Дисциплинарно наказание за американски войници, изгорили Корана

Меката санкция може да не удовлетвори афганистанците
Обновена: 28 авг 2012 14:39 | 28 авг 2012 14:39, Елка Василева
50
Дисциплинарно наказание за американски войници, изгорили Корана
Американската армия наложи дисциплинарно наказание на войници, изгорили Корана и уринирали върху мъртъв талибан. Снимка: архив, Reuters

Американските въоръжени сили са наказали дисциплинарно войници за два инцидента, които предизвикаха гняв в Афганистан по-рано тази година. Единият е видеозапис, показващ как морски пехотинци уринират върху трупове, а другият включва изгаряне на Корана, предаде Ройтерс.

Наказанията са административни и могат да включват порицание, понижаване в чин и лишаване от заплащане. Нито едно от деянията не доведе до повдигане на съдебни обвинения обаче, а това може да не удовлетвори исканията на афганистанците за справедливост.

Афганистанският президент Хамид Карзай заклейми действията на морските пехотинци във видеозаписа като нечовешки и първоначално поиска публичен процес за войниците, изгорили Корана.

Командването на морската пехота обяви, че трима морски пехотинци са пледирали виновни по обвиненията, свързани с видеозаписа, включително за уриниране върху тялото на мъртъв талибански войник. Самоличността на пехотинците не се разкрива. Дисциплинарни мерки срещу други войници може да бъдат обявени на по-късна дата, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
1
 
! Отговори
няма нужда преди 11 години
Браво! Големи наказания са отнесли американците ''Наказанията са административни и могат да включват порицание, понижаване в чин и лишаване от заплащане. Нито едно от деянията не доведе до повдигане на съдебни обвинения обаче, а това може да не удовлетвори исканията на афганистанците за справедливост.'' Жалко е..няма думи,с които да се назоват и едните и другите.. Затова може би и американци ,и афганистанци-все прасета..да се пуцат колкото си искат..Ама и да не занимават аудиторията..
41
2
 
3
 
! Отговори
до еврокомисар преди 11 години
Мамоооооо, ощипаха ме, мамооооо, помогнииииииии !!!
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До до 40-вие ще станете по богати от японците
39
3
 
4
 
! Отговори
до 41 турчина преди 11 години
Усети се най-после, че си ЖАЛЪК !!!
38
6
 
3
 
! Отговори
до 39 преди 11 години
По-добре ти си поправи правописа българино а ти не само си *** ама си един,един голям ***.Всъщност какво ли се занимавам със тебе.
37
2
 
5
 
! Отговори
до 37 преди 11 години
Български младежи създадоха и изстреляха успешно научни апарати на границата на космическото пространство, като част от образователна програма Космически предизвикателства. Инициативата има за цел да се създаде стабилно и адекватно космическо и високотехнологично образование на национално ново и да се насърчи работата на млади хора по иновативни програми.На 26.08.2012 бяха изстреляни успешно два апарата за изследване на стратосферата с помощта на хелиеви балони. Те достигнаха желаната височина над 30 км и заснеха над 27 гигабайта HD видео и снимки на територията на България. След това успешно се завърнаха на земята и се приземиха, завършвайки безпроблемно научните си експерименти. През цялото време навигацията и комуникацията на апаратите функционира успешно, като и двата апарата бяха локализирани след приземяването им.Това е поредният успех на участниците в програма Космически предизвикателства, която показва, че у нас вече има програми с ефективна и иновативна методология на обучение. Апаратите и цялото оборудване бяха създадени само за 2 месеца от студентите.Това предизвика силен отзвук сред водещи специалсти от НАСА, Европейската космическа агенция, Калифорнийския технологичен институт, Масачузетския технологичен институт, Щутгартски университет, Френската национална космическа програма, ООН, Университет Станфорд, Университет Оксфорд и др., който поздравиха и насърчиха младите българи и техните усилия.
36
2
 
3
 
! Отговори
до 37 преди 11 години
Не бъди ***, НО УПОРИТ.
35
3
 
3
 
! Отговори
до 37 преди 11 години
Явно си много, много "дребен" щом продължаваш да си играеш на "ударен". Пък и си капризен - това искам, онова не искам. По-добре научи правописа, че правиш много, ама много, правописни грешки. ДОСАДЕН СИ.
34
5
 
0
 
! Отговори
до 34 преди 11 години
Дай примери и го докажи щом си толкова едър .Само не ми давай примери със българската и арменската .
33
4
 
4
 
! Отговори
до 34 преди 11 години
Явно си от "дребните" по години, щом се правиш, че не знаеш "примери за зверства, погроми и геноциди на мюсулмани към останалото човечество" и искаш сега да си играем на списъци с примери. Явно си нямаш по-интересна работа за да събираш тъпизми за "врага" (пак). По-добре научи правописа, че правиш много, ама много, правописни грешки. Досадно е.
32
5
 
0
 
! Отговори
До 33 преди 11 години
Никого не гледам като на враг ,враговете вие сами си ги създавате и на това ако му викаш тъпизми за достоверността на световната история по-добре се скрий някъде.Това са реалностите приятел , но какво да се прави истината боли.
31
6
 
0
 
! Отговори
до 33 преди 11 години
Чакам да ме погребеш със примери .Тука си прав ,че няма лоша религия,всъщност има една не казвам ,че е християнската защото е близка до мюслюманската ,но има една такава религия която скарва останалите и после се дърпа на страни и гледа сеир. Във долният коментар одговорих на християнин така както той пожела на другите моите извинения.
30
3
 
9
 
! Отговори
до 31 преди 11 години
"От християнската религия по гнусна няма"Акъл - море. Няма лоша религия, има лоши вярващи. А колкото до примерите, които се опитваш да дадеш, ако се обърнеш към историята, ще те заринат и погребат от примери за зверства, погроми и геноциди на мюсулмани към останалото човечество. Явно си нямаш по-интересна работа за да събираш тъпизми за "врага".
29
2
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 30 преди 11 години
Oтнасят се с турците "като с вредни микроби". Казал го е посланика на Турция в Австрия Кадри Еджвет Тезджан !!!
28
10
 
6
 
! Отговори
До Християнин преди 11 години
От християнската религия по гнусна няма погледни историята ,и сега има много народи под колония на християнските ,воините и сега се водят от християни,да ти припомня великата инквизиция,хирошима и нагазаки,холокоста, 1 и 2 световна война кадето загинаха над 160 милиона хора,Америка където натикахте индиянските племена във резервати и тотално ги заличихте от лицето на земята, масовите гробища на мюслюмани - Сребраница и много други .да ти напомням ли още.
27
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен28- през вашите очила вие така искате да виждате турците,вижте ги така както желаете то си е за ваша сметка.ние уважаваме всички заради създателя.разбира се и истинските християни правят същото.моите уважения към такива хора.
26
3
 
1
 
! Отговори
do 22 преди 11 години
te kato ne sa bili tam dano maikati da beshe tam da gi posreshne
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И какво остава след "великата" османска империя в България? Все още има римски пътища и вили, има наши по-стари средновековни замъци, а от османците един мост от Мустафа Паша... я стига глупости, арабите са направили повече за Испания от "великите" османци.
24
4
 
4
 
! Отговори
ANONIMNA преди 11 години
MIUSIULMANITE NE QDAT SVINSKO, NO SA NAI GADNITE SVINI NA ZEMQTA.NAI IZOSTANALITE ,NAI TAPITE I RETDROGRADNI PRASETA .
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ne gorete nisho ima si BOG ako toi iska sam she gi izgori