103 арестувани при най-голямата операция срещу трафик на хора в ЕС

Трафикантите, базирани в Косово, са прехвърляли мигранти в Европа
31 яну 2013 09:40, Елка Василева
5

Европейските полицейски служби са арестували координирано над 100 души в десет държави в най-голямата операция срещу мрежа за трафик на хора в историята на Европейския съюз, предаде Ройтерс.

Над 1200 служители на реда са провели операции на 117 места едновременно и са арестували 103 души, след като над десет страни са си сътрудничели в продължение на година и половина за залавянето на трафикантите. Арестувани са заподозрени в Унгария, Германия, Гърция, Косово, Полша, Словакия, Турция, Франция, Хърватия и Чехия, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Трафикантите, които са били базирани в Косово и са имали връзки с турския подземен свят, се били специализирали в трафика на мигранти в Европа от Близкия изток, особено от Либия, Сирия и Ирак, срещу хиляди евро на човек, заявиха днес полицаи на пресконференция в Унгария.

Мигранти, включително деца, са били натъпквани в тесни пространства в туристически автобуси, камиони и кораби, а понякога е трябвало да бродят през гори през зимата, за да преминават през границите, казаха в презентациите си полицейски
шефове от различни страни. Понякога мигранти са умирали по пътя, като при един от тези инциденти 16 души се удавили в река Тиса близо до сръбско-унгарската граница през 2009 г., казаха полицаи.

Те заявиха, че около 20 членове на организацията остават неизвестни и обещаха да заловят и тях. Полицаите отбелязаха, че имат информация, която може да ги отведе до други мрежи за трафик, добавяйки, че европейското сътрудничество срещу този вид престъпност все повече се подобрява, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
bg преди 11 години
Trafikantite ot Kosovo sa izdignali pametnik na Bil Klinton.Zashto trafikantite ot Turcia oshte ne sa izdignali pametnik na Bil Klinton?Chestno li e tova?
2
0
 
0
 
! Отговори
Спец преди 11 години
Добре де, защо пак бъркат пониятията - "трафик на хора" и "каналджийство" са различни неща. Този случай касае мрежа на каналджии!
1
4
 
0
 
! Отговори
!!!!! преди 11 години
Тази статия е провокация и иска са омърси най-милите и дружелюбни хора на света !!!