Пуси Райът гори портрети на Путин и Лукашенко в нов клип

Ще продължим музикалната си битка в Русия, категорична е пънк-групата
Обновена: 8 сеп 2012 13:53 | 8 сеп 2012 13:53,
301
Пуси Райът гори портрети на Путин и Лукашенко в нов клип
Осъдените Толоконникова, Альохина и Самуцевич. Снимка: Ройтерс

Руската пънк група "Пуси Райът" разпространи нов видеоклип, в който изгаря портрет на президента на страната Владимир Путин, предаде Ройтерс. „

В клипа, достъпен в интернет, три от изпълнителките в групата с маски на главите си - нейна запазена марка - се спускат с въжета по фасадата на запусната сграда. Заедно с тях се спуска огромен плакат, на който е нарисувана жена с китара с надпис над нея "Пуси Райът". Под нея се виждат по-малки портрети на Владимир Путин и беларуския президент Александър Лукашенко, нарисувани върху картон.

Женски глас зад кадър казва на английски: "Ние се борим за правото да пеем, да мислим, да критикуваме. Да бъдем музиканти и творци, готови на всичко, за да променят своята страна, независимо от рисковете. Ние ще продължим музикалната си битка в Русия, която се управлява от един зъл човек".

След това трите жени подпалват портретите на Путин и Лукашенко.

Новият протестен акт на групата неминуемо ще раздразни Кремъл, посочва Ройтерс.

Три момичета от "Пуси Райът" - Надежда Толоконникова, Мария Альохина и Екатерина Самуцевич - вече бяха осъдени на по две години затвор заради "пънк-молебена" срещу Путин в един от най-големите православни храмове в Москва.

Групата се състои от около петнадесет жени и момичета. Две от членките на групата, участвали в "пънк молебена", са напуснали Русия, а за останалите не се знае къде се намират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
1
 
10
 
! Отговори
Хей Джуд преди 11 години
Времето на Бийтълманията за симпатизиране и подръжание на бунтарските протести и дългокоси ретро шлагери на БИЙТЪЛС с лансиралите ги в сянка комерсиални покровители и продуценти от времето на Студената война отдавна отмина и не е на мода днес събуждайки в днешното поколение по скоро отегчение,погнуса и омраза към опитите за плагиатство на някогашния Ъпстайн!
129
0
 
21
 
! Отговори
Цел -търгов. печалба преди 11 години
Ало, сайтът, колко пъти публикувахте материали за разстреляните миньори в Юж. Афр., за арестуваните от движението"Окупирай" . Месеци наред не само в САЩ, а и в Лондон, пред "Сейнт Пол", във Франкфурт - финансови центрове на Европа, стояха палатките на протестиращи младежи с надписи "Капитализмът е криза", "1% владеят обществените блага" и др. Стига с тези разбеснели се мошенички, които осребряват с търговски печалби ( регистрираха си търг. марка) издевателствата си. Искайте им пари за реклама.
128
3
 
26
 
! Отговори
Обикнов. престъпници преди 11 години
Просто не публикувайте нищо за тези развратни ***, които освен в групови оргии, са участвали в големи кражби и обири и подпалване и унищожаване на полицейски и чужди коли. Освен оскверняване на православен храм, тъй като повечето от тях и от мъжете им са евреи.
127
3
 
27
 
! Отговори
Бунтовен пенис преди 11 години
Уважаеми Администраторе, защо ме триете, не е демократично, артлик. Просто искам да кажа, че делото на Бунтовните вагини ще бъде гордо продължено от Бунтовните ануси.
126
2
 
28
 
! Отговори
пич преди 11 години
тия искат да печелят слава и пари от политика. да ама не. в Русия не е на мода осирането и опикаването на националните идеали и светини, за това се получава заслужено наказание. Тия женици ще престоят в колония известно време, дано да са обратни, поне да им е интересно на пуситата... отдавна си знаех че мадона е кабалска брантия и я презирах, но стинг ме разочарова, мислех го за по-интелигентен. мойната им..
125
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЩОМ ЦИОНИСТКИТЕ ЗМИИ ТАКА ЯРОСТНО СЪСКАТ СРЕЩУ ПУТИН ,ЗНАЧИ ТОЙ Е ЧОВЕКА
124
3
 
23
 
! Отговори
Найденов преди 11 години
А ще горят ли портрети на Шейховете в Персийския залив в още по-нов клип???Там такива като тях ще ги убият с камъни на улицата!!!Но ще писне ли светът тогава,че в Саудитска Арабия или Катар няма демокрация и човешки права,а???
123
2
 
3
 
! Отговори
Г-н К. преди 11 години
До Анонимен Бунтовните Вагини- Долавям иронията, и я оценявам :)Не става въпрос за това дали някой неща се преувеличават, и дали някои образи не изчезват точно както са се появили - за секунди. И всички знаем, че всеки се опитва да ни манипулира - USA, Русия - всеки си гони интересите. Стига предъвкани твърдения. Образовайте се!Но начинът тук не е ок. Като пък е толкова умен Путин, да беше реагирал по по-различeн начин!
122
2
 
0
 
! Отговори
... преди 11 години
До Г-н К. - част 3 *промиват
121
7
 
0
 
! Отговори
Г-н К. - част 3 преди 11 години
която е в нечии ръце. Не трябва да се налага на цял един народ да е съгласен с действията на правителството си. А още по-малко това трйбва да се очаква от останалия свят, който изказа мнението си по случилото се.И не на последно място, вие, които така разгорещено твърдите, че Щатите промивът мозъци, как си позволявате да подкрепяте актове на диктатура, и опити за същото онова промиване на мозъци ?!!
120
8
 
0
 
! Отговори
Г-н К. - част 2 преди 11 години
Според мен, ако едно действие е неподходящо, самaта публика няма да го възприеме. Ако групата не беше засегнала някои явно болезнени теми, нямаше и да стане такъв скандал. Но никой няма право да решава вместо някого. Подобни ситуации не се дискутират и разрешават с налагане на силата,
119
2
 
1
 
! Отговори
Г-н К. преди 11 години
Почти никога не коментирам под статии, защото зная, че има жалки същества, които целенасочено предизвикват агресивни спорове, и си позволяват да обиждат по долен, злобен начин.Но тук държа да кажа мнението си.
118
1
 
16
 
! Отговори
Писна ми ! преди 11 години
Гледах и слушах няколко "музикални клипа" на тези "певици",ама що имах чувството че вечно им се пикае,поради което и това дето кряскаха предизвика и у мен пикочния ми мехур....Айде холан! Писна ми да ги виждам като някаква реклама на бездарието !
117
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
разчекнете ги тези мръсни пънкарки!
116
4
 
17
 
! Отговори
ЧК преди 11 години
Мноо грозни тия бе
115
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Към 2050 г. със сегашните си темпове на раждаемост и смъртност Русия ще има население от 108 милиона."Към 2050 г. със сегашните си темпове на раждаемост и смъртност България ще има население от 200 хиляди. Според прогнозите на Голдман Сакс базирани на темповете на икономическо развитие през 2050 година Русия ще бъде в първата десятка по икономическо развитие, Нигерия Турция ще бъде пред Франция. А България няма да съществува.
114
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Запада и основно USA подкрепят пуситата не за друго , а защото имат интерес от една слаба Русия. Явно Путин не създава желаната от USA обстановка в която Русия да е слаба .
113
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе на тия пикли от пуси райът много им разбира главата от политика.Кой знае чии политически поръчки изпълняват.
112
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Момичетата са демонично обсебени,вижда се с просто око.Дано се разкаят.Законът обаче да се приложи с пълна сила.
111
5
 
15
 
! Отговори
малко са им 2 години преди 11 години
Грозни и отвън и отвътре. Зли, жалки същества