Писториус избухна в плач, обвиниха го в убийство

Прокуратурата твърди, че престъплението е предумишлено
Обновена: 15 фев 2013 14:58 | 15 фев 2013 14:10,
79
Писториус избухна в плач, обвиниха го в убийство
Оскар Писториус ридае в съдебната зала, след като чу обвинението. Снимка: Reuters

Южноафриканският атлет Оскар Писториус избухна в плач в съда, след като му повдигнаха обвинение за убийството на приятелката му Рийва Стийнкамп, съобщи БиБиСи.  29-годишната моделка беше застреляна от него в дома му близо до Претория в четвъртък.

Писториус закри лицето си с ръце и заплака, когато чу обвинението в съда. Прокуратурата твърди, че става дума за предумишлено убийство.

Във вторник съдът ще трябва да реши дали атлетът да бъде пуснат под парична гаранция, дотогава 26-годишният Писториус остава в ареста.  

Още по темата
В съдебната зала бяха сестра му Ейми, брат му Карл и баща му Хенке. В съда Писториус не каза нито дума. 

На влизане Писториус криеше лицето си от медиите със сакото си. Експертите продължават огледа в дома му, където се е разиграла трагедията. Там беше намерен и 9-милиметров пистолет, с който най-вероятно е извършено убийството.

В момента се извършва и аутопсия на тялото на приятелката на атлета, но от полицията обявиха, че резултатите няма да бъдат оповестявани публично. 

Първоначалната информация бе, че спринтьорът с протези на двата крака е помислил Стийнкамп за крадец и затова я е застрелял, докато тя му подготвяла изненада за Свети Валентин.

Днес обаче  медии в Южна Африка писаха, че тялото на Рийва е било намерено в банята, след като е била простреляна 4 пъти през вратата, по която имало следи от куршуми. Не е ясно обаче дали вратата е била заключена при стрелбата.

Писториус избухна в плач, обвиниха го в убийство
Оскар и Рийва Снимка: архив, Reuters

Арестът на Писториус шокира цяла Южна Африка, където той се смята за национален герой. Двамата с Рийва имат връзка от ноември 2012 г.

Той написа история на Олимпийските игри в Лондон миналата година, след като стана първият атлет с двойна ампутация, който се е състезавал с атлети без увреждания. 

26-годишният Писториус е признат за най-бързия човек без крака.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
18
 
! Отговори
king_for_a_day преди 11 години
Защо всички единодушно приехте, че е предумишлено убийство? От Хорейшо нагоре сте.Я помислте малко - ако са имали връзка от ноември 2012, той за три месеца, кога е имал време толкова безумно да се влюби, после тя да му изневери, че после да замисли и извърши убийство... къде - в собствения си дом, със собственото си оръжие. Нещата никога не са толкова прости, колкото изглеждат на пръв поглед. Изчакайте процеса. Ама вие вече го осъдихте и обесихте...
13
5
 
25
 
! Отговори
Една преди 11 години
Не знам защо трябва да я убива,нито му е жена,нито нищо.Просто ако не я харесва й казва,че се разделят и точка.А и той не може да е човек,който не е в състояние да се контролира.Затова ми се вижда всичко това много странно.Жалко и за двамата.
12
1
 
23
 
! Отговори
45т преди 11 години
Много неща не се казват в новината. Първо, той твърди, че я е помислил за крадец. В Африка престъпността е извън контрол, вярвате или не, по-зле от България. Ако си богатташ се пазиш сам, защото освен, че ще те ограбят, ще те убият. Ако тя не е живеела с него и е мислила да го изненада за Св. Валентин, то наистина може да е станала нелепа грешка.Но ако е живеела с него, е умишлено. Да не види, че пред него стои висока руса жена и да я застреля 3 пъти в тъмното...Жалко за нея и семейството й.
11
9
 
17
 
! Отговори
Темерут преди 11 години
Хич не ми дреме, ако ще да е признат за господа на безкраките атлети, да застреля тая мацка... Да гори в ада, това изчадие!
10
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя яко се *** на кариерата си и на живота си!
9
8
 
15
 
! Отговори
Кратос преди 11 години
Този да го съдят както си трябва,а не да обръщат внимание че е известен спортист.Това си е предумишлено убийство и реве ,не реве трябва или доживотен затвор или смъртна присъда.Да убие такова красиво момиче... :( ***
8
9
 
30
 
! Отговори
СС преди 11 години
Ревнив ***!
7
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нелепа смърт.
6
15
 
10
 
! Отговори
miselm преди 11 години
на тоя сега ГОСПОД И ДВЕТЕ РЪЦЕ ДА МУ ОТРЕЖЕ НЕЩАСНИК СКАПАН ДА УБИЕ ТАКАВА КРАСИВА ЖЕНА НО Й ТЯ КАК СЕ Е ХВАНАЛА С ТОЯ ИЗРУД КОМПЛЕКСАР МИР НА ПРАХАЙ
5
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оскарчо, ако беше се родил тука щеше да се подхилкваш ехидно. Ама сега рЕви!!!
4
2
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Прокуратурата твърди, че престъплението е предумишлено"-Лошо за него тука ако беше щяха да го осъдят най-тежкото наказание в България задържане под стража за 72 часа.
3
20
 
48
 
! Отговори
Ben Gan преди 11 години
Има една стара приказка, която никога не съм разбирал. ,, Пази се от белязан човек ''
2
14
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Каква мацка е затрил тоя престъпник, как да не го е срам.
1
22
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скоро ще му намерят ново гадже ще тича ама гол по коридорите на южноафриканските затвори за кеф на чернокожата публика