Предложиха на Депардийо къща и министерски пост

Актьорът беше посрещнат като герой в руската република Мордовия
Обновена: 8 яну 2013 14:58 | 7 яну 2013 07:57,
109
Предложиха на Депардийо къща и министерски пост
Депардийо размаха новия си руски паспорт Снимка: Reuters

Френският актьор Жерар Депардийо, който в събота получи руски паспорт по решение на президента Владимир Путин, вчера беше посрещнат с огромни почести в руската република Мордовия, където му предложиха къща, жителство и министерски пост, съобщи Франс прес.

Мордовската столица Саранск беше първият град, който актьорът посети като руски гражданин, отбелязва ИТАР-ТАСС. В 300-хилядния Саранск Депардийо беше посрещнат по всички правила на знаменитото мордовско гостоприемство - на летището дойдоха лично ръководителят на републиката Владимир Волков, председателят на парламента Владимир Чибиркин, кметът Пьотър Тултаев. Жени в традиционни носии поднесоха на госта блини и
пяха народни песни. "Жерар Депардийо беше посрещнат като герой" в Саранск, посочи журналист от руската новинарска телевизия "Русия 24", който добави, че актьорът пристигнал в републиката, за да празнува Коледа по Юлианския календар.

Веднага след пристигането си Депардийо размаха новия си руски паспорт пред тълпата оператори и фоторепортери, които го чакаха на летището под снега. "Много съм доволен, тук е много хубаво", заяви актьорът, цитиран от агенция Интерфакс.

Още по темата
По време на среща с жители на Саранск в театъра за опера и балет Депардийо получи от Владимир Волков предложение да се засели в Мордовия, да си избере жилище или място, където да си построи къща, насред гората и близо до река, предаде ИТАР-ТАСС. Според местен източник, цитиран от агенция Риа Новости, лидерът на републиката дори предложил на актьора да стане министър на културата на Мордовия. "Ако г-н Депардийо пожелае, ние можем да му предложим този пост", заявил Волков.

На излизане от театъра разчувствали се граждани подариха на актьора две котенца. Мордовия е известна не толкова с туристическите си забележителности, колкото с двайсетината затворнически лагерa, разположени на територията й и изградени през сталинската епоха, отбелязва Франс прес. Една от двете млади пънкарки от групата Пуси райът, осъдени на две години трудов лагер заради тяхната пънк молитва срещу Путин в московски храм през февруари 2012 г., изтърпява наказанието си в Мордовия.

Руските медии, които отразяват нашироко визитата на Депардийо, не уточняват колко време френският актьор смята да остане в Русия. Депардийо трябва да се яви във вторник в парижки съд във връзка с дело за шофиране в нетрезво състояние в края на ноември.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този форум е пълен с комунисти.Сякаш целия пленум на БКП е тук.
72
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Меко казано "РОДОЛЮБЕЦ"
71
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Казват за французите,че са отявлени националисти.Но щом става дума за пари националната гордост изчезва яко дим.Та и наш Жанчо нали е милионер,не си дава току-така паричките.Та нали Родината му е дала и направила от него това,което е.Богатите да свикват.При този световен глад,на някой им червясват парите.Не е справедливо.Настъпва новия световен ред.Първите лястовици дойдоха.
70
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не е глупав Депардио. Иска да е на страната на печелившите като започне третата световна скоро.
69
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви *** има в този форум не е истина просто.Какво значение има в коя държава е отишъл да живее Депардийо,човека е постигнал много изкарал си е парите с труд плаща си данъците и може да отиде където си поиска.Защо трябва да живее в една държава която иска да му бъде шеф?
68
8
 
16
 
! Отговори
Какво... преди 11 години
този човек търси истински живот, а не лицемерни усмивки от самохвални фанфарони, които ти забиват кинжала безмилостно в гърба при първа възможност !
67
3
 
6
 
! Отговори
нечовек преди 11 години
А тоз маймун ЧИНГЕНЕ *** да вземеш да го боцнеш.А *** ! Триеш за щяло и нещяло коментари,а този *** го оставяш да пише.....Марш в Анадола !
66
2
 
13
 
! Отговори
нечовек преди 11 години
Всичко прекалено е глупаво.Глупав е и Оланд,не може да вземаш 75% данък богатство,с който да храниш търтеи. Депардийо е национално богатство,което трябва да се пази (което не значи да му се дава индулгенция за грехове,минали и бъдещи).Ако е карал пиян да си плати !!!Обърка се светът!!
65
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Една от двете млади пънкарки от групата Пуси райът, осъдени на две години трудов лагер заради тяхната пънк молитва срещу Путин в московски храм през февруари 2012 г., изтърпява наказанието си в Мордовия." не е заради пък молитвата, а заради *** изпълнение на тъпата песен в храм. тези долни курволяци дето дори и не могат да пеят то беше единствения начин да бъдат забелязани.
64
7
 
3
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Като чета коментарите разбирам, че потомците на крадливите дрипливи конекрадци и разбойници в България не са измрели съвсем. Но никога не е късно, да се отървем от тюркската ***, наречена в историята "ВУЛГАРИ".
63
5
 
9
 
! Отговори
ФАКТ преди 11 години
Факт е, че най- малко от 200 години Лусия е трън в *** на запада. И използва всяка тема, всяка дума и всеки случай да плюе и да се *** от яд. ФАКТ.
62
12
 
6
 
! Отговори
Chikatilo преди 11 години
Вижте снимката....прилича на наш ***...оял се дебел и нахален......и за него скоро ще четем ''скръбни'' вести . Франсе заухаво :)
61
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще го видим колко ще издържи Депардио.Руснаците са като нас- не обичат кадърните и свободомислещите.А и за тях той винаги ще си остане капиталист.Само да внимава и да не започне изказвания за свободата на словото в Русия, че тогава...както е вече официален гражданин на Русия...направо не ми се мисли.
60
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Никога не е късноПрав си man, но ти какво си очаквал от руснаците?Те там след 1917г. нямат нищо достойно и свястно.Само идиотизми.
59
2
 
14
 
! Отговори
do Жора преди 11 години
Каква безнравственост бе Жора, какви пет лева? Цял живот е работил човека - плащал ли си е данъците - плащал ги е, плащал ли е в социална система, плащал е, получил ли е нещо - нищо не е получил от тази система освен нови данъци.. Защо този, които работи цял живот не трябва да печели, а разни бюрократични *** да определеят колко равно бедни да сме... Френската данъчна система е пълна перверзия, така че първо се запознай с нея да видиш що е то безнравственост
58
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Депардио направи много глупава постъпка.А руснаците реагират типично по ***.Видите ли колко е гнил капитализма, че идват в прекрасната ни родина, където сме изградили комунизма, да живеят.Депардио само им прави ненужна реклама на тези диваци.
57
5
 
13
 
! Отговори
Do dolnite преди 11 години
Depardio ne e predatel, a svetovno izvesten artist i multimilioner
56
8
 
7
 
! Отговори
Киркорчо преди 11 години
Забравих още, че в Мордовия има 20 затвора, още от сталинско време и там сега е две момичета от скандалистките "Пуси райт". Може би има връзка, трябва да помисля.
55
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както и да се погледне, едва ли това е постъпка, която французите ще приветстват - и леви и десни.
54
6
 
9
 
! Отговори
Киркорчо преди 11 години
Аз съм нямам нищо против, ако президент на Мордовия Волков, ще дари на Жерар своя къща,обаче той подарява нов апартамент в новия блок. У този ръководител-Волков изпокъсвало покрив направо! (Сорвало крышу от безнаказанности). Той мисли, че всичко е негово! Слага се впечатление, че в Русия няма на кой повече да дава опартаменти, освен на мултимилионерите. Лош PR.