купувате. Затова 500-600 лева и да ти е мирна главата :)
23
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Перфектно. Развито капиталистическо общество. Чидят се за какво да си дават парите и хоп - за дрога. Добре, че ние едвам имаме за храна, ток парно, че имаче може и ние да вземем да си харчим парите за глупости.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами то им личи !
21
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
emi normalno e da 6murkat koka tam 1gram e 40 liri tuka e 120 leva ,40 liri vzema edin ob6t rabotnik na den ,120 leva koi vzema tuka?
20
18
 
4
 
! Отговори
Определено! преди 11 години
Определено си мисля, че това са деца на комунистическите лидери отпреди 89-та...О-паааа, нещо обърках държавите май...
19
3
 
40
 
! Отговори
До политпросветник преди 11 години
Всеки грам кока е пирон в твоя собствен ковчег и много пари за империалистите, по линия на незаконният трафик, разпространението и печалбите от тези наркотици. Всичко това се разпределя по системата до най-високите нива на властта. Няма схема за трафик без покровителстване отгоре, ТОВА Е ФАКТ!Втория апсект са здравните разходи= печалби за фармацевтичните корпорации! Всъщност, знаете ли кой произвежда метадона, заместващ хероина легален наркотик, финансиран от здравните системи в цяла Европа...
18
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да взимат бе! Това си е естествения подбор! Всеки посредственяк може да се издигне в професионален план, без да притежава воля, характер и достатъчно разум!
17
7
 
53
 
! Отговори
СИСТЕМАТА преди 11 години
А така роби! Работете до прималяване. После ще се наливате с алкохол, ще се надрусате с дрога и всичко ще е розово и хубаво...и така поколения наред. А робовладелците продължават да трупат богатства...Хайде сега, допийте ракията, глътнете синьото хапче(по братя Уашовски и Матрицата) и си лягайте да спите...и да не забравите да напсувате комунистите, ей...
16
3
 
8
 
! Отговори
v преди 11 години
Ъъъъ... Ми да отидат ББ и ЦЦ и ще оправят нещата:))
15
4
 
2
 
! Отговори
Texas преди 11 години
Интересна ще е статията за хайверите,в момента се обработва информацията по КПП-тата ,въпрос на време е да се съчетае с хабитуса им
14
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И тия работяги заемат висши постове в банки, евроинституции, маркетингови агенции и други, дават ни дълбокомислени акъли, а ние ги слушаме със зяпнали уста и цъкаме с език колко са велики. А работоспособността и отвонесотта им се дъължала на белия прах...............
13
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Белото в UK е по-евтино от колкото в БГ и по-качествено. Тука наш'те дерат кожи, а пък пикловците си мислят, че шмъркат нещо.
12
2
 
14
 
! Отговори
Младен преди 11 години
Да им пращаме наще Сливнанлии да продават сливенското *** там,хем по-тънко да им излиза на инглишите
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Nachinat na jivot v tai narechenite "nai-razviti" strani e mnogo po stresirasht otkolkoto povecheto hora si predstavqt! Ne che tova e opravdanie, no kakvoto sam si napravish nikoi drug ne moge da da ti go napravi!