"Нападението в Бенгази е нещо повече от акция на тълпата"

Обама: Това е признак за екстремизъм
Обновена: 25 сеп 2012 07:26 | 25 сеп 2012 07:23, Елка Василева
20
"Нападението в Бенгази е нещо повече от акция на тълпата"
Барак и Мишел Обама в шоуто на Ей Би Си. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че "без никакво съмнение" нападението срещу американското консулство в либийския град Бенгази, при което бяха убити посланикът и още трима американски служители, не е било само акция на разгневена тълпа, а признак за екстремизъм в страните, където липса стабилност.

Това е първото му подобно изявление, откакто Белият дом окачестви миналата седмица нападението като "терористична атака", съобщи Асошиейтед прес.

Първоначално президентството твърдеше, че става дума за спонтанна проява на протест срещу филма, осмиващ пророка Мохамед.

Още по темата

Обама направи изявлението по време на запис на интервю за дневното ток шоу на телевизия Ей Би Си, в което участва заедно с първата дама Мишел. Интервюто, в което се засягат политически и лични теми, ще бъде излъчено по-късно днес. Според Ройтерс с него Обама се опитва да спечели жените избирателки. През 2008 г. жените от средната класа бяха един от основните фактори в победата му на президентските избори.
Сегашната му кампания също е насочена към тях, засягайки социални теми като контрола над раждаемостта или правата на жените на здравеопазване.

Семейство Обама донесоха на водещите на шоуто, между които са журналистката Барбара Уолтърс и холивудската икона Упи Голдбърг, много подаръци като салфетки от плат от Белия дом, топки за голф, бонбони и бутилки от бирата, която президентът сам произвежда.

Обама, който днес ще произнесе реч пред Общото събрание на ООН в Ню Йорк, заяви също в интервюто, че насилието, предизвикано от филма "Невинността на мюсюлманите", е неприемливо. "Най-добрият начин да се маргинализира подобен начин на изразяване, е като се пренебрегне", посочи той и добави,че преобладаващото мнозинство от мюсюлманите в САЩ не представляват заплаха за страната. "Те искат същите неща като всички останали: възможности, децата им да учат, да имат работа, искат мир. Но в арабско-мюсюлманския свят съществуват и екстремистки тенденции", допълни Обама.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
до 10 преди 11 години
Ех еврейски мечти. Русия след Елцин ИЗГОНИ евреите. За това те сега се скъсват да плюят по всякакъв повод срещу Русия. За това я обявяват за враг номер 1.Ако управляваха евреи, това няма да се случва. Русия е страната, която ги е поставила на мястото им. Или вън от Русия. За което браво. Трябва да обменим опит как да го направим и ние.
14
0
 
4
 
! Отговори
да, бе! преди 11 години
Когато силите на НАТО демократично преследваха Кадафи и го предадоха в ръцете на "бунтовниците" за да го линчуват, в САЩ се посраха от кеф!Сага същите "бунтовници" демократично общували с тяхния посланик и ох, това е терористична атака!Като се пишат за демократи, попитаха ли с референдум либийския народ, какво точно иска?! Попитаха ли сирийския народ искат или не искат Асад, преди САЩ да го обявят за диктатор и да пратят от същите "бунтовници" в държавата им?!
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е признак че на американския посланник са му харесали дупето и нищо повече:)) а ако беше платил навреме на терористите за убиството на Кадафи нямаше да го уважават *** и нямаше да го утрепят!
12
0
 
4
 
! Отговори
Кадафи преди 11 години
Убийството на посланика в Бенгази е израз на братската любов , която изпитват либийците към миролюбивите американци...Същата любов която изпитват и египтяните, тунизийците, иракчаните, иранците, мароканците, палестинците, ливанците и мноооого други народи по света...С една дума - хрисимите американци, които и на мравката път сторват, целия свят ги обича - и майките им обича и сестрите им, абе любов необяснима...
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И КАКВО Е СТАНАЛО ТОЛКОЗ В БЕНГЪЗИ..ЛЮЛКАТА НА РЕВОЛЮЦИЯТА,ЧЕ НЕ РАЗБИРАМ!!!
10
1
 
7
 
! Отговори
морски преди 11 години
Нападението в Бенгази е израз на световното обществено мнение за политиката на САЩ!!!
9
0
 
3
 
! Отговори
ANONIMEN преди 11 години
PROVOKACIQTA SIE VA6A MISTUR PAK TYRSITE IZMISLEN VRAG ZA VOINA.NA SVETA MU PISNA OT ZULUMITE VI.A VIE OTLICHNO ZNAETE KOI E NAI SKYPIQ BIZNES VOINATA I NQMA GODINA BBEZ VOINI OT VAS USA DOLU IMPERIQTA NA ZLOTO
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Един ден САЩ ще се озоват на подсъдимата скамейка. Човечеството ще ги осъди. Но дотогава, какво ще се случи с България? Американците сами убиха посланика си, за да се върнат в Либия, този път за петрола.
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 7Русия я отпиши. Там евреите управляват още от 1917 г. Затова мълчат. От там няма да изкокне пиленцето докато Китай не ги предизвика.
6
0
 
7
 
! Отговори
Ай Ноу преди 11 години
На снимката може да видите събиране по женски. Скоро ще си сложат пижамите и ще се бият с възглавници.
5
2
 
13
 
! Отговори
. преди 11 години
Интересно как този *** носител на награда за мир би описал поведението на своята държава през последните 50 години , все с мир се занимават. Ако да защитиш религията си непрекъснато мачкана от поробителите е екстремизъм , то как трябва да наричаме безбройните машинации на САЩ и Израел из целия Близък Изток с една цел - ограбването му ! Колко невинни хора избиха ? Колко държавиха унищожиха и кога ще се спрат ? Защо европейските и руските политици мълчат ?
4
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ясно, като бял ден - американците пак си сформират война!
3
2
 
9
 
! Отговори
2 преди 11 години
Ми да си припомнят техният лаф:what goes arround,es arround...У наше селу му викаме: Квото повикало.. такова се обадило...
2
2
 
21
 
! Отговори
коко преди 11 години
Американците сами си сложиха таралеж в гащите.Сега реват ,че бодял.
1
4
 
12
 
! Отговори
БАБА ПЕНА преди 11 години
***! Посланикът е убит в тайна квартира за която само и единствено американците знаят къдее.Това говори че посланикът е бил предаден.Този човек прекалено много информация за тайните операций в Либия знаеше и трябваше да бъде заличен за да не попадне в съда в ХААГА заедно със Саркози.Следващия посланик който ще бъде ликвидиран товае човекат направил "революцията на розите" в Грузия и довел на власт *** Саакашвили.Дръзнал да воюва с руснаците той е трън в очите на бившите си хазяй.