Обама с рекорд – събрал 1 млрд. долара за кампанията си

При ранното гласуване в САЩ настоящият президент води на Мит Ромни
Обновена: 27 окт 2012 09:36 | 27 окт 2012 09:35,
43
Обама с рекорд – събрал 1 млрд. долара за кампанията си
Снимка: архив, Reuters

Барак Обама, който се кандидатира за втори мандат на президентските избори на 6 ноември, е първият политик в историята на САЩ, който е успял да събере за предизборната си кампания над 1 милиард долара, съобщи снощи телевизия Ей Би Си. Сумата от 1 милиард долара била надхвърлена в сряда.

Събирането на дарения за кампанията на Обама започна през април миналата година. Телевизията припомни, че Обама неведнъж е критикувал влиянието на "големите пари" върху резултатите от изборите.

Неговият основен съперник, кандидатът на Републиканската партия Мит Ромни, досега е събрал 950 милиона долара. Според експерти на телевизията изборите на 6 ноември ще са най-скъпите в историята на САЩ - двамата основни претенденти ще изразходват за предизборните си кампании общо над два милиарда долара.
Според резултатите от проучване за нагласата сред американските избиратели, гласували преди датата на вота, президентът на САЩ Барак Обама води с 54 срещу 39 на сто от гласовете.

Досега са гласували около 18 на сто от регистрираните гласоподаватели. До 6 ноември се очаква броят на гласувалите предварително да достигне 40 на сто, посочва Ройтерс.

Обама успя да спечели значителна преднина на предишните президентски избори през 2008 г. благодарение на гласовете, подадени предварително, посочва агенцията. Сега и двамата претенденти активно призовават привържениците си да дадат гласа си колкото е възможно по-рано.

Самият Обама стана и първият действащ президент, който гласува за себе си преди датата на изборите.

Ранното гласуване - чрез електронна поща или лично - в САЩ започна още през септември в някои щати и вече е набрало инерция практически във всички 50 щата.  В някои от щатите, например Айова и Охайо, където по традиция изборните резултати се смятат за ключови, нивото от 40 на сто ранно гласували вече е надхвърлен, заявил за Ройтерс Майкъл Макдоналд, преподавател по политология в университета "Джордж Мейсън" във Вирджиния, съобщава БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: Барак ОбамаМит Ромни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
Alert 5 преди 11 години
САЩ са пред спечелване на още един голям конкурс в Индия легендарният Chinook се очертава по-евтин в сравнение с руския Ми-26. Според индийски източници офертата на Boeing в тендера , както като цена за закупуване, така и като разходи за целия жизнен цикъл на вертолетите Chinook, са по-ниски от тези на Ми-26. Двата хеликоптера бяха допуснати до финалната фаза след като индийските ВВС извършиха многобройни интензивни изпитания във всякакви условия.Конкурсът е за доставка на 15 вертолети. Това ще е втора победа за американски хеликоптери Индия е пред сключване на договор на стойност около 1.4 милиарда долара за закупуване на 22 бойни вертолета AH-64D Apache Longbow, като другият краен участник бе руският Ми-28.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
човекът подписал декрет за задължително имплантиране на чип в главата за медицинско обслужване RFID до 23 март 2013 г. !? Но дали ще се използва за медицинско обслужване или за следене и манипулация на мозъка? това е той обамата. след това и в европа.
39
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
39. Далеч си от Америка много. Всеки иска да живее с някаква сигурност . Това не е общество както е било през 1930., като останеш без работа от кризата , да си умиращ. И да се хвърлят от някой етаж. Исканията на хората са нормални и човешки. На младите също - да имат не толкова скъпо образование и работа !! Разли
38
1
 
3
 
! Отговори
Сектант vs. Барак преди 11 години
Барак Хусейн Обама пак ще спечели изборите.Ония ненормалния сектант Ромни няма да може да победи Хусейн Обама.
37
2
 
1
 
! Отговори
Перко Наумов преди 11 години
Деградиралия извратеняк Бил Клинтън е емблема на Обамовия комунизъм описан в животинската ферма на Оруел и не случайно гласува на рожденния на Хилари!Над 50% от USA са деградирали *** силно мразещи социалната справедливост и силно искащи социализъм който да ги издържа!USA-народът и преди и сега е най-деградиралия в целия свят и в книгата на Оруел;"Фермата", много точно е описан техния напън да строят комунизъм!
36
3
 
1
 
! Отговори
bg преди 11 години
Kojata mu e negurska ama ushite mu sa evreiski.
35
3
 
1
 
! Отговори
bg преди 11 години
*** Romni nema evreiska jilka,dokato *** Obam ima evreiska jilka.
34
3
 
1
 
! Отговори
bg преди 11 години
Evreiskio ***-merzavec Barak Obam 4e bude preizbran.
33
3
 
1
 
! Отговори
bg преди 11 години
Barak Obam e ***.
32
1
 
2
 
! Отговори
!!! преди 11 години
OBAMA!!!!
31
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В АМЕРИКА БЕЛИ НЯМА......... ТАМ СА САМО ГНУСНИ ЕВРЕИ(СЕМИТИ) ТАКА ЧЕ ЗА КАКВИ БЕЛИ ГОВОРИТЕ ВИЕ? ХАХАХА БЕЛИ В АМЕРИКА..... ХАХАХХА ПО ГОЛЯМ ВИЦ НЕ БЯХ ЧЕЛ.... АМЕРИКА Е БЪКАНА С ГНУСНИ ЕВРЕИСКИ ИЗЧАДИЯ ТЕ ВИКАТ ЧЕ ИМАЛО БЕЛИ ХАХАХАХХАХА
30
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какво стана с дипломата на Обама? май *** е с трети клас :)
29
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГЕРБ са протурска и проциганска партия и стимулират високата раждаемост сред *** и ниската раждаемост сред българите, както и масовата емиграция на българи от България.
28
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Следващият президент на България ще е от турски или от *** произход. И сега *** и турците вече са повече от българите като избиратели, а и сегашният президент е *** от ГЕРБ.
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
СПОРЕД ВАС НОРМАЛНО ЛИ ЩЕ БЪДЕ СЛЕДВАЩИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ ДА Е ОТ ТУРСКИ ЕТНОС?
26
1
 
5
 
! Отговори
ЦИОН преди 11 години
Широко прокламирания "различен президент" Обама всъщност се оказа черно копие на белите си предшественици. Обама не е нито по-умен, нито по-миролюбив, нито по-демократичен от Рейгън, Клинтън и Буш. Афроамериканският му произход идва да покаже колко голяма демокрация е САЩ и как там може да им бъде президент и чернокож. Циркът ще продължи с пълна сила. Черното момче ще остане президент на САЩ по същите причини, по които бе назначен и за първия си мандат.Президентите на САЩ са кукли на конци.
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма бежанци от Америка към България ..пазете си южната граница от радикални ислямисти .... Всъщност Българското правителство ги пуска и ги подкрепя !
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
21. Ако такива държави като САЩ , Русия , се разлагат ...То България е отдавна - бунище. Погрижи се за БГДругите се грижат за техните си .
23
1
 
5
 
! Отговори
no3HaT преди 11 години
A Ivan Kostoff gi subra i dori bez kampania...
22
0
 
3
 
! Отговори
ж преди 11 години
Къде ги бере да ходя и аз да си берна?