Съветът за сигурност на ООН осъди атентата в Бургас

Организаторите трябва да застанат пред правосъдието, поискаха от съвета
Обновена: 20 юли 2012 06:56 | 19 юли 2012 22:40, Красимир Ангелов
10
Съветът за сигурност на ООН осъди атентата в Бургас
Снимка: Булфото

Членовете на Съвета за сигурност на ООН осъдиха единодушно терористичната атака на автобус с израелски туристи, извършена на 18 юли в България, при която няколко цивилни граждани загинаха, а десетки бяха ранени, съобщи пресцентърът на МВнР.

Съветът изразява дълбокото си съчувствие към и искрени съболезнования към жертвите на този ужасен акт и техните семейства, се отбелязва в документа.

"Тероризмът във всичките му форми и проявления е една от най-сериозните заплахи за международния мир и сигурност. Всички терористични действия са престъпни и неоправдани, без значение какви са подбудите за тях, къде, кога и от кого за извършени", се посочва в изявлението.

Страните-членки на Съвета за сигурност потвърждават решимостта си да се борят с всички форми на тероризъм в съответствие с техните отговорности, произтичащи от Хартата на ООН.

"Извършителите и организаторите, както и тези, които финансират подобни осъдителни терористични действия, трябва да бъдат изправени пред правосъдието", се заявява в документа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
До 7 Патилан преди 11 години
По-добре не би могло да бъде казано!Поздравявам ви за далновидността!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
terorizma v koqto strana da se izvir6va si ostava TERORIZIM
5
1
 
10
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
ООН са специалисти в изказването на съболезнования . Те са една от най-големите трошачи на пари и първенци в гафовете . Юнеско и международния съд ги следват .
4
3
 
13
 
! Отговори
Патилан преди 11 години
ООН (Организацията на Осраните Нации )- долни *** на дивашкия американски империализъм! ООН показа в Либия, че не е легитимна. Това организация на ощетяващите нации. Съвета за сигурност, гласува каквото каже Вашингтон и Тел Авив. ООН е срам за човечеството. Вижда се вече подготовка за една война. Както Бушовата Америка, така и тази на Обама е управлявана от много опасни хора. Оправянето на сметките на Обама с Иран следва нова програма. На медиите е поставена задачата да подготви хората за една война без край. Да бъдем убедени, че Иран е новият демон.Борисов не трябваше да приема Хилъри Клинтън преди няколко месеца у нас... И не трябваше да склонява за военна база срещу Иран !!! Защо винаги в навечерието на поредната световна война ние сме на погрешната страна? Бойко Борисов щом си слага еврейската шапчица на главата, да се приготвя да даде въздушен коридор на САЩ и Израел, защото - другия месец такъв ще му бъде поискан на 100%, когато нападнат СИРИЯ и ИРАН! *** на българската нация, титлуващ себе си политически елит, от 22 години ни е прикачил към имперската каляска на САЩ. Дали, Бойко ще откаже, когато Барак Обама му поиска български войски за войната срещу Русия?! Извод: гответе се за военна мобилизация. Дай Боже да ни подмине, ама едва ли. При тези извратени и обезумели управници, едва ли. Бойко и политиците днес са се е поставили директно в услуга на самите родители на Сатаната-ционизма. Крайната цел е нашата смърт!
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако е гръмнала старата каруца повярвай ми ще има земя въздух ще останем в историята :)))
2
1
 
7
 
! Отговори
Политолог преди 11 години
Политиците и в България, и по света знаят само да плямпат и да си пишат някакви кухи декларации без абсолютно никаква стойност!...Дреме им на брадатите от Хизбула, Хамас и другите бандюги, че ООН ги осъжда и едва ли не им се кара за лошотията...Бомби и кютек трябва, не хартийки, конфети и тъжни физиономии на политици!
1
2
 
7
 
! Отговори
6 6 6 преди 11 години
Светът е тръгнал към гибел!!!!!!! С тези ХОРА НА ЧЕЛО КОИТО НЯМАТ ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ ЗА НИЩО,КОЙТО СЛАГАТ НА ПРЕД ПАРИТЕ,БАНКИТЕ И ПЕТРОЛА И СИСТЕМАТА ЗА ДА НИ КОНТРОЛИРАТ.КРАЯТ НА СВЕТА НАИСТИНА ИДВА И НЕ СА ВИНОВНИ МАЙТЕ,А АЛЧНОСТТА НА ОТДЕЛНИ ИНДИВИДИ ПОМИСЛИЛИ СЕ ЗА ГОСПОД !!!!!