ЕЦБ спасява Гърция от фалит

Осигурено е междинно финансиране под формата на спешни заеми
Обновена: 4 авг 2012 15:18 | 4 авг 2012 15:15,
87
ЕЦБ спасява Гърция от фалит
Снимка: архив, Reuters

Европейската централна банка е спасила Гърция от фалит за известно време чрез осигуряване на междинно финансиране под формата на допълнителни спешни заеми за гръцкото правителство, съобщи германският вестник Welt, цитиран от Ройтерс.

Управителният съвет на ЕЦБ се е споразумял на заседанието си в четвъртък да увеличи горната граница на гръцки съкровищни бонове, които централната банка на страната може да приема срещу отпускането на  спешни заеми, посочват от германското издание.

До момента гръцката централна банка можеше да приема съкровищни бонове само до 3 млрд. евро като гаранция по програмата за спешно ликвидно подпомагане, но от финансовата институция са помолили това ограничение да бъде вдигнато до 7 млрд. евро, подчертават от Welt, позовавайки се на източници от централната банка. От германския вестник твърдят, че искането е било одобрено.

Този ход трябва да даде достъп на гръцкото правителство до допълнителни фондове на стойност 4 млрд. евро, което трябва да осигури достатъчно финансиране за страната, докато международните ѝ кредитори в лицето на Европейския съюз, Международния валутен фонд и Европейската централна банка разрешат отпускането на поредния транш от спасителната помощ през септември, изтъкват от изданието.

Оттам добавят, че от ЕЦБ са отказали коментар по въпроса.
 

Още световни икономически новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: Гърцияецб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
14
 
! Отговори
rebecca преди 11 години
Имате ли нужда от финансова помощ, търси заем без предварително такса, за да започнат свой собствен бизнес? за повече информация ... (info.rebeccatrustfunds***gmail)
79
0
 
14
 
! Отговори
Anita Vani escober преди 11 години
името ми е Анита Вани escober. Кандидатства за заем в размер на 220 000 евро за стартиране на бизнес преди известно време и в крайна сметка загуба на обща сума от 20000 евро за някои измами. Така че аз отидох да докладват на властите. Той е там и среда г-жа Вивиан krutz и тя ме насочи към Carina на надеждна финансова компания. Кандидатства и аз имам кредит в рамките на два дни. Можете да се свържете с нея чрез електронна поща ... (info.reliablefinanciapany1***gmail)
78
2
 
15
 
! Отговори
вута преди 11 години
Ние вече сме фалирали , няма какво да ни се спасява .Те са повече от хитри . Прибраха или по -скоро обраха стабилна сума от ЕС и ще си играят сиртакито Нас само ни потупват по рамото да ни хвалят С две думи- за нас хвалбите , за гърците парите!!! ИСКАМ ТЯХНАТА К Р И З А
77
0
 
21
 
! Отговори
Вуте преди 11 години
Само когато гъркините започнат да проституират и да си продават децата в България и гърците да плячкосват банкоматите у нас, ще повярвам че сме по добре от тях!
76
2
 
18
 
! Отговори
ONASIS преди 11 години
ONASIS - кака СтанкаЕй,рани куче да те лае. Неблагодарни пумяри.Половин България е зачислена на порцион у нас а другата половина се прехранва с просия,курварлък и джамбазлък.
75
1
 
18
 
! Отговори
кака Станка преди 11 години
Ще се съглася със всички вас, който писахте, моля ако обичате одговорете ,КАК НА ТИЯ ОБЕДНЕЛИ ГЪРЦИ ИМАТ 500ХИЛ БЪЛГАРСКИ ПРИСЛУЖНИЦИ ДА ИМ СМЕНЯТ ПАМЕРСИТЕ И ДА ИМ ЧИСТЯТ Л*ЙНАТА , И КАТО СТЕ ТОЛКОВА УМНИ НАПРАВЕТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ДА СТАНЕ ТОЧНО ОБРАТНОТО, АМИ ХАЙДЕ ВСЕЗНАЙКОВЦИ НЕ СЕ КРИЙТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
74
2
 
21
 
! Отговори
TOP NEWS преди 11 години
Арестуваха българка за убийството на три деца в Дортмунд 4 авг 2012 21:27 227Три българки джебчийки получиха 4 месеца затвор в Лондон 04.08.2012 10:55Румънци откраднали медни кабели за ?1,3 млн. във Франция 03.08.2012 22:15Германия попари надеждите ни за бързо присъединяване към ШенгенИзключено е отварянето на границите за България и Румъния в момента3 авг 2012 11:36 389Ханс-Петер Фридрих.===================================Имат абсолютно право белите хора, да не ни желаят в цивилизована Европа.
73
1
 
18
 
! Отговори
EUROPA - 75 преди 11 години
75 събуди се Европо! Българите си имаме ***.===================================EUROPA:Не виждам никаква разлика между вас и ***.
72
1
 
17
 
! Отговори
IQ146 преди 11 години
Всички пишат за фалита на Гърция. А той не се и не се случва... Нещата са докарани дотам, че фалит НЕМИНУЕМО ЩЕ ИМА! Въпросът е дали това няма да е ФАЛИТЪТ на ЕЦБ? И имат ли еврочиновниците КАПАЦИТЕТ ДА ГО РАЗБЕРАТ?
71
0
 
21
 
! Отговори
Генчо преди 11 години
Гърция може да фалира, ама търците - не! Тези 200-400милиарда, дето им ги опростиха и дето никога нема да ги върнат, са им под дюшеците!Грък никога няма да яде палмово масло с талк вместо сирене, пюре от скапани тикви вместо лютеница и няма да пие боядисана вода със спирт вместо виноНекой да е чул американския посланиг у Атина да се е показвал некога по телевизията да върти пръст на гърците?То и да краднеш се иска акъл, а не като тука - крал - не крал, сички тебе да сочат! хаха!
70
4
 
17
 
! Отговори
СФ преди 11 години
ЕЦБ ще спаси от фалит Гърция, но не и гърците, които обедняват с всеки изминал ден. Впрочем те си го заслужават.
69
8
 
21
 
! Отговори
събуди се Европо! преди 11 години
Българите си имаме ***. Но и Европа си има *** - Гърция. --white gang, го е казал много точно! Докато ЕС не разбере това и не действа към гърците като към ***, нещата няма да се оправят.
68
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гърците да обявят фалит, и да направят валутен борд на драхмата към еврото.
67
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гърците да вземат заем от 100-милиарда с който да си връщат предишният заем.
66
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕЦБ спасява Гърция от фалит = Гърция спасява Балканите от фалит !
65
7
 
34
 
! Отговори
Сталин преди 11 години
Не ,се притеснявайте за гърците, ние никога няма да станем хора племето си е племе , след като приемаме да се возим в града на микробуси ,като добичета няма нуждааааааа от коментар, и да ядеме сирене от прахове и незнам още какво , неразбирате колко сме лоши и жалки
64
14
 
30
 
! Отговори
ONASIS преди 11 години
БУ-ХА-ХАА !Така се прави ! Жалки,завистливи,крадливи,*** тракийски мишоци !На едро бе ! Милиярди,милиярди !Само тогава получаваш уважение и признание !
63
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Факта, че още не можем да осъзнаем защо ЕС плаща на Гърция, показва, че наистина си заслужаваме смотаната държава.
62
7
 
33
 
! Отговори
жоро преди 11 години
най добре е хората които не са били в Гърция да не коментират за гърците а да се огледаме в собствената си *** за която имаме голямо мнение с нищо не сме по добре от гърците ако не вярвате ходете и вижте как живеят и направете сравнение с нас със сигурност са по добре.
61
2
 
26
 
! Отговори
2/5 преди 11 години
Наш Гламчо да не обяснява де го питат и де не го питат,колко сме стабилни финансово ,а да отива да тегли едно заемче от 80-100млд/10пъти по-малко от Гръцкото/,докат дават.Да си приспадне комисионните за него и дружина,а останалите пенсий-500 евро,минимална заплата-500,средна 1200 и т.н.Ша го върнем и ние заема,ама кога Гърците го върнат техния,дума да нема.Та нали са дали всичко на света,що да се не поучим от тях.И паметниче ша напраим и на него и на дянката.