Германия може да фалира

Няма как да носи на гърба си цялата еврозона, смятат от Иган-Джоунс
29 юли 2012 18:06,
146
Германия може да фалира
Германия не може да спаси цялата еврозона. Снимка: Reuters

Мрачна прогноза за бъдещето на Германия направи независимата рейтингова агенция Иган-Джоунс от САЩ.

Нейният ръководител и съосновател Шон Иган не изключва страната да фалира, ако продължава да прави отстъпки на партньорите си от еврозоната.

"За мен никога не е било очевидно, че Германия може да изнесе на гърба си цялата еврозона, без да стигне границите на кредитните си възможности. Ако сега Берлин увеличи още повече финансовата си помощ и не възпре исканията на други страни, сам ще се плъзне по надолнището", посочва експертът в интервю за вестник "Велт ам зонтаг".

Запитан дали Германия ще банкрутира, Иган твърди, че "това е напълно възможно". ФРГ щеше да има по-малко проблеми, ако я нямаше единната европейска валута, но ако напусне еврозоната, ще  плати още по-скъпо, добавя той.

Международната рейтингова агенция Мудис понижи тези дни перспективата на 17 германски банки и няколко техни филиала от "стабилна" на "отрицателна", но запази самия рейтинг на максималното равнище - три "А".

Иган-Джоунс обаче понижи в края на юни кредитния рейтинг на Берлин с мотива, че ако някоя държава напусне еврозоната, Германия като най-голяма икономика в ЕС ще понесе колосални загуби.

Според проучване, поръчано от германския вестник "Билд", всеки втори германец е изгубил доверие към единната европейска валута, 51 на сто от жителите на страната са убедени, че без еврото икономическата ситуация в Германия ще се подобри, а 71 на сто от анкетираните смятат, че Гърция трябва да напусне валутния съюз, ако Атина не спази поетите ангажименти.

БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А за България какви са прогнозите?
102
0
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
ГЕРМАНИЯ ДАВА ,НО В КОШАРА НЕ ВКАРВА !!! ЩЕ ДАВА 1,2,3 ,5 Г. ,И КАТО РАЗБЕРЕ ,ЧЕ ПАРИТЕ НЕ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ ,А ЗА КУПУВАНЕ НА ЯХТИ И ИМОТИ В САЩ ,ПРОСТО ЩЕ ВИ ДРЪПНЕ ШАЛТЕРА !!!
101
4
 
9
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
не знам дали германия ще фалира, но много форумни разбирачи това ги чака при поредното увеличение на цените. но иначе ръсят щедро акъл по световните въпроси, нищо че те самите едва изкарват за кренвирши. що така ве разбирачи? защо всеки ви го туря като сте толкова умни?
100
1
 
25
 
! Отговори
дядо преди 11 години
това към което американците се стремят да смажат европавече нямя от къде да цицат и да обясняват на тъпите българи че много работелии печелели повече пари
99
20
 
8
 
! Отговори
ФАКТ преди 11 години
Българина открай време се нас*а от умиление кат чуе "германия" Затва все сме преюбани, щот все сме с великите шваби. ФАКТ.Щот както е рекъл поета, простотията не ходи по гората...Аууу, кви са хубави швабите!
98
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Германия е голям и много важен кредитор на САЩ и САЩ имат интерес Германия да фалира, за да не си плащат огромните дългове. Когато длъжник дължи малко, кредиторът му е силен, но когато длъжник дължи много, кредиторът му е слаб.
97
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
целият ЕС ще фалира, ако Иран падне в лапите на САЩ, щото айде да познаем за колко ще се търгува един барел петрол
96
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Истината е само една, и тя се казва РУСИЯ и ПУТИН.---------------- Е, да де, ама Путин след 15-20 години ще ритне камбаната и не се знае какъв *** ще поведе руското стадо? Айде да не избързваме, а?
95
0
 
27
 
! Отговори
гражданин преди 11 години
А кой е финансирал въпросното проучване на независимата рейтингова агенция Иган-Джоунс от САЩ !?
94
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
( за съжеление )... ----------------- Началник, човек, който пише "съжеление", не може да бъде умен и да дава акъл на други хора.
93
4
 
18
 
! Отговори
Началника преди 11 години
Всъщност, всички в ЕС хранят основно Германия и Франция и разбира се Брюксел!Капитала се концентрира в силните за сметка на слабите. Такава е системата, и ще се поправи единствено с глобален катаклизъм, например война ( за съжеление ). Случвало се е достатъчно често преди, и вероятно ще се случи отново съвсем скоро.А Билд, това е печатното издание за мат'ряла. Там той също е в голямо количество.CDU, CSU, FDP - абсолютни ***, приятели на Боко в ЕНП!NPD, Die Rechte - без коментар!
92
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ви кажа, дойдох малко на екскурзийка в Германия... Бе не изглеждат като а е сега да фалират! :D
91
4
 
14
 
! Отговори
1 преди 11 години
i az sum v germania super liberalni hora jeni ot cel svet.seditesi v bg i slushaite azis.are pisna da gledam zlobni vozionomi i kompleksirani bulgari i svesnite hora da budat zasen4eni ot nagli i prosto bulgari.ezak samo za 20 30 %
90
2
 
42
 
! Отговори
zz top преди 11 години
Като се замислиш: американска мечта, зелени карти - бла, бла,немаш достъп. А Германия палиш колата за 12-13 часа си тука, правиш гевербе и започваш работа за око 2 000 евра дали картон, дали изолация - няма значение - е според Вас къде е истината....
89
8
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще фалира, ама друг път!Германия е номер 1!Германия храни всички в ЕС, най-много БГ!хайл Меркел
88
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
amerika da falira ,boklyci.
87
4
 
26
 
! Отговори
До 116 преди 11 години
За съжаление и много българи се отказаха от родината си....
86
1
 
45
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Де да знам дали ще фалира Германия,но знам че повече пари се въртят във Бундеслигата отколкото в икономиката на цяла България.
85
1
 
29
 
! Отговори
Пророкът преди 11 години
Какъв фалит ги гони зад-океанските ***, източното крайбрежие за Германия и Русия, западното за Китай и Япония. Който пие ще си плаща.;-))
84
7
 
31
 
! Отговори
ШРИОДЕР преди 11 години
Няма кои да срине ГЕРМАНИЯ . Особенно когато са зат тях а не против тях руските ни братушки ,