Пуси Райът гори портрети на Путин и Лукашенко в нов клип

Ще продължим музикалната си битка в Русия, категорична е пънк-групата
Обновена: 8 сеп 2012 13:53 | 8 сеп 2012 13:53,
301
Пуси Райът гори портрети на Путин и Лукашенко в нов клип
Осъдените Толоконникова, Альохина и Самуцевич. Снимка: Ройтерс

Руската пънк група "Пуси Райът" разпространи нов видеоклип, в който изгаря портрет на президента на страната Владимир Путин, предаде Ройтерс. „

В клипа, достъпен в интернет, три от изпълнителките в групата с маски на главите си - нейна запазена марка - се спускат с въжета по фасадата на запусната сграда. Заедно с тях се спуска огромен плакат, на който е нарисувана жена с китара с надпис над нея "Пуси Райът". Под нея се виждат по-малки портрети на Владимир Путин и беларуския президент Александър Лукашенко, нарисувани върху картон.

Женски глас зад кадър казва на английски: "Ние се борим за правото да пеем, да мислим, да критикуваме. Да бъдем музиканти и творци, готови на всичко, за да променят своята страна, независимо от рисковете. Ние ще продължим музикалната си битка в Русия, която се управлява от един зъл човек".

След това трите жени подпалват портретите на Путин и Лукашенко.

Новият протестен акт на групата неминуемо ще раздразни Кремъл, посочва Ройтерс.

Три момичета от "Пуси Райът" - Надежда Толоконникова, Мария Альохина и Екатерина Самуцевич - вече бяха осъдени на по две години затвор заради "пънк-молебена" срещу Путин в един от най-големите православни храмове в Москва.

Групата се състои от около петнадесет жени и момичета. Две от членките на групата, участвали в "пънк молебена", са напуснали Русия, а за останалите не се знае къде се намират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
7
 
23
 
! Отговори
Истината преди 11 години
Цялото покошение в църквата и подготвените камери са планирани пак от поставени агенти на ционисткия октопод. Цели се промиване на мозъци против Путин, твърд националист срещу еврейската доктрина за нов световен ред. За съжаление в БГ сме *** Овце и ни промиха мозъците срещу Волен Сидеров, който се изправи срещу еврейските кукли на нашето управление ...
149
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Едва ли за всичко, което направиха, трябва да имат ефективни присъди. Но е факт, че във всичко, което направиха, не личи да са музикална група, а поредното произведение на ПиАр-а, което ще направи някого богат. Повече доводи по въпроса можете да прочетете на: dimitaratanassov.wordpress/2012/08/31/***-riot-road-to-temple/
148
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
na turski imeto im bilo : aiduk pizdana germanski: pizda aiduksho u ger polovinata sa tuirci, mainaa da sme 4uli nesto za Vazelim Marinov dali ne e otisal da im pokaje poten puten vaginalen ka sa peii za robovladelcite, moe u sobakata dadena ot tikvata da izripa edi kaza4ok v 7/8
147
7
 
35
 
! Отговори
за путина преди 11 години
Путин може и да го играе олигарх, но поне върна Русия на крака. Все пак , бившо КГБ, човека си познава държавата. Ако не беше той, щеше да е много по-зле. Русия щеше да прилича на нашата клоака тука. Сега е мощен енергиен гигант, и както винаги - световна сила. Вие си говорете.
146
4
 
11
 
! Отговори
До Наблюдател преди 11 години
Пич, много си *** :). Тея се чудят как да завържат некоя рубла, просто. "смели момичета" ...ахахаха.
145
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Момичетата от *** Riot (Бунтовната ***) са истински героини на нашето време. Каква смелост, каква дързост от страна на Бунтовните Вагини да се опълчат срещу диктаторите Путин и Лукашенко. Може да се твърди със сигурност, че след появата на Бунтовните Вагини светът се промени, светът влезе в нова светла ера - ерата на Бунтовните Вагини. Първо Бунтовните Вагини протестираха срещу диктатора Путин като една бунтовна *** си навря замразено пиле във вагинината в един супермаркет (Бунгът на Вагината - йе йе йе йе!) и пуснаха клипа в интернет, после Бунтовните Вагини правиха групов секс в музей където една от Бунтовните Вагини е бременна в деветия месец и пак клипа им циркулираше няколко години в руското интернет пространство, после Бунтовните Вагини проведоха бунтовно-вагинална молитва към Богородица да спаси Русия от Путин, и сега Бунтовните Вагини ни изненадват с нов оригинален пърформанс. Браво на момичетата от Бунтовните Вагини. Това което правят Бунтовните Вагини е истнинското изкуство - оригинално и креативно. Не случайно Бунтовните Вагини получиха подкрепата на Барак Обама, Ангела Меркел, Катрин Аштън, Стинг, Мадона, Бьорк като всички се изказаха единодушно в подкрепа на Бунтовните Вагини. Да живеят момичетата от Бунтовните Вагини. Целият свят подкрепя Бунтовните Вагини срещу кървария диктатор Путин.
144
3
 
19
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Бездарни, ама пък за сметка на това каква реклама си спретнаха тези некадърни девочки, не е истина. Вие си вярвайте, че протестират срещу Путин. Просто искат известност, защото явно с музика не става. Значи остават скандали. Да, ама секс провокациите отдавна станаха банално нещо. Значи какво да правим - ще правим политически провокации и ще се изкараме жертви на репресии. Колко удобно.
143
24
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 години
Група от ниско образовани форумци продължават атаката срещу тези смели момичета които надигнаха глас срещу режимът на Путкинов. Насъскани от жълтите медии които са закупени от хунтата Герб те се правят на големи поклоници на християнските цености. Същите тези които хвърлят гюбеци под звуците на ориенталска чалга и се любуват на разголени силиконови пачаври. Разбира се че влюбените в Борисов медии ще критикуват момичетата, та нали неговата "демокрация" е същата като тази на Путин-първи дружки.
142
3
 
11
 
! Отговори
Надежда от П.Райът преди 11 години
Виж сега един линк да ти покаже "мислещите и образовани хора в Русия" - бременната Надя от Пуси Райът в секс оргия:marica.bg/show.php?id=89207
141
2
 
8
 
! Отговори
забелязващ читател преди 11 години
И тука ли започнаха да се "горят" неудобни коментари ?Как така се ИЗПАРИХА няколко много интелигентно написани и подробно обосновани коментара за целите, мотивите и от кого е подкрепата за пуситата, които биха били от интерес за непредубедената читателска аудитория!
140
9
 
5
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Браво! Ето - това е истинското лице на Русия! Доказват че имат истински свободни и мислещи хора! Русия има много интелигентни хора, творци и учени. Един от тях - световно известния художник Иля Репин е противник на царската власт. Вижда надежда в революцията, но много скоро след като болшевиките завземат властта се разочарова и емигрира във Финландия. И заявява, че докато в Русия има болшевишка власт кракът му няма да стъпи там!!!
139
4
 
17
 
! Отговори
савов преди 11 години
Абе кой им обръща вече внимание на тия маймуни бе ...ади да вървят да си наврат по едно замразено пиле в пуситата и да не се появяват по вече че станаха банални да им таковам майката жидовски К...и
138
3
 
8
 
! Отговори
ANONIMEN преди 11 години
TIQ SA NAI-SMRADLIVITE RUSKINI DETO MOJE DA IMA.6TO NE PI6AT ZA BITITE IZ USA PARKOVETE I ULICITE NA PROTESTA A KVI4AT ZA TIQ BOKLUCI
137
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Главният служител в отдела за пропаганда да си подаде оставката. Всичко което прави има обратен ефект.
136
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като гледам на каква подкрепа се радват тия мърли като нищо следващия път може и да се изходят в някоя църква докато *** им ръкопляскат щото били бунтарки и се борят срещу Путина.Демокрацията си има правила и на власт се идва с ИЗБОРИ не с пусита пардон п*т*и
135
4
 
23
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
По-бездарни създания отдавна не съм виждал. А като чуя ,че ги наричат "пънк" група,ме става лошо. Не може този пасквил да има нещо общо с Пънк музиката.
134
1
 
5
 
! Отговори
taliban преди 11 години
smart na kapitalizma.da jivee srednata klasa kojato e motora za bedni i bogati.
133
4
 
11
 
! Отговори
другара Тодар Живков преди 11 години
Не мирясаха пуситата.Но като има кой да им се кефи,така е.Ще се наиграят скоро.
132
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** Riot = PR. Като няма с какво да станат известни (като музика) влизат в някаква роля на бунтовнички.ПП: И са много грозни.
131
2
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Ако отидат във САЩ и изгорят портрета на Обама или Ромни,какво ли ще им се случи