Пръстови отпечатъци за българи планира Великобритания

Мярката се предвижда и за румънците, пристигащи в страната
Обновена: 23 мар 2013 14:24 | 23 мар 2013 13:40,
103
Пръстови отпечатъци за българи планира Великобритания
Снимка: архив, Reuters

Британски министри обмислят план, предвиждащ на румънците и българите, които догодина пристигат във Великобритания, да им се снемат пръстови отпечатъци и за тях да се събират и други "биометрични" данни - снимка и електронен запис на подписа им, съобщава британският вестник "Дейли Телеграф".

Това щяло да е необходимо, за да имат те "биометрично разрешително за пребиваване", което да им дава право да използват възможностите на социалната система. За да получат такава карта, имигрантите ще трябва да се обърнат или към Агенцията за граничен контрол или към пощенска станция, където да им бъдат взети пръстови отпечатъци, да бъдат снимани и да оставят електронен вариант на подписа си.

Обмислянето на подобни планове, предизвикани от опасенията за имигрантска вълна от Румъния и България, става в момент когато вицепремиерът Ник Клег се отказа от обещанието си да даде
амнистия на нелегалните имигранти, която би им позволила да останат в страната, ако вече са прекарали в нея десет години.

Другата седмица премиерът Дейвид Камерън ще произнесе реч по въпросите на имиграцията, опитвайки се да убеди британските гласоподаватели, че управляващата коалиция е твърдо решена да
ограничи идването на румънци и българи от догодина.

Т.нар. биометрични разрешителни за престой вече се използват за граждани на страни извън ЕС, живеещи постоянно в Обединеното кралство.

Някои консерватори сега искат този подход да важи и за румънците и българите. Има обаче една пречка. Според европейското законодателство изискването за притежание на такива карти ще трябва да важи за всички граждани на страни от ЕС, които живеят във Великобритания, пише в заключение "Дейли телеграф", цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
0
 
2
 
! Отговори
Я Русский преди 11 години
Для меня будут ли такие мерзости,потому что я не хочу такие мери!
85
0
 
6
 
! Отговори
Араб преди 11 години
А за араби с МНОГО пари,за Руснаци с отвратително много пари-ще има ли такива рестрикции????
84
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kipar iska da izliza ot EU! haide i nie!
83
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прави са си англичаните. Навсякъде по света четем ежедневно за престъпления, извършвани от сънародници. То вече не се трае навярно. В Бг е ясно какво е дереджето-неконтролируем бандитизъм и анархия.
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само не ми е ясно как са ни приели и как още ни търпят в ЕС. Не им ли писна вече.
81
2
 
6
 
! Отговори
Lora преди 11 години
Да ви пик@@@я на Евросъюза! И на свободното движение на стоки и хора в него!
80
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хммм. Нали вече имаме външен министър, макар и служебен? Защо не сезира Страсбург за това погазване на правата на българските граждани?
79
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен ne znaesh li 4e tova e diskriminaciq!!!!!!
78
0
 
4
 
! Отговори
sisi преди 11 години
predlagam sagtite otpe4ataci da se vavedat i za ANGLI$ANITE kadeto idvat i bez4instvat po moreto i sa piqni SVINI padat po zemqta i pravqt vsi4kite prostotiii,pikaqt i t.n.!!!!!! az sam rabotila samo sas angli4ani i po-mrasni hora ne sam vigdala!!!!vav staite si dargat obuvkite zaedno sas gashtite po zemqta!!!!!!!!!!!!vsi4ki rabotili sas tqh go znaqt!!!!! do koga ste ni pravqt na ludi!!!!!da se vzemat merki!!!
77
1
 
4
 
! Отговори
Няма проблем преди 11 години
Ако искат ще им позирам за гола снимка,даже ще го надървя да му се радват.Само дето ще мине година или две,и ще се окаже че британската кочинка е още по зле.Да видим тогава кой ще е виновен.
76
1
 
1
 
! Отговори
до 88 преди 11 години
как може да си толкова *** , ти българин ли си или си ***
75
1
 
7
 
! Отговори
КОЧ преди 11 години
Сексуални декларации за британците - ***, лизбиики и педофили със забрана да посещават България за евтина плът.
74
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има защо,българите са си диваци,при тях вирее селяния,ксенофобия,хомофобия. Аз също съм българин,но това не ми пречи да критикувам сънародниците си. Ако отивате в Англия за да правите нещо продуктивно - да учите,да работите висококвалифицирана работа за която се изисква висше образование - тогава няма нищо лошо и англичаните няма да са против вас. Ако сте от тези хора,значи няма защо да ви притеснява такава мярка, тя е по-скоро за неграмотни и необразовани роми и българи.
73
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нормално
72
0
 
3
 
! Отговори
до 41 преди 11 години
Всякап държава е постигнала това ,което е постигнала чрез завладяване на други народи.Османска империя,Персийска империя,Монголска империя, БЪЛГАРСКА ИМПЕРИЯ,китайска империя. Император Цин Шъхуан е този който завладява всички пръснати царства и държави ,намирали се на територията на днешен Китай и ги обединява с цената на войни и смърт,създавайки днешен Китай.
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
78 го е казал точно и ясно. Браво!Така е постъпвал Стамболов и с Русия и с Турция, които тогава за нас са били далеч по-страшни от днешна Великобритания. Веднъж Турция предприема дипломатически натиск с/у БГ, но вместо да се сниши, Стамболов отвръща с още по-силен . Тогава султанът възкликва:"Ей такъв ми трябва за велик везир /премиер/, а не като моите страхливци. Жалко, че не е турчин."Нашите "държавни мъже" питат ли се как щеше да постъпи Стамболов днес? При тая ситуация.
70
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Прави са да се тревожат. Самите българи сме много ниско в личностното си и интелектуално развитие,пък за *** и да не говорим. Който знае защо отива в Англия и има нужните качества няма защо да се притеснява от подобна мярка. Подобна мярка трябва да се въведе и за араби,китайци,индийци и прочие. За араби и мюсюлмани обаче най-вече,те са най-опасни!)
69
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
една от дилемите ми в живота е дали ненавиждам англичаните повече от ***.
68
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аз не съм усетил расистко отношение в шотландия, макар че съм бил там за малко. напротив, умишлено търсех повод да кажа на таксиджията, че съм българин и той като почна за стилиян петров, накрая от 15 паунда ми взе само 5! за съжаление не мога да кажа същото за английските фекалии, въпреки че имам приятели от над 8 години, когато пият 2 бири, започват да мрънкат че всички сме мръсни емигранти. Затова и аз като им правя 'услуга' вече им вземам тройно с усмивка и уверение, че получават отстъпка.
67
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
всичко това е заради ***. Никой не може да се съмнява.