Франция "не може да приеме цялата сиромашия на Европа"

7000 румънци и българи ще бъдат върнати оттам този месец
11 сеп 2012 16:05, Елка Василева
29
Франция "не може да приеме цялата сиромашия на Европа"
Днес не можем да си позволим да приемем всички тези хора, заяви френският вътрешен министър. Снимка: архив, Reuters

Франция "не може да приеме цялата сиромашия на света и на Европа". Това заяви днес по повод ромския въпрос френският вътрешен министър Манюел Валс, предаде Франс прес.

Утре се очаква Валс да пристигне на посещение в Румъния заедно с колегата си Бернар Казньов, натоварен с европейските въпроси.

"Днес не можем да си позволим да приемем всички тези хора - често пъти част от клетниците на планетата, подлагани на гонения в страните си и дискриминирани", заяви Манюел Валс пред телевизия Бе Еф Ем и радио Ер Ем Се.

Франция "поема своя дял, що се отнася до убежище, до приобщаване, но посланието е ясно - и то е твърдост", добави министърът.

"До края на септември със сигурност ще има 7000 румънци или българи, върнати обратно чрез системата за подпомагане при връщане", допълни той, като призна обаче, че има "и други пристигнали" във Франция.

Ромите във Франция са близо 15 000 души, твърдят техни сдружения.

"Основната част от решението е на европейско равнище", напомни Валс преди посещението си в Румъния. "Франция не може да приюти цялата сиромашия на света, но е длъжна да поеме своя дял", напомня АФП изказване на социалиста Мишел Рокар през 1989 г., когато е премиер, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Prasv``e`.Cervenite`bokluzi`sa`vinovni,za6toto`pla6tat`na`tezi`***`i`vzemat`vlasta`s`tehnite``glasove,vmesto`da`gi`kastrirat.Kato`se`iznesat`vsicki`Bulgari`,a`nie`ne`sme`mnogo`.`
26
0
 
5
 
! Отговори
НЕСПРАВЕДЛИВОСТ преди 11 години
"Ромите във Франция са близо 15 000 души, твърдят техни сдружения." Как може при население от 70 млн да имат само толкова малко ***, не е справедливо.Как ни е при население 7 млн да имаме 1 млн бройки. Предлагам нашите *** да отидат там на 100%, а евентуално техните, които знаят френски да додат тук за да бачкат в чистотата ..
25
0
 
7
 
! Отговори
zoro преди 11 години
предлагам асоциация на *** по американски ... в резервати...те сами ще се претопят
24
7
 
4
 
! Отговори
coco преди 11 години
eiii samo prostotiq v teq komentari be balgariiiiiii
23
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** са припознали родината си във Франция. Чувстват, че французите са им братовчеди и затова все натам ги тегли.
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Европейците не ни дават пари да ги интегрираме, а ни плащат за да си ги отглеждаме. Само и Само да не идват в техните държави.
21
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предлагам всяка страна членка на Европейския съюз да се редува по 5 години да отваря границите си за всички ***. Така както се редува председателството, да си споделим и грижите за този толкова обичан европейски етнос. България вече си изпълни задължението. Сега е ред на някоя друга държава.
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде де. Приехте милиони мароканци и алжирци, пък сега ме можете да приемете няколко стотин хиляди ***. Ние сме ги приели и вие можете. Не бъдете такива расисти!
19
0
 
4
 
! Отговори
Сатъра преди 11 години
Да се изколят !
18
1
 
5
 
! Отговори
shapki dolu преди 11 години
не можем да си позволим да приемем всички тези хора - често пъти част от клетниците на планетата, подлагани на гонения в страните си и дискриминирани EDNO VREME IADOHTE SOC. DARJAVITE za GONENIA i NEHUMANNO OTNOSHENIE za SVOBODNO DVIJENIE na HORA ,stoki i PARI , A SEGA- NEISKAME . KOGA STE ISKRENI , GOSPODA? IMA VASHI PODPISI POD M/U NARODNI DEKLARACII -UMIRAM OT ZADOVOLSTVO KOGATO GI S P A Z V A T E.
17
1
 
10
 
! Отговори
@@@ преди 11 години
Нали дават пари да ги интегрираме да си ги интегрират там защо ще ни ги връщат?ДА ИМ СЕ НАСЛАДЯТ ХАЛАЛ ДА ИМ СА!
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"До края на септември със сигурност ще има 7000 румънци или българи, върнати обратно чрез системата за подпомагане при връщане", допълни той, като призна обаче, че има "и други пристигнали" във Франция......................................Какви българи и румънци пък бълнува този?
15
0
 
16
 
! Отговори
да се знае преди 11 години
Ромопитеците не са БЪЛГАРИ ! Това че са се плодили и развъждали в нашата държава не означава че са от нашата националност.Не сме длъжни да им търпим геноцида и хунството.
14
0
 
14
 
! Отговори
НЕЕЕЕ преди 11 години
Не ги връщайте молим вии, не ги искаме отново тук, нямаме сили повече да ни крадат, молим....искаме и ние да живеем нормално нищо че сме българи.
13
1
 
17
 
! Отговори
Франкофон преди 11 години
Нали франсетата много се гордееха с интернационалния девиз Liberté, Égalité, Fraternité (Свобода, Равенство, Братство) и първи развяваха байрака на европейския мултикултурализъм! Какво искат сега? Не стига че им даваме даром и ние нещо света и на тях за да си обогатят още повече културата, ами са ревнали срещу няколко хиляди роми от малка държава като България! Ами какво ще правят като и Турция или други кандидат държави влезат в ЕС?
12
1
 
17
 
! Отговори
Без лицемерие, моля! преди 11 години
Като предпочетоха социалист да ги управлява, французите да я карат занапред по социалистически! Тоест, да следват принципите:1. Взима се от богатите и от средната класа и се раздава на бедните, дори и в случаите, когато бедняците са такива поради мързел и некадърност.2. Най-простите се обявяват за носители на най-висши морални ценности и се сочат като пример за подражание. Ако някой оспорва това - бой!Президентът на франсетата да не се уфлянква, той се кълне в тази идеология.Ще храни ромите!
11
0
 
19
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Накрая и Франция и Англия ще преоценят Хитлер :)))
10
0
 
7
 
! Отговори
до12-ти преди 11 години
Ти пък *** и адвокат!?
9
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** да заведат дело в Страсбург и да осъдят Франция за дискриминация и за неспазване на директивите за свободно движение и пребиваване в ЕС !
8
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НЕ! НА ДИСКРИМИНАЦИЯТА! НЕ! НА РАСИЗМА! ВРЪЩАТЕ НИ ИНДИЯНЦИТЕ - ИЗЛИЗАМЕ ОТ ЕС!