Армията на Турция е в повишена бойна готовност

От седмица артилерията всеки ден обстрелва сирийската територия
Обновена: 12 окт 2012 11:46 | 11 окт 2012 21:03, Елка Василева
370
Армията на Турция е в повишена бойна готовност
Турската армия е в повишена бойна готовност. Снимка: архив, Reuters

Армията на Турция от днес е в повишена бойна готовност. Това съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на дипломатически източници от НАТО.

„Събитията в отношенията между Анкара и Дамаск се развиват по най-кризисния сценарий. Ръководството на НАТО провежда практически непрекъснати консултации за анализиране на ситуацията на турско-сирийската граница“, каза европейски източник.

Още по темата

Според данни от Лондон в началото на тази седмица в авиобазата в Диарбекир близо до сирийската граница са били прехвърлени допълнително 25 изтребителя F-16 на турските ВВС.

„Турция води нещата към създаване на зона, забранена за полети на сирийската правителствена авиация, над северните райони в Сирия“, каза източник от Международния институт за стратегически изследвания. „В този смисъл трябва да се разглеждат както прехвърлянето от Анкара на големи авиационни части към границата със Сирия, така и станалият в сряда инцидент със сирийския граждански самолет А320, изпълнявал полет от Москва за Дамаск“, каза източникът.

Според информация от британската столица от миналата седмица турската артилерия практически всеки ден обстрелва сирийската погранична територия. „Не изключваме Турция да си е поставила за задача да създаде на територията на Сирия 10-километров коридор за последващо разполагане там на лагери за сирийските бежанци“, каза експерт от един от лондонските аналитични центрове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още по темата: ТурцияСирияF-16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
5
 
3
 
! Отговори
Путин преди 11 години
Ще смачкаме анадолските плъхове ,Башар !Първо персите ще ги ударят отзад !
169
1
 
12
 
! Отговори
До 274 преди 11 години
Защо се интересуваш от икономиката на Турция?Кажи две приказки за българската икономика,земеделие,съдебна с-*** и т.н.всичко е балон под налягане!ФАЛИТО.Завистта е неизлечима болест:)
168
4
 
9
 
! Отговори
XxXxLL преди 11 години
Асад е бита карта!!!Русия подкрепя бай Асад за военната си базаза това другата седмица бай Путин ще ходи на гости при великия Ердоган(Султан Сюлейман Велики)
167
5
 
2
 
! Отговори
балон по налягане преди 11 години
Турската икономика нарасна с едва 2,9% през второто тримесечие спрямо същия период на миналата година, разкриват публикувани в понеделник данни на турското финансово министерство. Резултатът е в ярък контраст с растежа от над 8% през 2010 г. и 2011 г., пише Financial Times.Основна причина за забавянето е рязкото свиване на потреблението. През 2009 г. БВП на Турция намаля с 8.9 %
166
2
 
2
 
! Отговори
bg преди 11 години
Osta Rim-Berlin i Tokio e po-demokrati4en kup ot NATO-OTAN.
165
3
 
3
 
! Отговори
bg преди 11 години
Ako talibanite v Pazardjik napravat neshto v Bulgaria,Turcia purva 4e ni se prite4e na pomosht.
164
5
 
4
 
! Отговори
Кирил Ангелов преди 11 години
До ББ - Прав си, но плоските мозъци и нашия уроден патриотизъм подтискат здравото мислене.. а може би е просто комплекс, от който не можем да се отърсим. Но за това всичко е виновно болното ни образование...
163
6
 
11
 
! Отговори
ББ преди 11 години
примирете се и мислете трезво - Турция пак се превръща в регионална супер сила, както и една голяма сила на световно ниво. Огромно и то младо и образовано население, силна армия (неоф. имат и я дрена сила), стабилна политика, силана и бързоразвиваща се икономика - в топ 10 на световно ниво за последните 4 години... Необратим процес, умните само биха извлякли дивиденти от това, че такава сила е наш съсед, който гледа добре на нас. Факт е, че най-добрия съсед посл. години на БГ е именно Турция..
162
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а бе спокойно бе, турчата само от Русия ги е страх . като ядосат руската мечка ще заровят *** в пясъка бързо бързо. айде да не се надуват толкова с тяхната въшлива армия , Русия ако иска за два часа ще ги размаже
161
2
 
18
 
! Отговори
Стига войни преди 11 години
Турция търси войната. Принудителното кацане на самолета, обстрелването на Сирийска територия - това са се предизвикателства към световния мир. Никога агресорът не е печелил. Ако Русия спре изграждането на двете атомни централи, газта за Турция, принуди Азърите да спрат газовите доставки, Турската икономика ще пострада. Уязвимото място на Турската икономика е Измитският залив и Западен Истанбул. Турция е в грешна посока.
160
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
264 не е башибозук а аскер неграмотнико.
159
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Давай Башар, смачкай турският башибозук !!!
158
2
 
4
 
! Отговори
до 240 преди 11 години
отново си развял многократно употребените си дамски превръзки с турския полумесец върху тях в знак на поредната порция глупости.
157
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
При една война *** ще видят сметката на руснаците. Там е работата, че руснаците имат ядрено оръжие а *** нямат. Но Турция и Русия никога не биха водили война заради някаква си Сирия защото имат големи финансови интереси един друг.
156
0
 
1
 
! Отговори
До .232 преди 11 години
До .232 ТОВА СЕГА ЛИ ГО ИЗМИСЛИ ИЛИ ИСКАШ ДА Е ТАКА
155
1
 
2
 
! Отговори
ДО 236 преди 11 години
До Анонимен:ОТ КЪДЕ ВИДЯ ЧЕ Е *** ДА НЕ СИ МУ ДУХАЛ .
154
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 254! "Днес Сирия, утре България, всичко върви по план!"Прав си, но планът има нова актуализация - краят на Турция! Малко към България, малко към Гърция, малко към Кипър и доста - към Кюрдия!
153
2
 
4
 
! Отговори
do 248 преди 11 години
Samo ne govori ot imeto na vsichki bulgari - pomacite sa 10 puti po-chestni i po-rabotlivi ot nas - istinskite bulgari. Imam priqteli pomaci - na vsekigo pojelavam takiva priqteli. Ne sa predatelcheta prodajni kato nas. I mileqt za Bulgaria poveche ot vsichkite ni politici nakup.
152
6
 
5
 
! Отговори
BEZ преди 11 години
Dnes Siria utre Bulgariq. Vsichko vurvi po plan.
151
5
 
4
 
! Отговори
Миризливия мокасин преди 11 години
Най-вероятно Турция ще бъде предизвикана да нападне Сирия и Сирия ще падне... както казва още Ванга.Да живее България !