Филмът за пророка Мохамед е циничен, заяви Хилъри Клинтън

Правителството на САЩ се разграничи от видеото, което подпали редица протести
13 сеп 2012 21:00,
241
Филмът за пророка Мохамед е циничен, заяви Хилъри Клинтън
Хилари Клинтън. Снимка: Reuters

Американското правителство няма нищо общо със спорния видеофилм по интернет за пророка Мохамед, който разпали антиамерикански протести в Египет, Либия и Йемен, заяви днес държавният секретар Хилари Клинтън, съобщи Ройтерс.

"Правителството на САЩ няма абсолютно нищо общо с този видеоклип. Категорично отхвърляме неговото съдържание и послание," подчерта тя в началото на разговорите си с високопоставени марокански представители.

"За нас и лично за мен, това видео е отвратително и заслужава порицание. По всичко личи, че целта му е дълбоко цинична - да очерни една велика религия и да провокира ярост", допълни Клинтън.

Междувременно световните агенции цитират източник от Либия, според който има задържани няколко заподозрени за нападението срещу консулството на САЩ в Бенгази.

Той отказа да разкрие подробности с аргумента, че това може да попречи на разследването на атаката, при която бяха убити посланикът на САЩ в Либия и още трима служители.

По-рано либийските власти обявиха, че създават независима комисия за разследване на нападението, извършено навръх 11-ата годишнина от атентатите на 11 септември 2001 г. в САЩ.

радикална салафитска групировка, базирана в Източна Либия, отрече да е замесена в атаката, като в същото време осъди антиислямския филм, за който се смята, че е провокирал нападателите.

Тежко въоръжената милиция "Катибат Ансар аш Шария" ("Бригада на последователите на шериата"), чийто бастион е Бенгази, бе набедена за нападението от либийски медии.

В комюнике тя отхвърли тези обвинения, като подчерта, че те не са били нито проверени, нито разследвани.

Милицията, която контролира цивилни и военни обекти в Бенгази, включително централната градска болница, бе създадена след свалянето от власт на режима на Муамар Кадафи от бивши бунтовници, припомня БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тази не е в ред, затова Бил Клинтън ходи по ***!
190
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки е свободен да вярва в каквото си иска, да мисли различно, да има свой собствен поглед, гледна точка, която да изразява. Агресията на арабите показва липса на елементарна култура и отхвърляне на основното човешко право да бъдем свободни и различни. Те искат да налагат своята религия с цената на смърт сред неверниците. Това не е нормално.
189
1
 
5
 
! Отговори
П.Петров преди 11 години
До 209. Религията няма общо с науката, но има общо с културата, която дава основа за науката, или подтиска науката.Фундаментализмът и догматизмът са проблем във всяка религия, не само в ислямът.Сега ислямският свят върви към същия догматизъм, който е държал християнска Европа в невежество столетията преди възраждането. В същото това време(преди ренесанса) ислямският свят е опазил античното културно наследство, докато в Европа са горели книги.
188
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По американските новини Египетски филммейкар е направил филма , който. Живее в lLos Angrles , но не са взели интервю с него.
187
0
 
0
 
! Отговори
притеснен преди 11 години
Знаех си,че тука има маскирани!
186
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В момента еврейски *** се е развилнял. Както ще видите финално в коментари 225 и 226, не се отказва от еднодневните ни усилия да вкара и българите в антимюсюлманска истерия.Която се режисира в момента твърде изкуствено.Еврейчето иска тънко да насочи ислямското недоволство срещу христянството и в частност търси в конфликта да вкара българи.Еврейче нагло, пропагадатор на заплата, много са ти плоски номерата. Колко часа вече се хабиш. Не те ли е срам да лъжеш и манипулираш.
185
4
 
0
 
! Отговори
Това е преди 11 години
Разбира се, че персийците не са били мюсюлмани и точно мюсюлманството е спъвало всичко, на Александиря има наследтво книжовно и духовно преди мюсюлманите Василевс на Македония, фараон на Египет, шаханшах на Персия, после идват арабите и те задръстват всичко в начало по времето на нашето Средновековие са развивали наука там, защото са имали това насредство, но след това ориенталщита ги е дръпнала то да днес те не могат да преживеят Ренесанс.
184
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе недоучил , персийците не са били мюсолмани , нито Александриа или Еипет и са имали математика . Мюсолманството е спънало развитието на тези страни , както и на Българския ренесанс
183
0
 
0
 
! Отговори
214 преди 11 години
Вече повече от час, а отговор няма. Дано да не е от лицемерие, което, всеки знае, не е богоугодно.
182
3
 
1
 
! Отговори
Ти който преди 11 години
пишеш до великия инвизитор, знаеш ли защо когато мюсюлманите са развивали наука, е ние сме нямали такава по врема на Средновековието, не забравяй къде е било средището на науката Египет, Александрия, спомни си кой основава града групако и откъде им идва културата преди да ги завладеят арабите, те получават всичко в наследство на готово. Аман от кривочетящи историята на философията и човечеството.
181
2
 
3
 
! Отговори
Знаети ли преди 11 години
че на мюсюлманина гласът и ръцете му треперят, когато държи Корана, вие можете ли с това да се похвалите имамели ние уважение и респект през Библията. Съвземете се братя и сестри и вижте, колко е прекрасно християнството, никъде в Корана не се говори за такава Любов на Бог към хората както в Библията. Прочете те Коринтяни 13 от Новия завет и ще видети колко красиво и миролюбиво е християнството. Нека Бог е с нас.
180
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако е нормално тази Сакрална личност , педофилия и извратеност , да са я приели като нормална , и за това хомосексоализма е нормален. и да си. е.. Жените в гъ , да е нормално ?От коя гледна точка им е нормалното ? От тази и възмущението. ..
179
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е , за това българските ученици трябда да знаят за историята на Християнството , да знаят в основни линии идтината за този пророк Мохамед и другите секти .,,Да знаят няколкото доктринални разлики с католиците , което не ни дава възможност да приемем хляб и вино , в католич. Черква. Знанието е сила и българия е Християнска д-ва , Госпожо Зам. Минист. 115 секти регистр. в БГ ? Но Б-Я е Христянска мила , може и да незнаете , а ????
178
4
 
3
 
! Отговори
Blizak Iztok преди 11 години
Върховният лидер на Иран разпространи декларация, в която подчерта, че охулващият исляма филм е дело на ционизма и САЩ и че правителството на тази държава трябва да накаже хората заснели този филм и техните спонсори, за да докаже, че не стои зад поръчителите на този филм ИКНА - цитираща khamenei.ir, В името на Аллах, Всемилостивия, Всемилосърдния Всевишния повелява в Корана : "Опитват се да загасят божията светлина със своите усти, но Аллах ще възцари светлината си дори и неверниците да роптаят" Скъпи ирански народ, Велика ислямска умма, Гангренясалата ръка на враговете на Исляма още веднъж показа своята дълбока вражда и коварност чрез охулването на Ислямския пророк, и с тази луда и изпълнена с омраза и поквара постъкпа показа на яве гнева на покварените ционистките организации и общества от усилващата се в световен план светлина и сияние на Исляма. Няма по-изразителен довод срещу грознотата на тази постъпка от факта, че те са избрали най-вълнуващата, сияйна и сакрална личност от плеядата светини на този свят за обект на своите подигравки и вулгарна варварщина. Несъмнено зад тази изпълнена с диващина постъпка стоят враждебните политики на ционизма, САЩ и другите империалистически държави, които напразно се надяват, че с тези си деяния ще успеят да опорочат ислямските светини в очите на новите поколения мюсюлмани и да девалвират тяхната възвишена стойност, изкоренявайки религиозните им чувства. Ако те не бяха подкрепили предишните халки на тази дълга и опорочена верига, а именно Селман Рушди, датските карикатуристи и американските псевдосвещеници дръзнали да изгорят Корана и не бяха поръчали създаването на десетки антиислямски филми на агенциите, подкрепяни от ционистките капиталисти днес нямаше да сме свидетели на тази непоправима вина и това непростимо греходеяние. Основният заподозрян в това светотатство са ционизмът и правителството на САЩ. Политиците на САЩ ако са искренни в своите твърдения, че не са замесени в тази история трябва да изправят пред правосъдието и осъдят извършителите на това нелицеприятно и скотско деяние и техните финансови благодеятели с присъда отговаряща на мащабите на светотатството, погаврило се с чувствата на мюсюлманските народи. Братята и сестрите мюсюлмани по цял свят трябва да имат предвид, че тези обречени на провал цинизми и деяния на враговете насочени срещу Ислямското пробуждане са белег за значимоста и величието на това явление и са предвестник на ежедневното му нарастване.
177
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ,те не са се гаврили с християнската религия , те направо са рязали главите на християните . Имаше едно американско предаване , и водещия пита амер *** , ти защо стана мюсолманин? Бла бла И го пита а знаеш ли че - над главата на християнина в европа се е развявал меча , за да станат мюсолм. И черния казва " незнаех , никой не ми го е казал ". Ами за това хващат такива като теб , що не хванат мен ?
176
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде обрязват жени?
175
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами ако филма описва живота на Мохамед , той е бил и крадец , на търговски кервани , педофил ..вярно е И в много книги е описан... За да пише че Бог обещава , на ислямистите на небето 72 девственици , и всеки път ще ги право девствени , и ще живеят в богатства. Ами може ли това да е пророк ?Това го описва и арабски специалист който е запознат с корана и библията , и много араби и персиици невярват
174
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво е мнението на мюсюлманите за молитвата на Пуси Райът в православния християнски храм? За мнението на някои католици разбрахме.
173
7
 
6
 
! Отговори
до 203 преди 11 години
"Мюсюлманите никога не са се гаврили с християнската религия"Ами донякъде си прав. Те не са се гаврили с християнството, ами със самите християни. Така както и филма не се гаври с мюсюлманството, а с "пророка" Мохамед.Както виждаш прав си, ама по някакъв твой перверзен начин.
172
0
 
6
 
! Отговори
АСАНА БИЛ ГЛАДЕН преди 11 години
Повече от 14.000 бели британци се обърнаха към исляма, след като са се разочаровали от стойностите на Запада, съобщава първото авторитетно изследване на този феномен. Това бе огласено наскоро в статия на вестник Сънди Таймс, озаглавена Ислямска Британия съблазнява върхови хора. В нея се казва, че някои върхови британски собственици на имоти, медийно изявени личности и наследници на видни държавници са приели исляма. В противовес на многото такива твърдения, в Британия вярата в Бога не е мъртва, нито умираща. По-скоро, християнството е ощетявано от безпощадните атаки на светски медии, от активизирането на исляма и будизма, и от неубедителното християнско обучаване, извършвано от теолози и църковни лидери, които имат малък респект към авторитета на Библията. Нарасналият брой бели британци, обръщащи се към исляма показва, че много хора търсят вяра, която има стриктни, неизменни догми