Франция "не може да приеме цялата сиромашия на Европа"

7000 румънци и българи ще бъдат върнати оттам този месец
11 сеп 2012 16:05, Елка Василева
29
Франция "не може да приеме цялата сиромашия на Европа"
Днес не можем да си позволим да приемем всички тези хора, заяви френският вътрешен министър. Снимка: архив, Reuters

Франция "не може да приеме цялата сиромашия на света и на Европа". Това заяви днес по повод ромския въпрос френският вътрешен министър Манюел Валс, предаде Франс прес.

Утре се очаква Валс да пристигне на посещение в Румъния заедно с колегата си Бернар Казньов, натоварен с европейските въпроси.

"Днес не можем да си позволим да приемем всички тези хора - често пъти част от клетниците на планетата, подлагани на гонения в страните си и дискриминирани", заяви Манюел Валс пред телевизия Бе Еф Ем и радио Ер Ем Се.

Франция "поема своя дял, що се отнася до убежище, до приобщаване, но посланието е ясно - и то е твърдост", добави министърът.

"До края на септември със сигурност ще има 7000 румънци или българи, върнати обратно чрез системата за подпомагане при връщане", допълни той, като призна обаче, че има "и други пристигнали" във Франция.

Ромите във Франция са близо 15 000 души, твърдят техни сдружения.

"Основната част от решението е на европейско равнище", напомни Валс преди посещението си в Румъния. "Франция не може да приюти цялата сиромашия на света, но е длъжна да поеме своя дял", напомня АФП изказване на социалиста Мишел Рокар през 1989 г., когато е премиер, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
що да не можете бе нали за това ни приехте в ЕС, да си продавате *** на нас. а така матриале е при вас и ще продължава да купува буклуците минус транспортни разходи - далавера:))
6
1
 
14
 
! Отговори
бедна преди 11 години
"Дискриминацията "е при французите .защото насилствено ги връщат.Ние тук сме им дали възможност да се въдят като *** и после да живеят от соц. помощи.Не плащат ток. вода.превоз.Всичко това ни е на гърба и не става въпрос за няколко хиляди . а близо за милион."Демократите" не щат неграмотни и мързеливи.-пречат им .
5
1
 
18
 
! Отговори
за Витков! преди 11 години
"Днес не можем да си позволим да приемем всички тези хора - често пъти част от клетниците на планетата, подлагани на гонения в страните си и дискриминирани", АААА бива ли така г-н Влас не правите ли вие точно това дискриминация и гонения ........... май,май точно това се случва. Хайде приобщете ги ,хайде образовайте ги покажете ни вашия модел нали тук сме абуригени и не знаем що е това приобщаване. Дайте светлия си пример на западна демократична република!
4
1
 
19
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Ааа,французите да не се сърдят *** искат там ,защото езикът им е близък до Френския.
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре де,защо не ни връщат лекари,инжинери,учени ами само ***.Те не им ли пречат?
2
1
 
28
 
! Отговори
Me преди 11 години
*** кекавата франция..Със 7000 роми не могат да се справят.. а ние мощна и силна БГ със 700000 се справяме :)
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние щом можем и румънците значи могат и франчолята нека *** сами да определят къде да живеят, щом искат във Франция нека да е във Франция ООН и Уорлик да се намесят за да защитят събратята си