Лондон готви още брадви за БГ-имигрантите

Те ще бъдат лишени от безплатен лекар и общинско жилище
24 мар 2013 09:01, Бойчо Попов
271
Лондон готви още брадви за БГ-имигрантите
Разликата между хората, идващи във Великобритания и онези, които я напускат, ще бъде сведена под 100 000 души. Снимка: Ройтерс


Имигрантите в Англия ще бъдат принуждавани да си плащат при посещение при личен лекар. Освен това те няма да имат правото на общински жилища до 5 години след установяването си във Великобритания, пише Daily Mail. 

Вчера същият вестник писа, че местните министри обмислят план, предвиждащ на румънците и българите, които догодина пристигат във Великобритания, да им се снемат пръстови отпечатъци и за тях да се събират и други "биометрични" данни - снимка и електронен запис на подписа им.

Т.нар. биометрични разрешителни за престой вече се използват за граждани на страни извън ЕС, живеещи постоянно в Обединеното кралство.

Някои консерватори сега искат този подход да важи и за румънците и българите. Има обаче една пречка. Според европейското законодателство изискването за притежание на такива карти ще трябва да важи за всички граждани на страни от ЕС, които живеят във Великобритания, пише в заключение "Дейли телеграф", цитиран от БТА.

Новите планове ще бъдат обявени от премиера Дейвид Камерън, който се опитва да възприеме малко по-твърд подход към имигрантите, за да не отблъсне от себе си избиратели.

Премиерът възнамерява да въведе законите по двата въпроса в следващите няколко месеца въпреки вероятността за силна опозиция от страна на лейбъристите. Мерките са обмислени по такъв начин, че да спрат наплива от българи и румънци, когато следващата година двете нации получат пълни права за работа в ЕС.

Daily Mail цитира високопоставен източник, който казва: „Премиерът иска имиграционната система да подкрепя хора, които работят усърдно и живеят според правилата. Той е решен да сложи край на положението, при което хората могат да идват във Великобритания и да се възползват от социалната система и обществените услуги, без да влагат нищо в тях".

По-рано този месец вицепремиерът Ник Клег се отказа от обещанието си да даде амнистия на нелегалните имигранти, която би им позволила да останат в страната, ако вече са прекарали в нея десет години.

Междувременно стана ясно, че Камерън ще произнесе в понеделник важна реч по темата, в която може да засегне новите мерки срещу имигрантите.

Очаква се в речта си Камерън да обещае, че разликата между хората, идващи във Великобритания и онези, които я напускат ще бъде сведена под 100 000 души. Последните данни в тази насока показваха, че разликата е от 163 000 души - по-малко с една трета, откакто коалиционният кабинет на Камерън дойде на власт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
0
 
2
 
! Отговори
Бенямин Хизбулаху преди 11 години
До Анонимен 263 Ти си пример за това,че брат и сестра не трябва да имат деца.
234
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българинът е *** и злобар и е правилно че не ни искат.
233
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Монтана: Чърчил е най-големият масонски престъпник. Отговорен е за гибелта на белите хора. Колко по-добре щеше да е ако беше приел примирието, което Хитлер му е предлагал. За какво се биха англичаните през войната и я спечелиха? Сега да бъдат една жалка нацийка на изчезване и претопяване от ***, индийци и араби.
232
2
 
1
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Хохоо тези кафяви добичета ли са новите "британци" :)))))) Ще умра от смях,точно същата *** като наште берачи на кабели,гласувачи за ДПС.
231
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дано Аржентина да ги оправи
230
0
 
11
 
! Отговори
Hans преди 11 години
***,*** и по-малки ***!Е сега е момента да отидете на гости при вашите братовчеди от Индия!Англия на АБОРДАЖ!!!!Весело прекарване и приятен престой, няма да ни липсвате!
229
2
 
5
 
! Отговори
Монтана преди 11 години
Най-голямата Английска брадва беше от Чърчил 1944 година когато Англия влезе в Гърция ,а нас ни остави на Червената Армия.
228
2
 
20
 
! Отговори
САМО ДА ПОПИТАМ преди 11 години
Каква ни е ползата от англичаните? Изкупиха евтини селски къщи и се правят на голямата работа. А виждали ли сте как пазаруват на морето англичани и как руснаци? Колкото руснаците са ларж, толкова англичаните са стиснати. И като туристи не са добри.
227
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да им отговорим със същото. Със същите санкции. Има села у нас , които се изкупиха поне наполовина от англичани. СВЕСТНИ ЛИ СА ТИЯ ХОРА? Спомнете си колко педофилски случая бяха разкрити. А колко ли не са? Това са пияници и педофили.Пак казвам - всички мерки, които предприемат към нас, ние да ги приемем към тях.
226
0
 
0
 
! Отговори
momchil преди 11 години
До справедливост! a be kvo gi mislish,---- sechi dokato se umorish,posle shut v guza i da ni chakat tam (v anglia) da im vzemem poundite,a te da chakat sotsialki.marzelivite grozni copeleta na sveta
225
0
 
0
 
! Отговори
momchil преди 11 години
anglichanite...-v anglia- bulgarite sashto v anglia- da gi e yadddd,mrusnite shovinisti.Samo ne puskayte tsiganska paplach,deto ni izlagat kato bulgarska natsia.
224
1
 
16
 
! Отговори
справедливост! преди 11 години
Аз предлагам на англичаните които идват да живеят в България да им отсичаме лявата ръка и десния крак-така няма да могат да крадат от честните хора повече!
223
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
V ANGLIA CHE VI KLEZAT NAI MODERNO
222
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
A PAK BRATIATA ROMI NE ISKAT VARVETE VIE CHE STE MNOGO UCHENI
221
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До НАЦИОНАЛИСТ 239Sme6nik! Moqata baba kazva6e:" na gol stomah 4ifte pi6tovi". Ta tova ste vie atakistite.
220
0
 
11
 
! Отговори
Ъц преди 11 години
***, в мъглива, дъждовна и сива Англия не искат..., не им допада. А за манталитета на англичаните да не говорим, че са по-диви и от нашите роми, и то в пъти повече. Не-ъ, не можеш ги закара там.Нашите роми обичат топлото, слънчево и ясно време, и наивното и толеронтно население на Европа, а не дивите племена на Острова.
219
1
 
7
 
! Отговори
asd преди 11 години
вие май бъркате Лондон и УК правете разлика моля ви
218
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнгелОткъде ги изкопа тея цени - 30 за фризиор?!@ Дори в есеншуалс и тони гай не са такива цените. Има и доста други заблуждаващи коментари. Не се доверявайте на коментарите тук, по-добре питайте хора които познавате или се информирайте от достоверни източници. Всичко което се прави в ОК в момента спрямо Българи/Румънци е заради лошия им опит с Поляците.
217
1
 
4
 
! Отговори
JJ преди 11 години
Здравейте на всички, бих искал да помоля всички заинтересувани по този казус , най - вече нашите права, да разгледат и подпишат електронната петиция в защита на Бг и Ром в сайта на Home Office UK. Не знам дали може да дам линк тук, но ще ви дам името на петицията с което може да я намерите в търсачката на Home Office UK или Google, излиза като първи резултат. Благодаря ви предварително, надявам се да не се приеме като спам.Stop racist political debates around Bulgarian and Romanian rights
216
1
 
3
 
! Отговори
momchil преди 11 години
97ma si utrepaha princesata deto se eb..she s arapin,1878 spriha rusnatsite da ni osvobodiat ot tursko igo samo za da si prodavat pushkite na turtsite,sega nie sme im trun v ochite-aide be,hodete i gi kradete mrusnite murzelivi,nechistoplutny,hiparlivi biragjii,deto samo yadat na avanta i napulniha evropa s napast arapska,a sega bulgarite sa im vinovni. a i drugo,te kato ne praviat razlika mejdu anglichanin i arapin,to pone da se opitat da napraviat razlika mejdu bulgarin i tsiganin,ama neshtat.