Спецчасти ще нищят смъртта на Березовски

Кремъл твърди, че олигархът е поискал прошка от Путин
24 мар 2013 10:55, Бойчо Попов
74
 Спецчасти ще нищят смъртта на Березовски
Снимка: Reuters


Експерти по химическите, бактериологичните и радиоактивните вещества са в имението на руския милиардер Борис Березовски, който беше намерен мъртъв в банята си вчера сутринта, предаде ИТАР-ТАСС, като се позовава на изявление на полицейските власти.

„Специално обучени полицаи, включително следователи от отдела за ядрени, радиологични, биологични и химически изследвания, са на място, за да проведат разследване”, се казва в изявление на полицията.
Тялото на Березовски все още се намира в къщата му в град Аскот. Полицията започна разследване, след като обяви причините за смъртта му като необясними.

Припомняме, че руският олигарх Борис Березовски, който през последните години живее в Лондон, почина на 67-годишна възраст, след като бе намерен мъртъв във ваната в лондонското си жилище.

От Кремъл информираха, че малко преди смъртта си Березовски е поискал прошка от президента Владимир Путин.

Прессекратарят на президента съобщи за писмо, написано лично от Березовски до Путин преди няколко месеца, в което олигархът моли за прошка за допуснатите от него грешки и иска да му бъде разрешено да се върне в родината си.

Снощи, след като стана известна смъртта на олигарха, се появиха съмнения за самоубийство, които засега не се потвърждават.

Най-голямата мечта на Борис Березовски е била да се върне в Русия, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на последното интервю на Березовски, дадено за сп. "Форбс" и публикувано днес в сайта на изданието.

"Нищо не искам повече от това да се прибера у дома. Дори когато срещу мен там заведоха дело за извършено углавно престъпление, аз пак исках да се върна у дома. Основното, което аз неоцених подобаващо, беше колко ми е скъпа Русия и че не мога да бъда емигрант", признава Березовски. "Не трябваше да напускам Русия", добавя той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още по темата: Борис Березовски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Zemqta tegli. Tova go znaqt vsichki bulgari-emigranti koito propatuvat hilqdi km za da se priberat u doma, da sa mejdu svoite.
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама има глава за бизнес, направил бързи пари в Русия и отива в меката на бизнеса и финансите Лондон ииии...... фалира ... красота
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За какво им е на полу-фалирала Англия някакъв банкрутирал олигарх, без никакво влияние в Русия ? Те форумните рисофобци-пиндостанци го изкараха светец, ама Англия "няма вечни приятели, има вечни интереси"... Те англичаните имат богата традиция да прибират разни олигарси дето са против Путин, без да им пука от къде са им парите, ама после става страшно ...
56
0
 
5
 
! Отговори
до 58 преди 11 години
ако беше кгб, тоя щеше да е мъртъв още преди 12 години. а той умря след като фалира и започна да плаче за Русия.
55
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я, ляворезбовите *** се активирали отново.
54
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И тоя го самоубиха.
53
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Узунски ,какво ще кажеш в русия е диктатура а , а българия демократичен рай .такива пропаднали *** като теб са вече измиращ вид .
52
4
 
13
 
! Отговори
Ъц преди 11 години
Берйозката е поискал прошка от Путин и е помолил да му бъде разрешено да се завърне в Русия.Разбира се, че ако му беше позволено да се завърне в Русия, щеше да "запее като канарче"...... Та се пита, кой или по-точно чии тайни служби, не позволиха на "канарчето" да запее на ухото на Путин????????
51
0
 
16
 
! Отговори
тя преди 11 години
Така е. Всеки богат ,.беден, престъпник , непрестъпник вижда , че от дома няма по - хубаво.
50
2
 
11
 
! Отговори
загадка преди 11 години
...и ако се е разкаял за което е причинил на Русия,която осъзнал колко всъщност дълбоко в себе си обича и е писал писмо на Путин за да иска прошка,то това е непростим грях за враговете на Русия ,опасен прецедент.Ако не се е самоубил,остава кой го е убил ,едва ли биха били руските разузнавателни служби,макар,че за предателства от този мащаб човек не може да е сигурен.
49
4
 
16
 
! Отговори
BUMER преди 11 години
Вън жидовеете от Русия!
48
1
 
20
 
! Отговори
има и тъжна страна преди 11 години
"Което недооцених ..беше колко скъпа ми е Русия и,че не мога да бъда емигрант"-явно към края си човекът не е намерил щастие в парите си и в Лондон,но е осъзнал какво е направил ...
47
20
 
10
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Защо ли съзирам тук дългата ръка на КГБ???Или по-точно, бившето КГБ, все тая - едни и същи са!
46
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Слава России!!! ------------------------това пише един дето се е кръсртил Българин тотална олигофрения ги тресе ***
45
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"...почина на 67-годишна възраст, след като бе намерен мъртъв във ваната в лондонското си жилище."Българската "журналистика" става все по-добра с всеки изминал ден :)
44
5
 
24
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Още един делегат на Сион се отправи на лична среща с Йехова, това е добра новина.Москва слезам не верит, мы тоже.Слава России!!!
43
5
 
32
 
! Отговори
Хитлер и Наполеон преди 11 години
"Русия е вечна, враговете и не чак толкова."Потвърждаваме!
42
4
 
15
 
! Отговори
uzunski преди 11 години
Путин е дал прошка и му е купил еднопосочен билет ! Всички руски олигарси които не са съгласували бизнеса си с Путин имат еднаква съдба !
41
0
 
0
 
! Отговори
BUMER преди 11 години
Путин сказал: Вы там с долгами разберитесь сначала youtube/watch?NR=1&v=dVPPSkuq_Xg&feature=endscreen
40
0
 
0
 
! Отговори
BUMER преди 11 години
youtube/watch?v=yy71_nXdwzg