Съдът във Вашингтон каза "не" на стряскащите снимки върху цигарите

Нямало данни, че изображенията наистина въздействат
Обновена: 25 авг 2012 16:24 | 25 авг 2012 16:24,
34
Съдът във Вашингтон каза "не" на стряскащите снимки върху цигарите
На цигарените кутии няма да има шокиращи изображение засега. Снимка: Reuters

Апелативният съд във Вашингтон забрани отпечатването на отблъскващи изображения върху цигарените пакети, целящи да обезсърчават тютюнопушенето, предаде Франс прес.

Агенцията по лекарствата и храните разпореди от 22 септември да се поставят такива изображения. Тютюневите компании обаче оспориха това решение по съдебен ред.

Апелативният съд във Вашингтон реши с два срещу 1 гласа, че правителството не може да задължава тютюневите компании да поставят на цигарените кутии графични изображения на жертви на  тютюнопушенето.

Според магистратите правителството не е предоставило убедителни доказателства, че стряскащите снимки на хора с изгнили зъби или язви по лигавиците на устата ще намалят броя на пушачите.

Сега въпросът ще бъде отнесен към Върховния съд, тъй като през март съд в Синсинати, Охайо, постанови точно обратното – че решението на властите е конституционно.

Проучване на "Галъп" отпреди няколко дни показа, че броят на пушачите в Съединените щати е на най-ниското си равнище от близо 70 години, припомня Франс прес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: вашингтонцигарипушене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
0
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Една от малкото читави политики на УСА, но както всичко човешко и нормално в тая държава, едва ли ще се случи.
29
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Милата. Утехите на наркоманите са неизброими. Всичко е по-лесно от това да си признаеш, че имаш проблем. Милата тя.
28
6
 
15
 
! Отговори
КАФЕ С ЦИГАРА-СУПЕР преди 11 години
Трябва дя сте изключително глупави ако наистина вярвате, че някой се е загрижил за живеете по-дълго и да сте здрави. /това икономически не е изгодно за никоя държава/Би трябвало да ви е ясно, че днес ВСИЧКО Е ПАРИ и всичко се прави в ИМЕТО НА ПАРИТЕ. Винаги съм изпитвала съжаление към стадата, стадвото мислене и ограничените манипулирани умове. Аз съм свободен човек. Може да ми забранят много неща, но не и да мисля и да разбирам, че днес свободата ни е много по-ограничено отпреди 23 години
27
6
 
5
 
! Отговори
д.Данчо преди 11 години
Като тютюна е толкова вреден,да го забранят, загрижени за здравето ни!Но...КЕЛЕПИРА,драги ми кратунковци,келепира!На лекция професора показва бял дроб във формалин от непушач и пушач.С възхищение посочва на непушача и с презрение към остатъците на пушача!Тишина...както винаги Иванчо,др.пофесор та нали и двамата са умрели...
26
4
 
6
 
! Отговори
д.Данчо преди 11 години
Като тютюна е толкова вреден,да го забранят, загрижени за здравето ни!Но...КЕЛЕПИРА,драги ми кратунковци,келепира!На лекция професора показва бял дроб във формалин от непушач и пушач.С възхищение посочва на непушача и с презрение към остатъците на непушача!Тишина...както винаги Иванчо,др.пофесор та нали и двамата са умрели...
25
3
 
8
 
! Отговори
до д-ра преди 11 години
Д-ре,знаеш ли всички останали неща,които не предизвикват,а само повишават риска от рак?Защото и аз не ги знам всичките.А знаеш ли колко от тях са обявени за такъв обществен враг като тютюнопушенето?Тук нещата са като"Не точно в г.за,а около г.за".При цялото ми уважение към кадърните във вашето съсловие-колко от вас пушат?Всеки над средното ниво на интелигентност знае,че всяка крайност е погрешна и вредна.Надявам се да сте от тях!
24
6
 
11
 
! Отговори
Стефан д-р Чолаков преди 11 години
21 е глупав - не разбира какво е статистика, иска да каже, че корелацията сама по себе си не е доказателство за причинно-следствена връзка, но не знае как да се изрази, за сметка на това е арогантен и зле информиран: със сигурност е установено, че пушенето повишава риска от рак !а иначе: всеки си решава за себе си как и какво, грозните картинки на кутиите не са нужни, но и да ги има -- хората ще си накупят табакери, от онези в които се пъхат целите кутии и ще ги слагат вътре след попупката и ня
23
3
 
9
 
! Отговори
phoenix преди 11 години
До ФАКТКой те направи всезнаещ, че да решаваш кой е *** и кой не?
22
5
 
7
 
! Отговори
Бай Шиле преди 11 години
21 е много прав,за съжаление на конете с капаци,наричащи се "здравословно живеещи".Да се мисли не е вредно,но е трудно!
21
4
 
11
 
! Отговори
до 22 преди 11 години
Боли ме К.ра к'во ще ми кажат за алкохола. Жик-Так..домашна 47 градусова сливова сега с овчарска салатка ...и нека ми приказват за вредите от цигарите...и там к'вото беше.Наздраве!И да знаете: Тодор Колев- Най-великият!
20
9
 
12
 
! Отговори
Бай Шиле преди 11 години
Аман от болни,промити мозъци и лицемери!Пушенето и пиенето са въпрос на личен избор,който всеки има право да направи сам.Всеки лекар ще ви каже,че все още няма доказана пряка връзка между пушенето и рака,което не пречи политиците да ви го набиват в главите!Ако знаехте какъв въздух дишате и каква химия ядете,цигареният дим ще ви се види райски газ.Това обаче никой няма да ви го каже официално.Както никой не казва какви са преките и косвени щети от алкохола-ако някой си мисли,че са маловажни
19
7
 
14
 
! Отговори
от 18 преди 11 години
Гледам 3 Овчици са нацъкали минусите на поста ми. Овце, примера който ви дадох показва нагледно колко е КУХА статистиката. Не можеш да се уповаваш на нея. Статистиката не е закономерност, а извадка. Разбрахте ли, папагали смотани?
18
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съгласен съм със твърдението на съфорумеца по-долу.Имам едни съседи пушат по 2 кутии цигари дневно и няма вечер в която да не са сипали кило две ракия или водка от най-долнопробните.Здрави като пънове и почти толкова умни.Хора които спортуват цял живот,никога не са изпушвали даже половин цигара и единствения алкохол който някога са употребявали то това е било чаша вино умират на по 50-60 години.Ония тлъсти *** дето ги описах ще олепят стотачката а би трябвало да са вече изгнили..
17
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чичо ми никога не е слагал цигара в уста и тази година почина от левкемия!
16
15
 
22
 
! Отговори
до 16 преди 11 години
Хайде сега си заври статистиката като ти кажа че моят дядо не пушеше , но пиеше на най-много по 2 чаши домашно вино вечер умря на 69 години, а комшията пушеше по 2 кутии на ден и пиеше като съдран ракия даже след като се пенсионира( в нас като е идвал 300 грама ракия ги няма за нищо) и се напиваше и му ставаше весело и такъв си отиде на 75 години. Хайде сега ми плямпай пак глупости.
15
9
 
2
 
! Отговори
до факт преди 11 години
ти със сигурност си такъв,за другите не знам....
14
15
 
9
 
! Отговори
статистика преди 11 години
Пушача живее средно 15 години по малко от непушача!
13
3
 
2
 
! Отговори
от 14 преди 11 години
13-ти, казах ти нещо за съдбата. дано си го проумял.
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абсолютно съм съгласен с теб , че като се шибне пушача със 140 км в друга кола или дърво, също няма как да умре от пушене.
11
5
 
10
 
! Отговори
до 11 преди 11 години
Абсолютно съм съгласен с тебе! Но ако си непушач, не можеш да умреш от пушене!