Си Цзинпин е новият генерален секретар на Китайската комунистическа партия

Новият лидер посочи корупцията за най-належащ проблем
Обновена: 15 ное 2012 09:08 | 15 ное 2012 09:04, Петя Славова
4
Си Цзинпин е новият генерален секретар на Китайската комунистическа партия
Снимка: БТА

Си Цзинпин бе избран за генерален секретар на Китайската комунистическа партия, предадоха световните агенции.

59-годишният Си Цзинпин заменя на лидерския пост 69-годишния Ху Цзинтао. Той оглавява и комисията за надзор на Народноосвободителната армия (китайските въоръжени сили). Очаква се през март той да замени Ху Цзинтао и на поста президент на Китай.

Още по темата

През последните пет години Си Цзинпин бе вицепрезидент на Китай.

Като най-належащия проблем, пред който е изправена Китайската комунистическа партия, Си Цзинпин посочи корупцията, съобщи ДПА.

"Цялата партия трябва да бъде нащрек", заяви Си Цзинпин пред репортери в първото си публично изказване след избирането му на поста от първия пленум на ЦК на ККП след приключилия вчера 18-и конгрес на партията. Сред другите належащи проблеми пред комунистическата партия Си Цзинпин посочи формализма и бюрокрацията. "За да се справим с тези проблеми, ние трябва преди всичко да имаме достойно поведение", изтъкна новият партиен лидер, който призова също за налагане на строга дисциплина и поддържане на тесни връзки с народа.

Вече е известен и новият състав на Политбюро на Китайската комунистическа партия, което ще управлява Китай през следващите 10 години. От досегашните девет члена то е намалено на седем. В него влизат Си Цзинпин, Ли Къцян, Чжан Дъцян, Юй Чжъншън, Лю Юншан, Ван Цишан и Чжан Гаоли, съобщи държавната агенция Синхуа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде сега,да сте влизали в партийния дом и да сте виждали залите там,не са по-зле от китайските. Още повече че ще местят параментът в партийния дом...
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не бързай да съжаляваш , там има милиони които живечт все още в пещери , точно в пещери не те лъжа и аз се учудих като разбрах , от тези 1.5 млрд народ едва ли има и няколко процента , които да са добре останалите са зле , там всичко предстои
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
уважавай себе си за да те уважават и другите
1
4
 
13
 
! Отговори
българче преди 11 години
Само като им гледам залата и започвам да съжалявам че съм се пръкнал в една напреднала капиталистическа България