Пуси Райът гори портрети на Путин и Лукашенко в нов клип

Ще продължим музикалната си битка в Русия, категорична е пънк-групата
Обновена: 8 сеп 2012 13:53 | 8 сеп 2012 13:53,
301
Пуси Райът гори портрети на Путин и Лукашенко в нов клип
Осъдените Толоконникова, Альохина и Самуцевич. Снимка: Ройтерс

Руската пънк група "Пуси Райът" разпространи нов видеоклип, в който изгаря портрет на президента на страната Владимир Путин, предаде Ройтерс. „

В клипа, достъпен в интернет, три от изпълнителките в групата с маски на главите си - нейна запазена марка - се спускат с въжета по фасадата на запусната сграда. Заедно с тях се спуска огромен плакат, на който е нарисувана жена с китара с надпис над нея "Пуси Райът". Под нея се виждат по-малки портрети на Владимир Путин и беларуския президент Александър Лукашенко, нарисувани върху картон.

Женски глас зад кадър казва на английски: "Ние се борим за правото да пеем, да мислим, да критикуваме. Да бъдем музиканти и творци, готови на всичко, за да променят своята страна, независимо от рисковете. Ние ще продължим музикалната си битка в Русия, която се управлява от един зъл човек".

След това трите жени подпалват портретите на Путин и Лукашенко.

Новият протестен акт на групата неминуемо ще раздразни Кремъл, посочва Ройтерс.

Три момичета от "Пуси Райът" - Надежда Толоконникова, Мария Альохина и Екатерина Самуцевич - вече бяха осъдени на по две години затвор заради "пънк-молебена" срещу Путин в един от най-големите православни храмове в Москва.

Групата се състои от около петнадесет жени и момичета. Две от членките на групата, участвали в "пънк молебена", са напуснали Русия, а за останалите не се знае къде се намират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на всички седераски демократорчета да им го туря у пуситата
109
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** ВЪПРОС ДО ПУТИНОЛЮБЦИТЕ :Кого искате на власт в БГ за да сте щастливи ?- Бойко;- Сергеи;- Първанов;- Виденов;- Румен Петков;КОГО ?
108
4
 
3
 
! Отговори
HOLOKOSTA преди 11 години
До с хляб и сол! PRAV SI BRATLE , NO DA ZNAESH,4 E PARVI SHTE BADAT TEZI KOITO SEGA GI PLUIAT.
107
7
 
5
 
! Отговори
До 146 преди 11 години
Пич всяка година от алкохол в Русия умират 500 000 човека,сега сам си направи сметката дали тази цифра не е плашеща дори за Русия,така че не говори глупости.
106
7
 
9
 
! Отговори
До 142 преди 11 години
Хаха ти руснаците с водка ли ги плашиш ХАХАХА ехххх жалки негро-турски *** Не не подложчици, направо червейчета......жалка работа сте.....научете поне история, който е тръгнал против Русия нищо не е постигнал, трябва да се радваме, че се имаме с тази огромна и велика държава, а вие се радвате на Обама и Ердоган?!Жалки сте, че и руснаците с водка ще плашите, хахаха
105
10
 
7
 
! Отговори
Спонги преди 11 години
До Анонимен 136Дрън, дрън. Русия при Елцин си беше същата имперска държава, само олигарсите други. Пратеният от Русия кораб направи така, че нито една ракета не уцели точно целта. Да не говорим за сваления самолет, дето не се виждал. Ние демократите не приемаме узурпирането на властта. Ако партията на Путин беше читава, щеше да извади друг кандидат за Президент. Да, но КГБ се страхува да не загуби милиардите и джуджето ще е Цар до живот. Срам.
104
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хаха те руските *** скоро сами ще се унищожат,къде половината от водка,къде другата половина от Путин,толкова им е промил мозъка,че не виждат самата действителност,той човека си живее охолно и пребогато,че не му се дава властта,сега ще направи богати и приятелчетата си,а обикновенния руснак живее в нищета и не говоря за хората от Москва и Санкт Петербург,говоря за тези от по малките градове,ама хайде цъкайте минуси ако не съм прав.
103
3
 
8
 
! Отговори
до 139 преди 11 години
Много голям скъперник си бил. Някой отърве ли ни от Тиквата му подарявам апартамента си.
102
12
 
16
 
! Отговори
с хляб и сол! преди 11 години
Ако руските войски днес навлязат в България, да ни освобождават от режима на пожарникаря, ще ги посрещам с хляб и сол!
101
4
 
17
 
! Отговори
До 139 преди 11 години
Ааааа издаде ли се :))ДЕМОКРАТЕ?!Колко ти плащат за да плюеш в нета Русия и някой друг който мисли не като любимите ти Щати и Турция?!
100
11
 
2
 
! Отговори
дo 132 преди 11 години
глупаво човече с промит мозък от учебниците по история от соца и при това се смята за мислещ демократ.
99
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно никой не помни Русия на Елцин, какво посмешище беше, тогава САЩ въобще не ги питаха за Косово, ами нападнаха.....е като видяха руските войници в Прищина се сетиха за силата на руското оръжие, но Русия при Елцин беше една огромна разпадаща се държава, срината!Путин я вдигна на крака и я вреди пак сред Великите сили.....такава държава не може да се управялява с лека ръка, а само с твърдост!Сащ и Запада са мега лицемерни държави, мазнят се на Путин, ама зад гърба му подливат вода
98
10
 
4
 
! Отговори
Кой мрази Русите преди 11 години
Българите не мразят Русите. Мразят ги потомците на Печенежката ***,, защото Киевска Рус ги изгони от Причерноморието и те за да се спасят, взеха че дойдоха в България. По-късно, Византия, подпомогната от Куманите, ги натика у Софийското поле, та чак до Ниш, та се смесиха с тамошните Българи, ама в много от потомиците на тези ***, омразата към Русия остана. Ненапразно бейлербеят за Балканите бе в София - най-спокойната част всред раята. Няма бунтове, няма омраза към Осмнците, само теманета.
97
6
 
16
 
! Отговори
ДОЛУ сащ и израел ! преди 11 години
РУСКИЕ ВПЕРЕД !
96
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всички които плюят редовно Русия и Путин са платени пионки от Турция, разни там турски фондации, пишман политици и така нат и разни смешковци от платените фондации на Сорос в България, то това им е работата по цял ден да плюят Русия за да имаме руснаците за врагове, а турците и *** за приятели
95
1
 
6
 
! Отговори
На Бай Ганьо дедовия преди 11 години
ГОЛЕМ ПРАЗ!
94
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ И ВСИЧКИ СЛАВЯНСКИ ДЪРЖАВИ, ДОЛУ САЩ И ПУДЕЛА МУ - АНГЛИЯ!!!!
93
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Требва да знаете, че ме боли ---- за Пуси Райът, Путин, Лукашенко и прочее руская словочи. Аз живея в България и ме вълнуват българските проблеми, от сорта на - растяща безработица, безперспективност сред младите, кофти образование, лошо здравеопазване, *** набези по малките селца и т.н. и т.н. все неща, които никой управляващ не го интересуват, а всички си лялят за магистралите и за метрото да ви ----- и на метрото и на магистралите отгоре!
92
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така се правят мангизи.........уж жертви, а банковите им сметки набъбват, а САЩ се скъсаха да ги хвалят тези само защото са против Русия да е независима държава и Путин не могат да му кажат гък! Амаа сигурно като са ги видяли как се плющят в музея, като добичета са им поохладнели хвалбите
91
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Погледнах за малко коментарите, както винаги всичките бокл..уци изтрещели се изказали! Какъв СССР ви пречи, какви 5 лева, такава държава няма от 20 години??! Някой май живеят в 85та