Западът готви планове за въоръжена намеса в Сирия

Това обяви Кралският институт на обединените въоръжени сили
Обновена: 25 юли 2012 16:55 | 25 юли 2012 12:21, Елка Василева
237
Западът готви планове за въоръжена намеса в Сирия
Западът обсъжда възможностите за пряка военна намеса в Сирия. Снимка: архив, Reuters

Въоръжените сили на САЩ и Великобритания обсъждат възможностите за пряка военна намеса в Сирия, макар в момента Лондон и Вашингтон официално да изключват такава възможност, заяви бившият командващ британските сили в Афганистан полковник Ричард Кемп, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Полковник Кемп е сред авторите на доклад, разпространен днес от един от най-влиятелните центрове за военни анализи във Великобритания - Кралския институт на обединените въоръжени сили, според който Западът може да предприеме военна интервенция в Сирия.

"В момента се извършва необходимата щабна работа по подготовка на евентуална военна намеса в Сирия", заявява полковник Кемп в интервю за телевизия "Скай нюз". Според него това е необходимо, за да може на политическото ръководство веднага да бъдат представени варианти за военна намеса, ако това се наложи.

Кемп не изключва възможността още отсега на територията на Сирия да има разположени британски специални чести. Въпреки това той подчерта, че докато Русия и Китай в Съвета за сигурност на ООН остават категорично против използването на военна сила срещу Сирия, интервенция няма да има, но западните войски може да бъдат поканени от правителство на опозицията, след като тя обяви, че е новата власт в Сирия.

Според доклада външната намеса в Сирия става все по-вероятна, макар западните държави да се опитват да избегнат такова развитие. Логиката на събитията в Сирия следва свой собствен сценарий. Планове за евентуална военна намеса в Сирия в момента се разработват както в западни държави, така и в Турция и Йордания. Тези мерки се предприемат главно заради опасенията, че сирийското химическо оръжие може да попадне в ръцете на екстремистки групировки, отбелязва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
3
 
8
 
! Отговори
до 145 преди 11 години
Ти ционистка марионетка ли предпочиташ?Асад не е ничия марионетка както се вижда.
141
3
 
3
 
! Отговори
Киркорчо преди 11 години
Воени планове отдавно е готови и за Сирия и за Иран и за Русия. Ако искали отдавно вече е извършели.
140
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до има друг сценарийАбе колега, само западните фирми да се изнесат от Китай и държавата им бахтиса така, че ще се върне в каменната епоха.Пък руската пръдлива армия няма кой да плаши.
139
4
 
4
 
! Отговори
rusnak преди 11 години
Да, преяждахме с консерви от домати и грах..смях!
138
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до руснакаАбе,колега кой ще умре от глад?България или Русия?Вие руснаците където ни видите нас българите трябва да ни целувате краката, че сме ви хранили вас и вашата проклета армия 45 години, та ние ли ще умрем от глад, ай сектир!
137
0
 
11
 
! Отговори
има друг сценарий преди 11 години
Има едно контрарешение. Асад подписва договор за гаранция за целоста на територията на Сирия с две велики сили - Китай и Русия. Съответно допуска няколко дивизии от тези държави на своя територия. В такъв случай, никой нама да води ядрена война. Мераците секват и се получава статукво. Асад се разправя с опозицията, след като има кой да му запази територията. Ако тези *** започнат война, най-вероятния сценарий е поискване войскова помощ от Китай, Русия и Иран.
136
3
 
7
 
! Отговори
rusnak преди 11 години
Ти май не си наясно кой плаща музиката тук, брато! Със сигурност не е Европа и САЩ, иначе, да сте умрели от глад до сега..
135
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да вярваш на руснаците е същото като да вкараш лисица в курника!Подли и безумни!
134
11
 
7
 
! Отговори
До Руснак преди 11 години
Ей, руско мафиотче, айде към Сибир разкарай се от прекрасната ми страна, стига сте лапали от тук. Не ви стигна Сирия е взеха ви я предстои ми още загуби, сега газ пикаете, нали и сълзи роните. Но София не вярва на вашите сълзи, айде у лево!!! Целувки от НАТО!
133
3
 
7
 
! Отговори
rusnak преди 11 години
Нека само се присетим, какво стана със всички Аспарухови братя, в братска Европа.. пък и четвъртият кръстоносен, разбит т България, нада ли е забравен от историческата аристокрация на стария континент, дерзайте слуги..
132
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те да гледат да не влизат в Иран, че тогава си *** мамата...
131
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тия алчни масони целят ядрена война
130
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Руската марионетка Асад, скоро ще лежи по гръб в гроба.Не мога да проумея, защо комунистите не сдават властта доброволно, а само с куршум в кратуната.
129
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 141 вервай си , а Европа не за първи път е имала непоследователна политика , достатъчно е да споменем само Босна , тогава Щатите след Пустинна буря бяха оставили на Европа да се оправя с Милошевич , резултата беше 200 000 жертви та се наложи пак да се намесват и да спясяват положениео , така се стигна до Дейтънското споразумение , а принципно разцепление никога не е имало и няма да има защото сме една циливизация.
128
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
141 , има го разцеплението между ЕС и САЩ , и си има причини затова, разбираема е деликатната ситуация на израел поради географското местоположение , и това че е обрградена с многочислено превъзхождащи врагове, обаче нали бяхме много силни, нали американската и израелската армия са номер едно, пък какво излиза на практика? турците са мюсулмани , всеки го знае , и то най жестоките и кръвожадните , верно че преди 600 години са прибрали евреите , но сега не сме в средновековието
127
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 140Как няма да клякат като знаят какъв боздуган вади!
126
3
 
15
 
! Отговори
до 134 преди 11 години
България не е във еврео американският вертеп че натаняху да ни казва какво да правим. ЕС им го каза Хизбула не е терористична организация . По късно Германският външен министър ги предопреди че докато не свърши разследването на атентата в Бургас да НЕ СИ ПОЗВОЛЯВАТ ДА ОПРЕКВАТ НИКОИ . Позицията беше подкрепена и от примиера които отказа да обвини ИРАН и хизбула , пак ти казвам БЪЛГАРИЯ Е ДЪРЖАВА ЧЛЕНКА НА ЕС. НЕ ЩАТ НА САЩ. и във бъдеще разцеплението ще е очивидно между нас и тях.
125
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Израел ги е страх само от турция, жалкоо .. само пред *** клякат на колене , позор
124
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да изпратим всички комунисти на Марс!
123
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 132 и какво като се възроди братската ти Русия , ти какво общо имаш с това и какво по точно влагаш в израза ""възраждане на Русия , за Имперска Русия ли говориш , в която висшата класа е говорила на френски помежду си , за комустическа ли русия , която някои от нас представи си знаят много добре какво представляав.