Предложиха на Депардийо къща и министерски пост

Актьорът беше посрещнат като герой в руската република Мордовия
Обновена: 8 яну 2013 14:58 | 7 яну 2013 07:57,
109
Предложиха на Депардийо къща и министерски пост
Депардийо размаха новия си руски паспорт Снимка: Reuters

Френският актьор Жерар Депардийо, който в събота получи руски паспорт по решение на президента Владимир Путин, вчера беше посрещнат с огромни почести в руската република Мордовия, където му предложиха къща, жителство и министерски пост, съобщи Франс прес.

Мордовската столица Саранск беше първият град, който актьорът посети като руски гражданин, отбелязва ИТАР-ТАСС. В 300-хилядния Саранск Депардийо беше посрещнат по всички правила на знаменитото мордовско гостоприемство - на летището дойдоха лично ръководителят на републиката Владимир Волков, председателят на парламента Владимир Чибиркин, кметът Пьотър Тултаев. Жени в традиционни носии поднесоха на госта блини и
пяха народни песни. "Жерар Депардийо беше посрещнат като герой" в Саранск, посочи журналист от руската новинарска телевизия "Русия 24", който добави, че актьорът пристигнал в републиката, за да празнува Коледа по Юлианския календар.

Веднага след пристигането си Депардийо размаха новия си руски паспорт пред тълпата оператори и фоторепортери, които го чакаха на летището под снега. "Много съм доволен, тук е много хубаво", заяви актьорът, цитиран от агенция Интерфакс.

Още по темата
По време на среща с жители на Саранск в театъра за опера и балет Депардийо получи от Владимир Волков предложение да се засели в Мордовия, да си избере жилище или място, където да си построи къща, насред гората и близо до река, предаде ИТАР-ТАСС. Според местен източник, цитиран от агенция Риа Новости, лидерът на републиката дори предложил на актьора да стане министър на културата на Мордовия. "Ако г-н Депардийо пожелае, ние можем да му предложим този пост", заявил Волков.

На излизане от театъра разчувствали се граждани подариха на актьора две котенца. Мордовия е известна не толкова с туристическите си забележителности, колкото с двайсетината затворнически лагерa, разположени на територията й и изградени през сталинската епоха, отбелязва Франс прес. Една от двете млади пънкарки от групата Пуси райът, осъдени на две години трудов лагер заради тяхната пънк молитва срещу Путин в московски храм през февруари 2012 г., изтърпява наказанието си в Мордовия.

Руските медии, които отразяват нашироко визитата на Депардийо, не уточняват колко време френският актьор смята да остане в Русия. Депардийо трябва да се яви във вторник в парижки съд във връзка с дело за шофиране в нетрезво състояние в края на ноември.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама той си и прилича на руснак.
32
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не знае какво го очаква, като го залеят с просби за парички, нали каза, че бил фен на камунизъма. Ама, че ***.
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 32Qualis dominus, tales servi. - Какъвто господарят, такъв е и слугата.Римляните имат и тази.
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До hes: Римляните имат и друга - Ubi bene ibi patria.
29
7
 
26
 
! Отговори
смок преди 11 години
Това е звучен шамар по бузата на западната демокрация... Само до преди 20-на години това беше невъзможно! Трябва да се замислят *** на Запад защо става така!
28
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тва е то новия свят след 21.12.2012, къде го влече душата на човек там ходи.Не си мислете, че е само заради парите.
27
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
къв е тоя червендалест чичко...прилича на кръчмар дето коли агнета :Д
26
5
 
15
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Пиянде ли е не знам, ама е милиардер . И паричките му ще се влеят в икономиката на Русия, вместо Оланд да вземе 75% от тях. То и у нас Дянков с тия лихви на депозитите е принудил не един и двама богаташи да си изкарат капитала от българските банки. Лакомо дупе кръв с$ре.
25
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По повод на коментарите, че в Русия вече има едно пиянде повече ще ви подсетя за поговорката: Краставите магарета през девет баира се намират!
24
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Супер, като малка си пишех години наред с едно момиче Тамара от Саранск. Това е Мордовска автономна република в Русия.Ей, тия парцали ще пукнат от яд, че не отиде в загубената им америка. Да живее Русия !!!
23
0
 
22
 
! Отговори
До Катето преди 11 години
Катенце, душице - мордовци, не молдовци. Нямат нищо общо Молдова и Мордовия. Не само секс мила, наблягай и на четенето.
22
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде видя унижение на Франция бе. Някой си френски *** тръгнал да се прави на ***. Да, всичко това можеше да бъде направено без много шум. А то си стана - цирк. И дай сега да величаеме Депърдьо и клоунадата.
21
3
 
7
 
! Отговори
Ку-ку ! преди 11 години
До jHUАми, вероятно, защото тези руснаци не са известни, колкото Жерар Депардийо ! :)Между другото големият артист не е единственият французин получил руски паспорт. Франция е на първо място по желаещи да получат руско гражданство.
20
4
 
11
 
! Отговори
вили преди 11 години
Как ли би звучало имено му на руски: Жора Депардиев....
19
8
 
5
 
! Отговори
jHU преди 11 години
А само миналата година 18654 руснаци са поискали френско гражданство. 654 са го получили. Ама не е новина-сензация.
18
15
 
3
 
! Отговори
KATETO преди 11 години
Moldovcite sa se poburkali. Chudo golqmo, edno piande poveche v stranata im.
17
8
 
5
 
! Отговори
Коко преди 11 години
Ей банални станаха с тоя Депардийо
16
4
 
10
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
хехе, виждате ли какво става когато посягате към парите на богатите, а беднаци? знам че всички вие, дето изпадате в умиление от тая новина, с удоволствие бихте приветствали 75% данък за богатите, като тоя дето изгони депардиьо от франция. данъка впрочем вече е отменен. французите се уплашиха че ще останат без елит, но малко късно, както каза един от многото френски емигранти "не е до парите, а до нетърпимостта на французите към богатите". който мрази богатите, става ***, това е положението
15
8
 
8
 
! Отговори
извод преди 11 години
Човекът си е фен на водката, в Париж не можеш да се наливаш всеки ден до безпаметност.
14
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ние каним турците да ни включат отново в бъдещата си Оманска империя.