Въпреки човешките загуби в Афганистан САЩ ще доведат операцията до победа

Премината е трагичната граница от 2 000 жертви на американската армия
1 окт 2012 09:22, Елка Василева
17
Въпреки човешките загуби в Афганистан САЩ ще доведат операцията до победа

Човешките загуби в Афганистан няма да накарат Съединените щати да се откажат от своите планове да изведат военната операция в тази страна до победа, увери говорителят на Белия дом Джошуа Ърнест, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Ърнест потвърди информацията, че въоръжените сили на САЩ са преминали трагичната граница от 2 хиляди жертви в Афганистан от началото на войната през октомври 2001 г. Той изрази съжаление, че това е станало при поредното "вътрешно нападение", извършено от афганистански войник, и отбеляза, че международните сили в страната под командването на НАТО (ИСАФ) предприемат мерки за намаляване на опасността от такива атаки.

Тези нападения по никакъв начин не отслабват ангажимента на президента на САЩ Барак Обама, на нашите въоръжени сили, на съюзниците ни да изпълнят изцяло поетите от тях ангажименти и да изпълнят успешно своята мисия, за да сложат край на войната в Афганистан до края на 2014 г., увери говорителят на Белия дом.

Ърнест уточни, че има предвид преди всичко подготвянето в пълна степен на афганистанската армия и полиция, така че те да са в състояние да поемат изцяло отговорността за сигурността в страната след предвиденото изтегляне на международните сили до края на 2014 г.

Броят на жертвите, дадени от въоръжените сили на САЩ в Афганистан, достигна 2 хиляди, след като американски войник и цивилен американски охранител бяха убити при стрелба в източната афганистанска провинция Вардак в събота. Загинали са и трима афганистански военни.

Международните сили в Афганистан под командването на НАТО (ИСАФ) съобщиха първоначално, че афганистански военнослужещ е застрелял американците, но впоследствие признаха, че обстоятелствата около инцидента са неясни. Случаят се разследва съвместно от афганистанската армия и ИСАФ.

За сравнение във войната в Ирак бяха убити 4409 американски военни. Най-малко 17 644 американски войници са били ранени в Афганистан.

Останалите страни от международната коалиция са дали над 1000 жертви от началото на конфликта в края на 2001 г. Според повечето изчисления броят на убитите афганистански цивилни възлиза на най-малко 20 хиляди. Афганистанските сили за сигурност са дали около 10 хиляди жертви. Няма надеждни данни за загубите в редиците на талибаните и останалите бунтовнически движения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези май не разбират,че във Афганистан никой не е побеждавал никога,и никой не се е измъквал без големи жертви,без значение колко голям е. Да питат милионните армии на Съветския Съюз.
14
0
 
1
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Божеее щели да стоят до край,ама кой край?До 21.12.2012 година?Нали тогава е краят?Е до тогава ще издържат,разбира се само да не разсърдят Путин защото сега само през Русия върви снабдяването им!Пакистан вече нищо не пропуска та да не сърдят Русия с техните антиракетни системи,че тогава цялата натовска армия ще оплакваме!Русия сега помага - до като САЩ са в Авганистан тя е по-спокойна за южните си граници с мюсюлманските държави!!!ПОЛИТИКА!!!:)))))))
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хамерите сами са си виновни , бой трябва по сганта с огромни ракети и бомби. Сателитите и наземните разведки да дават само кординати къде има струпване на диваци и 'таргет аплайед бомб он дъ уей'. Това е начинът за комуникация с талибаните.
12
2
 
6
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
2000 хиляди друг път в реалност са към 10-15 хиляди ,хамериканците имат една цака ,като броят загиналите ,зачитат само такива умрели в директни бойни действия ,тези които впоследствие умират от раните си ,които са повечето от жертвите им всъщност не ги броят.А пък тези които се самоубиват като се преберат пък хептем!
11
0
 
7
 
! Отговори
valya.doncheva.5 преди 11 години
Два пъти са ни замеряли Балканите с бомби.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Домакините ги гонят, но те мислят да останат до сервирането на десерта. Нагло, нагло, чак американско.
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
2000 убити и 10 000 ранени и психично увредени за цял живот. Настигат руснаците, при положение, че срещу тях не се доставят ракети ,,Стингър,, и работят в пълен международен комфорт. Да не забравяме и жертвите от другите натовски страни.
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да да ще победите,колкото и във Виетнам победихте толкова и тука ще победите ..агресорски смешници!!!!!
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колкото руснаците доведоха тяхната до успешен край толкова и тези ще го направят!
6
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ооооо 2 000 жертви, юбилей:)) голям празник е било май:)))
5
6
 
22
 
! Отговори
мунчо преди 11 години
"Въпреки човешките загуби в Афганистан САЩ ще доведат операцията до победа"-говорителят на Белия дом Джошуа Ърнест НЕЗАБАВНО да се покани в шоуто "Комиците" !!!
4
4
 
29
 
! Отговори
Велик е НАШИЯ войник преди 11 години
Кога бе, след 50 години ли? Или както победиха във Виетнам? Или в Ирак? Или където и да е...
3
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ми като източат всичкия хероин от Афганистан ще си тръгнат.там няма нищо друго
2
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а бе 10 години не ви ли стигнаха да спечелите войната бе , американос ?? уж най съвременната техника , най добре обучената армия , най голямата военна сила в света, B-2, Хоук и нз си още кво и едно талибанско племе не може да биете .
1
6
 
39
 
! Отговори
Иван Пешев преди 11 години
Гледали сме го тоя филм и във Виетнам и после в Афганистан с съветско участие , от 10 години все побеждават и най-накрая ще се изнижат като пръдливи.