Обама с рекорд – събрал 1 млрд. долара за кампанията си

При ранното гласуване в САЩ настоящият президент води на Мит Ромни
Обновена: 27 окт 2012 09:36 | 27 окт 2012 09:35,
43
Обама с рекорд – събрал 1 млрд. долара за кампанията си
Снимка: архив, Reuters

Барак Обама, който се кандидатира за втори мандат на президентските избори на 6 ноември, е първият политик в историята на САЩ, който е успял да събере за предизборната си кампания над 1 милиард долара, съобщи снощи телевизия Ей Би Си. Сумата от 1 милиард долара била надхвърлена в сряда.

Събирането на дарения за кампанията на Обама започна през април миналата година. Телевизията припомни, че Обама неведнъж е критикувал влиянието на "големите пари" върху резултатите от изборите.

Неговият основен съперник, кандидатът на Републиканската партия Мит Ромни, досега е събрал 950 милиона долара. Според експерти на телевизията изборите на 6 ноември ще са най-скъпите в историята на САЩ - двамата основни претенденти ще изразходват за предизборните си кампании общо над два милиарда долара.
Според резултатите от проучване за нагласата сред американските избиратели, гласували преди датата на вота, президентът на САЩ Барак Обама води с 54 срещу 39 на сто от гласовете.

Досега са гласували около 18 на сто от регистрираните гласоподаватели. До 6 ноември се очаква броят на гласувалите предварително да достигне 40 на сто, посочва Ройтерс.

Обама успя да спечели значителна преднина на предишните президентски избори през 2008 г. благодарение на гласовете, подадени предварително, посочва агенцията. Сега и двамата претенденти активно призовават привържениците си да дадат гласа си колкото е възможно по-рано.

Самият Обама стана и първият действащ президент, който гласува за себе си преди датата на изборите.

Ранното гласуване - чрез електронна поща или лично - в САЩ започна още през септември в някои щати и вече е набрало инерция практически във всички 50 щата.  В някои от щатите, например Айова и Охайо, където по традиция изборните резултати се смятат за ключови, нивото от 40 на сто ранно гласували вече е надхвърлен, заявил за Ройтерс Майкъл Макдоналд, преподавател по политология в университета "Джордж Мейсън" във Вирджиния, съобщава БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: Барак ОбамаМит Ромни
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ванга си го каза ,че последния президент на умиращата империя ще е черен ,ама еврействащите седераси си въобразяваха ,че тоя статист Ромни ще спечели ,няма такова нещо кукловодите са решили ,че Обама остава до *** на разлагащия се труп сащ
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обама имаше тези пари и на първото кандидатстване за Президент. Имам познати , който направиха дарение за $10,000.- имат Английски произход. Баба му е Ирландка .
19
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами те нали си ги печатат доларите за щяло и нещяло, не милиард, а и трилион ще си принтне ако има достатъчно хартия и мастило :)
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И от къде *** ги събра тези пари? От евреите може би. Ах къде е великия Шикългрубер да им покаже на *** за какво иде реч.
17
1
 
1
 
! Отговори
За Обама преди 11 години
Бялата интелегенция , която е много повече от милионерите на Америка ( , сред милионерите има и черни ) ако болшинството от тях излязат и гласуват , Обама ще победи !!
16
3
 
1
 
! Отговори
Белите гласъвар преди 11 години
Най вече за Обама .радвам се че вчера моето семейство гласъва предварително за Обама.Още 4 ри гласа . Никога до сега не съм смятала , че е толкова важно да се гласува.
15
3
 
2
 
! Отговори
Успух Обама и- МИР преди 11 години
Дано спечели Обама, дано спре войната в Сирия, дано не се разраства и дано занапред човечеството да не води войни, достатъчни са природните бедствия и злите хора
14
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
САЩ са пред разпад или нова гражданска и расова война. Белите поддържат Ромни, а *** и *** са за Обама.
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Корупцията в щатите е ужасяваща.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е изненада като САЩ са на първо място в света по брой на милионери. САЩ имат 12 милиона милионера и 50 милиардера. За тези хора кризата се изразява как с няколко милиона долара дадени за Обама или Ромни да откраднат още 100 милиона през следващите 4 години.
11
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 11 години
vie koia durjava bihte iskali da durji svetvnia kontrol. ili si milite 4e drugite sa po razli4ni.v kitai ima super bogatashi deto i na polovina ne spodeliat ospehite si s ostanalite hora.rusia da ne govorim iaponcite sa fanatici koreite sa kukuvci germancite she se zatriat skoro ot lubov kum sekvi otrepki
10
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако се върнете назад и видите какви декрети е подписвал всеки един от президентите на САЩ ще видите, че политиката им защитава богатите и се управлява от тях. Целите им са само милиардите и трилиони печалба на всяка цена по цялата земя, ако може и в космоса. Независимо от коя партия е президента! За тях човешкият живот е нищо и всичките им приказки за народа са една гротеска и цинизъм. САЩ не са ни приятели и това трябва да се разбере ясно и недвусмислено! Все едно е кой е президента!
9
2
 
2
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
Za XP -> "Regional and Language options" v Control panel i na stranica "Languages" da izberete "Details".Za "Input Language" izberete "Bulgarian", a za "Keyboard layout/IME"Za win 7 -> pak tam
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С тия кинти България ще си плати пенсиите за 1-2 години.
7
1
 
8
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Чернилката ще спечели - не защото американците много го харесват, а защото го харесват евреите на Уол Стрийт.Както фалшифицираха преди 12 години изборите и сложиха *** Буш, така ще направят и сега.Що се отнася до Китай - такива приказки, само че с адрес Япония имаше и в началото на 80-те и се очакваше до началото на 90-те Япония да е първата икономика в Света. Но не станаНе залагайте на Китай - целият износ,на който се крепи "чудото" зависи от САЩ.
6
1
 
11
 
! Отговори
do 3 преди 11 години
Като си програмист случайно да знаеш как се кирилизира клавиатура?
5
5
 
4
 
! Отговори
Мао преди 11 години
Следващият президент на САЩ независимо кой е , в края на мандата ще бъде президент на вече втората по големина икономика в света. Спарвка : МВФ 2016 Китай измества САЩ.
4
6
 
5
 
! Отговори
гъзоподаване преди 11 години
Вие двамцата що не лапате кафявата *** на Обамата.
3
8
 
5
 
! Отговори
1 преди 11 години
kvi gladni kade gi ima tam kadeto ne mislat s glavite si i praviat po 10 decali i az da naprava 5 deca i az she stana gladen nisho 4e sum programist.
2
8
 
14
 
! Отговори
Пъзел преди 11 години
1 млрд. долара за кампания....а толкова гладни и бедни има...Демократите от чифутската земя съвсем са изтрещели!